Nem ez Draghi stilusa. Ha meg lesz mögötte a többségi támogatás, ő lépni fog. Ha nem, akkor marad az utódra. De Lagarde sem tud majd mást csinálni. Amúgy én nem látok az északi jegybanki tanácsi fejekbe, de csodálkoznék, ha a szinte nullára lassuló gezdasági növekedés ne mozgatta volna meg a fantáziájukat. De az tény, hogyha nem lépnek az nagy csalódást kelt majd. Eső részvénypiacok és gyengülő forint.
Majd Mikulásra. Akkor fizetik ki a dolgozókat az MRP-n keresztül. Persze az első félévben rengeteget adtak át. Azóta is azon gondolkodom kell-e még az idén?
Nálam most állt be long-short határra, daxli is kinyúlt, nagy elmozdulás lehet bármelyik irányba. Aki nagyon szeret kockáztatni az bepróbálkozhat, én kihagyom.
Németek, hollandok meg még páran nagyon ellene vannak, másrészt Dagi távozni fog, lehet hogy az új elnökre hagyja, tehát nem kizárható, hogy most csalódás lesz.
Nem látok más alternativát. Az infláció az euróövezetben alacsony és a gazdasági növekedés a nullához tendál már az erősebb gazdaságokban is mint a német. Ilyen körülmények között nem elkezdeni ujra lazitani? Nos ez elég furcsa lenne. Mást a piacok sem várnak. Kamatcsökkentést sem a negativ tartományban. (Az a bankrendszeren keresztül vágná agyon a konjunktúrát.)
Törölt felhasználó2019. 09. 12. 11:17
EKB iránt elég felfokozottak a várakozások, ha csak egy kicsit is gyengébb, akkor gond lehet (gyakorlatilag már új eszközvásárlási programot várnak), maradok ma kp-ban.
semmi baj. Eszembe jutottak a Régiek.. Egy ESÉS történt(nem kicsi),valakire ott felfigyeltem: ** Tomansz -Te jó Isten mikor fog ez vissza állni..(Ídőre gondolt)
OTP részvényesek ide!