Van tapasztalatod arrol hogy wll mennyivel nagyobbat esik wti eses soran? Az elnult nehany nap alapjan nagyjabol dupla annyira megutik. Eszerint 6,5-6,2 kozott wll nagyon jo vetel lehet. Mondjuk 3 honapos idotavban siman benne van 50% potencial.
Raneznel? Valtozott valamit a velemenyed ezzel kapcsolatban, vagy tovabbra os tavol tartanad magad wll-tol?
Abszolút. Természetesen minden olajjal kapcsolatos cikket olvasok magyarul és angolul. Viszont az olajnál néha vannak jó megérzéseim, ami inkább technikai alapon jön. Pl télen vettem 29-nél, utána jöttek a cikkek, hogy ingyen lesz az olaj, sőt még neked fizetnek, ha tárolod! :) Rágtam is a kefét, de technikai alapon akkor már látszott, hogy túladják magukat. Így is lett, persze utána túl hamar eladtam 37-nél, de így is az év egyik legjobb deal-je lett. Aztán persze túl hamar kezdtem shortolni, és 51-nél ki is vágott szép bukóval. Bocs, a hosszú HSz-ért, de hátha valakinek tanulságos...
WTI-NG 1D: link
Egy ideje gyanús, hogy WTI szintjelző által jelzett paramétereivel hasonló termékkel a közelmúltban már találkoztam. Ma beugrott, hogy NG jelzett hasonló értékeket 2015 december - 2016 március között... Elképzelhető, hogy WTI új ATL felé tart?
NG 1D log: link
NG még mindig jól tartja magát, de ma a szintjelzőm értékei alapján megnyílt a lehetősége a további esésnek, aminek egyik feltétele a 2,625 alá szúrás, illetve alatta zárás.
Esés esetén célértékek kb 2,45, 2,30-2,27. Kb 20160619-től mostanáig egy HS is kivehető, ennek célértéke is az előbbi célzónába mutat.
Viszont ha a hetet 2,723 fölött zárja, akkor további emelkedésre tippelek.
ui: nagyra becsülöm a pontozóbírók rám fordított idejét, de a mivel társas lény vagyok, jobban örülnék pár soros véleménynyilvánításuknak, mintsem egy néma +-nak.
"A vártnál rosszabb kőolajtartalék-adatok utáni esést kisebb korrekció követte, most azonban újra adni kezdték az olajat a befektetők. A WTI szeptemberi határidős árfolyama 1,7%-os esést követően már 42 dollár alatt van."
Amúgy pont 1,7M hordó túltermelés lett a -2,1 vártal szemben
vagyis megnézni, hogy alakulnak a legnagyobb olajfelhasználók makrogazdasági kilátásai, olajkitermelők profitabilitása, innovatív kitermelési technikák költségeinek várható alakulása, ilyesmi?
Szép kanócot hagyott ma, lehet, hogy túléli a TL62 (42.22 a kiütés), de azért nem vennék rá mérget. Viszont TL61 erősen vételre csábít már. Meglátom holnap.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.