Te figy véltsál 5 perces chartra a DAX-nál ......és ,ha longolni akarsz akkor az összes támasznál számold ki ,hogy mi a certiár.....ezután a jelentősebbeket jelöld pirossal és Tedd be a vételi megbízást,előre kell gondolkodni,mert akár 10-15%-ot is ugorhat a certiár 1 perc alatt volt már rá példa......
Sarpacot meg kell védjem, mert sajnos azon kevesek egyike aki valóban nem személyeskedik. A részvény várható alakulásán spekizik, úgy mint bárki más. Az más kérdés, hogy egyeseket irritál a készpénznek vett elgondolása. Ha viszont, mint egy lehetséges opciót vesszük a beírását, akkor egészen más fényben tűnik fel az eset. Az irritáció az írásstílusából fakad, de semmiképpen nem kéjes kárörvendéssel történik, mint ahogy azt ellene sokan teszik.
Szeretném Tőletek kérdezni , hogy amikor ilyen lefelé mutató hangulatban a vételi oldalon komoly tételek jelennek meg, van bármilyen módszer is arra, hogy a legcsekélyebb ( nyilván csak csekély) mértékben is következtetni lehessen , vajon az eséstől félő shortosok, vagy a valamilyen okból vásároló longosok erősítik a vételi oldalt? Elnézést, ha szalmailag esetleg bugyuta a kérdés.
Pl ott a DAX. (Én csak ezzel próbálkoznék, devizákhoz abszolút nem értek, azzal nem akarok kísérletezni.) Volt pl egy nagy letörés a DAXban, esélyes egy felpattanás. Én ITT szeretnék pl belépni egy longra. Tehát nem egy adott árszinten, hanem egy szituációban. Ha most nekiállok számolgatni, hogy ez a szituáció, amit épp el akarok csípni, árban hol lehet, megeshet, hogy míg számolgatom, fel is pattan a dax, és ezzel lemaradok a szituációmról :(
Én ki szoktam számolni.....,mert pár forint eltérés is sokat jelent pl..:forint certikbe.....és a stoppot is úgy tudom értelem szerűen kiszámolni ,hogy mikor aktiválja ,különben az egész szerencsejáték....
Így igaz piacin nem tudsz se venni se eladni,mert ahhoz aktiválni kellene a jegyzőt......amit elvileg nem lehet.......
Gyakorlatilag meg úgy tudsz ,hogy aholel akarod adni ,(vagy stoppoltatni akarod) oda ,arra az árszintre 1 db-ra vételi ajánlatot teszel....ennyi ezzel aktiválod a jegyzőt.És nem kell ott ülni egész nap a gép előtt....ez azt ,hogy akkor viszont számolnod kell!
OTP részvényesek ide!