Azért, mert mikor mi bezártunk USA +1% körül mozgott, zárásra meg nullára jött vissza, azaz 1% ot estek a zárásunk óta, így mi ezt az 1% ot kell korrigálnunk lefele. Ha csak ázsia nem szépít az éjjel.
Uristen, nem voltam egy ideig tőzsdeközelben, most nézem, hát még mindig lefelé megyünk?
NEM hiszem el, hogy OV-ék ennyire tönkreb.tak MINDENT és még most se birják abbahagyni!
Hol van ez a rohadt magyar BÉT?
Amerika 6 napja(!) MENETEL FELFELÉ, mi meg CSAK LEFELÉ BIRUNK MENNI?
Te ezt komolyan elhiszed hogy nem tették tönkre az országot???
Ennyire nem lehetsz elvakult fityeszes!
Nyilvánvalóan rossz gazdasági, pénzügyi helyzetet örököltek, DE ők még RÁTETTEK egy jó nagy lapáttal!!!
Most hadd ne soroljam melyik intézkedésükkel okoztak nagy károkat az országnak, mert egy olyan intézkedést nem tudnék mondani, amivel NE okoztak volna kárt...
De ha Te tudsz ilyet (amivel sikerült vagy sikerülhetne kihúzni az országot a gödörből, EGYET mondj!!!)
Ezzel egyetértek. Minden attól függ, hogy az érintett országokban miképp sikerül majd strukturális reformokat végrehatani. Én kissé pesszimista vagyok. A külső környezet nem kedvező, nehéz lesz az életszínvonal-csökkenést elszenvedni kénytelen lakosságot kezelni a nálunknál hevesebb vérmérsékletű országokban.
Itt a rövidtávval is az a gond, hogy OV a kétharmadával nagyon gyorsan tud változtatni a hazai környezeten, a külföldin meg egy-egy pletyka is.
Manapság ha nem tapadsz a monitorra egész nap, 5 perc alatt be lehet ragadni STOP nélkül. A felpattanást (mert fordulat még nincs) azt szerintem is jó ötlet kiszállásra használni. Utána lefelé még mélyebbre zuhanhat az árfolyam még könnyebben.
Hosszútávon jól fog kijönni belőle valószínűleg, de tekintettel arra, hogy van beragadt pakjaim 4000 Ft környékén remélem legalább fedezeti pont környékén a gyorsjelentésig le tudom zárni őket.....
Egyenlőre rövidtávon gondolkodom ha az OTP papírjairól van szó.
Kivárják amíg az európai bankszektor portfóliója és tőkehelyzete javul, jelentősen csökken a világban a bizalmi válság, illetve a többi eu-s országnak is fenntarthatóvá válik az adósság menedzselése. Akkor fog eljönni az alkalmas időpont a szabályozott keretek közötti csődre. Egyenlőre az időhúzás a legolcsóbb stratégia.
Még szerencse, hogy az OTP banknak ebben a régióban nincs kitettsége. Ami a görög csődöt illeti évekig el tudják húzni a dolgot....
A végtörlesztésről hozott döntés miatt egyenlőre kerülik a magyar piacot. Ha látni fogják, hogy csak kevesen tudnak élni vele, megnyugszanak a kedélyek. A gyorsjelentési szezon közeledtével a fundamentumai a cégeknek ismét előtérbe kerül, akkor eljöhet az OTP ideje. Pár hét, ki kell bekkelni....
Szerintem rövidtávon egyértelmű bukás lenne a jelenlegi helyzetben. Indoklás: az EUR feladása Görögország számára államcsőddel lenne egyenlő, nem lenne mentőcsomag, megszűnne mindennemű görögország-finanszírozási hajlandóság, összeomlana a görög bakszektor, ez további államokra átterjedne. A görög kitettséggel rendelkező intézmények meg mind-mind megsínylenék a görög kilépést és államcsődöt. Görögország meg gyorsan visszasüllyedne a sötét középkorba. Megszűnne a bizalom az Eurozóna többi bajbakerült országának irányába is, ami számukra megdrágítaná a forrásokat. Ez aztán ki tudja, mit indítana el, de sok jót nem, csak még nagyobb adósságot jelentene. De minden attól függ, hogy a görög kilépés miképp lenne menedzselve - milyen garanciákat és bizalomerősítő lépéseket eszközölne az EKB és a vezető európai gazdaságok. Kb. mint amikor a Lehman Brothers csődbement, úgy tudom elképzelni..
Vagy lehet, holy olyan lenne ez, mint a tönkrement szerelem - hiszel és bízol, aztán csalódsz és akkor egy darabig elég rossz.
Kedves Myrath, bármit csinál Görögország, kilép, marad vagy belelép egy biztos, hogy 98%-ra teszik az okosok a csődjét. Nemes egyszerűséggel az Eu mediterrán része, csőd közeli állapotban van. Az Otp "erősségét" jelzi, hogy a nemzetközi tőzsdék emelkednek, Usa már 6 napja, a mi Otp-nk pedig a béka seggét nézi távcsővel. Bárhogy nézem az árfolyamban benne van a 3200 hamarosan. Nem vagyok Guru, de 4400 környékén folyamatosan figyelmeztettem a kollégákat, hogy megnézi még 3500 környékét.
Amennyiben görögország kilépne az eurozónából, eur erősödés vagy gyengülés lenne? ...ez amolyan elméleti kérdés.
Vagyis a görögök kiléptetése siker avagy bukás az euro-t tekintve.
Törölt felhasználó2011. 09. 20. 18:17
Gazdasági depressziót jósol Roubini
A New York University professzora szerint egy világméretű gazdasági depresszió kopogtat az ajtónkon. Mindenesetre Görögországnak az eurózónából való kilépést, és a nemzeti valutához való visszatérését javasolja. link
OTP részvényesek ide!