Szép napot! Gyuripapa mit gondol előbb meglátogatja a 342 környéket a jövő hétre vagy vissza korrekció 270 -250 környék és utána fel? Köszönöm a választ előre is!
Köszönöm, hogy írtál, nagyon érdekes, amit mesélsz. Szerintem a jövő a különleges fajták különleges ízvilágában van. Nagyon becsülöm azokat, akik a "franciás" vonalat viszik, és Merlot, Cabernet Sauvignon stb. fajták harmonikus, bársonyos ízeibe próbálják belecsempészni a saját, magyaros csengést. Nagyon szép eredményeket lehet elérni ezen a téren is, de a nagyvilágban ezzel a vonallal mindig csak másodhegedűsök leszünk. Elő kell venni olyan fajtákat - a cserszegi fűszeres nagyon jó példa - amelyek őseredetileg magyar fajták, vagy magyar keresztezések. Markánsabb ízvilág, keményebb, szilajabb kiállás. A bor nem parfüm... Azt hagyjuk meg a franciáknak :)
Törölt felhasználó2017. 10. 21. 08:26
Előzmény:
törölt hozzászólás
#42170
Nem értem, miért mínuszolták ezt a linkedet le, ez lehet egyfajta kapu a "GLOBÁL" felé ennek a cégnek is. A kopjafaállításnál mindenképp jobb nemzetstratégia.
Én nemrég jártam a Szlovén határ közelében Lovászi hegyen egy ismerősömnél, aki újra élesztette a 60-70-es évek bortermelési kultúráját ezen a vidéken. Noah bort készítenek, természetesen csak maguknak no meg ismerősöknek , Szlovének viszont rendesen viszik. Isteni egy bor és különleges. Tény, hogy a bogyói sok pektint tartalmaz és az erjedése során metilalkohollá alakul, de ha az erjedés körülményeit megváltoztatják akkor elhanyagolható a mennyisége. A technológián is változtatott az ismerősöm, készített egy saját darálót ami a héját próbálja likvidálni, de erről nem láttam sokat, meg nem is árulta el. 10 litert hoztam magammal, de a család 1 hét alatt betermelte. Ezen a vidéken a jellemző talaj az agyagmárga, homok, lignit, kavics, és ez nagyon kedvez ennek a szőlőnek, és persze, hogy nem a Balaton-felvidék, és nem Gyuripapa bírtok, ahol a megyehegyi dolomit és a szürke és vörös tűzköves mészkőből az oldódás során nem képződik szervetlen mállási maradék és ezért a teljes talajfajta szelvénye szerves anyagokból áll, és a cserszegi fűszeres azért olyan fincsi amilyen arra felé.
Többször is ittam már fantasztikusan finom Othellóból készült bort. Metil-alkoholt csak akkor tartalmaz, ha a szőlőszár is prés alá kerül. Saját felelősségére bárki készíthet ilyen bort - ezt nem tiltja semmi -, de EU-s szabályok alapján forgalmazni tilos.
Üdv boldog clubtársak! Tetszik a Konzumos hasonlat. Csökkenő közkéz, növekvő érdeklődés,kiugró forgalom. Ha a főtulaj nem realizál, akár másolhatunk egy gigarallyt és akkor nekem kb 550-620 közti plafon vízionálódik, persze onnan ugyanolyan "szép" korrekcióval mondjuk 390-ig. Majd stabilizálhatna 420-450 közt és persze mindezt hírek nélkül, ha már másol.
Köszi nyomjadocsi:-) az én taktikám a türelem, illetve az adott cég iránti bizalom. Mol-bòl 20600on vásároltam be, azòta tartom. Persze érdekel hol áll az árfolyam, de az éves eredményeket nézem, és magát a céget. Valòban hosszùtávú befektetésnek gondolom a részvényeket, amibe beleveszek, nem ugrálok ki be. Régebben csináltam azt, 8%fix utan eladtam mindent. De rajöttem hosszútávon a kivárás nagyobb eredményt hoz. Sok sikert mindenkinek.
OPUS Global Nyrt.