Vajon Civin már korábban tudta, hogy mi lesz a forgatókönyv, amikor beírta, hogy a szorzósdi után ~50Ft-ig fog beesni, aztán onnan várható majd nagyobb felpattanás? :)
Mert a mostani helyzet eléggé így néz ki.
Főleg, ha egy 260k-s "tulaj" gyorsabban száll ki..
3. Az arány annyiban nem világos, hogy a részvénynövekedés brutális mértékben MEGVALÓSULT. Az ennek ellentételezését szolgáló növekedés csak ÍGÉRET.
Egyébként rájöttem ki vagy. Nem véletlenül tűnt el Civin. Kapott kb. 250e-300e db új papírt, ezzel lett kifizetve (a 260e-s kibocsátás lehet, hogy az övé lett). Ebből pedig ki akar szállni. Civin, amíg írt ide korábban, akkor is használt más nickeket is...
1. Ezek szerint egyetértünk abban, hogy vannak jó dolgok a NUTEX-nél.
2. Egyetértünk abban is, hogy a részvényesi értéket csökkentheti egy új kibocsátás. (ezt tényleg jól levezetted, azt gondolom, hogy mindenki megértette!)
3. A fenti kettő aránya egyelőre nem világos, ezért erről lehet és érdemes is beszélni.
"Ki tudod-e mondani, hogy valami jó is van a NUTEX háza táján?"
Ki tudom mondani. Csakhogy ha én adok neked 1000 Ft-ot, de elveszek tőled ezért 5000 Ft-nyi értéket, akkor ez neked jó vagy sem? Hangsúlyozhatom én azt a neked adott 1000 Ft-ot, ahogyan te a cég pozitív híreit, de ha a másik oldalon többet vesznek el, akkor azzal te aligha jársz jól.
Ez egyszerű matek. Persze te nem vagy hülye, tudod ezt nagyon jól, Gábor.
Drága Pénznyelő, az Ég szerelmére, hányszor mondtam már Neked, hogy végig és mindig elismertem a tőkeemeléseket hiszen ott vannak a közleményekben is. Mindig mondtam, most is mondom.
Remélem, holnap nem kérdezed meg megint.
De Te elismered-e, hogy a cég növekedésében van potenciál, és hogy az jó hír, hogy a leányok nyereségesek?
Ki tudod-e mondani, hogy valami jó is van a NUTEX háza táján?
igen, de amíg a piaci ár huszadáért "vehetnek" páran nagy tételben addig nem éri meg beszállni.
ok hagyjuk a múltat de úgy tudom már vagy 2-3 éve ugyanaz a management. Szóval azt mondták huu már 2011 van akkor mától jófejek leszünk???,
nézzük a jelent, 50%ot zuhant, majd ennek az egyharmadát visszakorigálta, most kb a minimum és a korrekcio között van félúton, minimális forgalommal csorog le. (igaz nem csak itt nincs forgalom)
jövő, ha majd emelkedik érdemes lesz beszállni, de egyenlőre csökken napi 4-5%-ot.
Egyébként meg fröcsögés helyett inkább nézd meg a leánycégeket, nézd meg a termékeiket, esetleg próbáld ki őket, vizsgáld meg a leányok terjeszkedési stratégiáját, stb.
NUTEX: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok