Civinjanos

Regisztráció: 2017-08-24 11:40:06

Hozzászólások száma: 834

Utolsó hozzászólás: 2022-12-02 13:19


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

NUTEX részvényesek topikja péntek, 13:19
Szeretettel várom. Hívjon, ha a közelben van. 20/42-11-111
NUTEX részvényesek topikja péntek, 12:54

Kedves Posbe, egyébként játsszuk le, mi történne, ha én ma felébreszteném azok lelkiismeretét, akiket felkentek arra, hogy ezügyben példát statuáljanak (mert a statuálás, az a fontos!) és hogy a jövőben ne történjék meg ilyesmi.
Kaphatok egy levelet, miszerint „t. Civin úr, újra áttekintettük a Nutex legutóbbi 14 üzleti évét és bűnszövetségben elkövetett különösen nagy értékre, folytatólagosan elkövetett csalás miatt feljelentést tettünk a Nutex igazgatósági tagjai ellen (IT döntések nélkül nincs közgyűlési döntés, vagy részvényesi javaslat esetén az IT-nek, ha azt károsnak véli, nyilvánosan tiltakoznia kell az előterjesztés ellen).”
Folytatva ezt a gondolatot, létezhet bíróság, amely másodfokon fejenként 200 évre elítéli ezeket az embereket, akik természetesen az okozott kár megtérítésére nem képesek (lásd pl.: Organic Mission ügyben Cserekleire kirótt 100 millió forintos PSZÁF bírság). Post festam. 
 -  
Amit tehetek kizárólag az, amint már leírtam, hogy az engem szívesen és értő módon olvasók orientálása, vállalva azt, hogy alapigazságok felismeréséig, védve az álláspontjukat, a rossz befektetésüket engem pocskondiáznak. 
 -  
Köszöni a beszélgetést az Ön őszinte h
NUTEX részvényesek topikja péntek, 12:28
Az talán mindenki számára alapvetés, hogy abban az esetben, ha egy cég nagytulajdonosai kiveszik a pénzüket, akkor az a cég game over... Ez megy 12 éve, kiveszik, olcsóbban, alaptőke-emeléssel visszateszik, hígítanak minden érdemi vagyonnövelés nélkül. Páran kezdik legalább a tőzsdei cégekkel kapcsolatos alapismereteket eldajátítani...
NUTEX részvényesek topikja péntek, 12:09

Jómagam évekig jártam el azoknál a hatóságoknál, amik ezt a nyilvánvaló lopássorozatot testközelből figyelhették. A Trianon, stb. levezetésem arról szól, hogy hazánk, honfitársaink a személyes tulajdont nemhogy nem értékeli(k), de rendszerszintűen támogatja(ák) ezek tulajdonosainak kifosztását, nota bene likvidálását (lásd: Richter úr sorsát). Ennek a nemzetünket, honfitársainkat az elmúlt 100 évben jellemző álláspontnak (a) az áldozata lehet mindenki, akit itt velem szemben érvel; (b) mivel az enyém, én már többet ezügyben nem tehetek és nem is kívánok tenni… kizárólag azokat óvom, akik képesek és szívesek engem értő módon olvasni.
---
Egyébként, kedves Posbe, ha már itt tartunk, érdemes lenne a Nutex, az értékpapírcég és a cégbíróság, vagy netán a befektető irattárakból előkeresni azokat a dokumentumokat, amelynek során a közel (akkor) 2-3 milliárdot érő Reanal többséget - amit kb.: 700 millió forintért (hétszázmillió forintért) vett meg a HUMET® Nyrt -, miképpen adták át egy HUMET International Foundation nevű Liechtenstein-beli szervezetnek 70 (hetven) millió forintért. Egyfelől erről az alapítványról sem előtte, sem azóta sem soha és senki nem hallott, másrészt ebből lett 70 milliónyi elsőbbségi részvény, amelynek mai tulajdonosairól, ezek szerepéről és hatásáról talán nem szükséges írnom.  
Őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja péntek, 11:44

Tisztelt Posbe,
két dologra hadd hívom fel az Ön nb. figyelmét. Az egyik, hogy a két úr tevékenysége védhetetlen, már csak ezért se' tegye. A másik, hogy a tevékenységükkel kapcsolatban a BÉT-nél, a Pszáf-nál (MNB), az ügyészeknél, a rendőrségen és a Választottbíróságon is jelentős mennyiségű írásos anyagom is elfekszik, azaz bőven volna bizonyíték arra, ha rágalom lenne, amit írok... de mint azt láthatja senki sem vádolt még meg rágalmazásért.
Azzal, hogy az árfolyam mára megduplázódott Önben is csak az elmúlt 12 év deja vu érzete kell, hogy erősödjék. Amint írtam, ha a Nutex esetében ralli indult, akkor vagy hazudtak (befektető, osztalék, akvizíció), vagy tőlem szabadultak meg.
By the way, én nem kesergem a múlton, amint írtam. Nekem az aktív éveim sikertörténetként állnak össze. Csalódott vagyok a tehetetlenségem miatt, de a hibáimmal együtt tudok élni.
NUTEX részvényesek topikja péntek, 11:30
Példa az 1999-es ügy, amiről az imént írtam. Shortolni bármely bróker tudja bármelyik részvényt, amelyből a cégénel van elég, amely elfekszik. Évtizede már, vagy több, hogy egy virtigli brókerrel volt alkalmam Gran Canarian heteket beszélgetni arról, mi az, ami lehetséges és miképpen fedhető el bármely ügylet, ha a brókercég kellően nagy. Elegendő az első, nyitás előtt kapott nagy megbízásokra egy pillantást vetni és máris mehet a biztosra vehető eredményű short-ügylet. Tanítóm egyik példája az volt, hogy egy reggel egy alap nagy mennyiségű francia frank eladására adott megbízást, mire ő nyitáskor a nagymamája nevében kölcsönvett néhány millió frankot, olyasvalakitől, akinek az értékpapírszámláján volt elég és azokat a frankokat azonnal eladta. Néhány órán belül visszavette a már lényegesen olcsóbb frankokat és visszaadta "kölcsönt". A haszonból estefelé a nagymamival osztoztak, ő (a nagymami) ott és akkor írta alá, miféle megbízást is adott az unokájának még pitymallat előtt... Azt is említette, hogy a nagymami olyan pitéket sütött, hogy abban a nem várt esetben, ha bukott volna az ügyleten, az aznapi vacsora desszertje a bukóért is kárpótolta volna...
NUTEX részvényesek topikja péntek, 10:54
Sajnos egyáltalán semmit sem tudok a Futuraqua-ról.
NUTEX részvényesek topikja péntek, 10:29
Hogy mit szeretnék itt és most elérni? Jó kérdés, kedves Posbe. Sokan feltették már, de összefogott válaszom erre inkább csak mostanság, huszonöt év távlatából van. A probléma ott van, hogy ez a fórum alkalmas arra, hogy mélységes csalódottságomat itt kiírjam magamból.  
Elsősorban az a bajom, hogy már aktív koromban is – teljesen feleslegesen – arra próbáltam felhívni a saját példámon a figyelmet, hogy mire jó a tőzsde és mi az, amit egy kisbefektetőnek, spekulánsnak gondolnia kell egy papírról. Az, hogy rácsap valaki az enterre, majd ostobaságokkal körítve mindenféle gazembernek elmondva bárkit vár egy prompt emelkedést, nem pénzkereseti forma. Az igazi veszteség az, hogy a kisbefektetők tömege nem tanul abból, amit tesz. Teljesen feleslegesen írom mindezt és ennek feleslegességét nem is győzöm hangsúlyozni. Ez nyilván hiba, de erre majd később visszatérek.  
Másodsorban baj az, hogy akik 1998. és 2008. között sokat tettek azért, hogy jó példával szolgáljunk arról, hogy mi értelme van egy tőzsdei jelenlétnek, a kibocsátásoknak, pontosan az ellenkezőjét csinálják. Meglopnak mindenkit, akit érnek. Jómagam, aki – sokak segítségével 1-től – 20-ig fejlesztettem ezt a céget, tettem azért, hogy ez ne történhessen meg. Mindennek dacára tizenéve lopnak meg sok kisembert, azon felkent személyek és hivatalok szeme láttára, akiknek/amelyeknek egy fontos intézmény – a tőzsde – gazdaságfejlesztő hatását kellene védelmezniük. Nemcsak ezért, de ezért is esik szét ennek az országnak a hatékonysága. Persze ezen Trianon, a zsidóüldözések, a Rákosi féle államosítás, a privatizáció, majd a NER gazdaságpolitikai eszközei láttán nem csodálkozom. A hazámban a személyes tulajdon szabadon és intézményesülten elrabolható több, mint száz éve. A személyes tulajdon, a vagyon gyarapítása nem példa a jelenlegi és a jövendő generációk számára, hanem éppen ellenkezőleg dühöt és bűncselekményeket vált ki: lásd Richter Gedeon példáját.
Összefoglalva ezen második pontban írottakat, egyik "nemzeti intézményünket", a magántulajdon elrablóit védő és támogató, az érdemtelenek erőszakos gyarapodását segítő szemlélet ellen érzem kötelességemnek tenni valamit. Én tudom, hogy miféle energiák szükségesek a tisztességes vagyonnöveléshez és fáj, hogy a honfitársaim az elmúlt évszázad tapasztalataiból kiindulva inkább lopnak, mint alkotnak. 
Harmadsorban a problémám az, és azért írok, mert ehelyt  alulképzett emberek provokálnak engem; azzal, hogy mikor és hová vitt a rendőr, mikor és mennyi részvény kibocsátásával konszolidáltam, majd állítottam növekedési pályára a HUMET® Nyrt-ot. Talán egy-két gondolatcsíra csak megfogan engem olvasva – ezt a fazont (engem) és írásait inkább elemezni érdemes, talán hasznosabb, jobb kérdezni tőle, mint minden alapos indok nélkül legazemberezni. Ha ez alatt a negyedszázad alatt csak egy tucat ember gondolkodásában felébresztettem a figyelem, a körültekintés, a tapasztalat elismerése iránti igényt, már megérte. 
 Negyedrészt, lehet, hogy hiba ide írnom. Amint olvashatják, számomra a HUMET® egy sikeres történet. Sikeres, már csak azért is, mert abból, amit összeraktam több milliárdot volt alkalma a Csereklei és Huber féléknek lopni. Azért ez már valami…   Nos akár hiba, akár nem, mindent egybevetve jó ide írogatni, visszaemlékezni. Ha dicsérnek néhol, nyilván befogom a pofámat, de itt nem ez történik, hanem a provokálnak. Ennek hatására újra és újra felrémlenek azok a döntéseim, amire büszke vagyok, lehetek.
Egy olyan fiatalokból álló társaságban, akik igencsak utánanéztek a múltamnak egy több órás konverzáció végefelé elhangzott a kérdés: - Mire a legbüszkébb, Civin úr? – Kedves Posbe, őszinte híve rövid gondolkodás után azt felelte: - A hibáimra…           
NUTEX részvényesek topikja péntek, 00:43

Egyébként szép emlékek ezek.
Csereklei akkor már igazgatósági tag, egyetemi hallgató, intézte a közzétételeket. Este 8 körül hívtam és mondtam neki, hogy adja le a közleményt: a rendőrök keresnek. Minek csinálunk ilyet? - kérdezte. Hirtelen az az indok nem jutott az eszembe, hogy majd 13 év múlva is felhozzák ezt az eseményt, ezért ott és akkor csak annyit mondtam: - Lehet, hogy annak a rendőrnek, aki ezt a parancsot kiadta a nagymamája éppen shortolja a HUMET-et...
NUTEX részvényesek topikja péntek, 00:14

Na látja researcher, ez az, ami megrázó. Az Ön példája tipikus és gyakori.
Ön nem képes értő módon olvasni és ezen korlátokkal próbál véleményt alkotni. Mint olvashatja, engem nem vitt el a rendőrség, mert nem találtak meg, mert egy rossz címen kerestek.
Amikor én ezt megtudtam, azonnal hivatalosan közzétettem. Ki is derült másnapra a rendőrség közleményéből, hogy a rendőrök azért jöttek, hogy „útba igazítsanak egy 1999-ben indult bűnügyben folyó bírósági tárgyalásra, tanúként”.
1999-ben történt, hogy egy brókercég, amelynél igen sok más között HUMET® (akkor még Horizon-Multiplan) részvény hevert el, azokat a részvények tulajdonosainak tudta nélkül eladta. Mint megírtam a t. Bíróságnak az első idézésre, nincs, nem volt az ügyben mondanivalóm. A fogalmazójától szereztem tudomást arról, hogy a bíró miről szeretne tőlem hallani. A bíró második idézését már egy utasítással karöltve küldte ki, ezért jöttek a szomszédba a rendőrök értem. Bár ez lett volna a legkellemetlenebb atrocitásom a magyar közigazgatással…   
Remélem a "miért is?" kérdésére ez a válaszom elegendő. Nem szükséges elnézést kérnie.
Őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja péntek, 00:04

Igazán nem értem Önt.
A segítségét kérem. Mikor, mit kellett volna tennem a részvényeseimért (Önért)? Kit tettem én tönkre? Ki miképpen károsult? Mikor?  
NUTEX részvényesek topikja csütörtök, 23:00

„Tisztelt ricraven, pár évvel ezelőtt már leírta a véleményét. Ezek szerint minden ember, akinek vaj van a füle mögött az általában megpróbálja jó színben feltüntetni magát,  mentségeket felhozni, vagy másra hárítani a felelősséget.”  
1.) Értem. Én nem tüntetem fel magam jó színben, csak esszenciálisan meg- megírogatom, hogy egy büdös és keserű szirupból csináltunk/csináltam egy mini-multit, amely érkezésemkor 1 millió, távozásomkor 20 millió dollárt ért a tőzsdén. 
 „Írja, hogy ez sok esetben sikerül is. Sok cég van, volt a tőzsdén, akiknek, ha meghallja a nevét a befektetői réteg, legszívesebben a pokolra küldené őket. Sajna a Humet közöttük van. Ön már megbukott, amikor valótlant állított azzal, hogy nem adott el soha saját részvényt vezetőségi tagként.”  
2.) Tetszik tudni, én egyetlen ízben adtam el aktív koromban HUMET® részvényt. Tettem ezt azért, hogy az akkor a padlón fekvő cégem aktuális sikerét, miszerint összehoztam egy kereskedelmi szerződést a baráti Egyesült Államokban, tudassam. Ezzel a – nem titkolt vétellel - demonstráltam a legnagyobb nyilvánosság előtt az áttörést, a jó hírt, közleményekben bejelentve a tényt és az okát is. Kétség kívül nagy port vert fel az ügy, mert végülis bíróság döntött az ügyben. A feljelentő PSZÁF vádját a bíróság életszerűtlennek ítélte, engem felmentett. 
 Írja, hogy „az utóbbi években megpróbálom óva inteni a mostani rv-eseket a befektetéstől, mégpedig úgy, hogy régi kollégáit sározza be, rájuk hárítva az akkori történéseket.”  
3.) Az akkori történések lényegét leírtam – 1-ről a 20-ra jutottam/jutottunk. Én mindig elismertem dr. Galamb és Csereklei és sokak akkori tevékenységét. Nélkülük nem ment volna. Akiket sározok, azok ugyanazok a személyek, ők, és – megismétlem - az én irányításom alatt valóban kiválónak bizonyult kollégáim voltak. Szinte más emberek lettek. A távozásomat követően szétlopkodták a HUMET® Nyrt részvényeseinek a vagyonát, majd átkeresztelték a céget Nutex-re. Én ezt tolvaj-tempót és széthígítást hozom fel, immár 12 éve, óva intve (a BÉT, a PSZÁF, az MNB az Ügyészség, a Rendőrség helyett is) mindazokat, akik nem kevésbé tapasztalatlanok, mint Ön. Jobb, ha ezektől az emberektől nem vesznek se’ használt autót, se’ részvényt.  
   „Miért nem akkor kelt a befektetők védelmére?” – kérdi. „Ez utólag nem egy korrekt viselkedés. Ha jót akar tenni, és valamit helyreállítani a tekintélyén, akkor ajánlanám tisztelettel, hogy az említett teniszpartneivel - akik nyilvánvalóan nem a szegény társadalmi rétegből valók - álljanak össze, vásárolják fel a Nutex rv-ek akkora hányadát, hogy a december végi kgy-n megszavazzák Huber Úr által javasolt 25 Ft osztalék elfogadását.
Üdv ricraven” 
 4.) Arról, hogy korrekt-e, vagy sem, amit egy egyszemélyi döntéshozó tesz, arról jó negyven éve kaptam egy alapos leckét Istenben boldogult bankár barátomtól, Rittler Viktortól. 
5.) Köszönöm a tanácsot, miszerint helyre kell(ene) állítanom a tekintélyemet. Tudja, a 11+12 év után már kaptam hideget-meleget, és vannak/voltak olyanok sokan, akik az Ön véleményét osztják. Más minősítéseket is ismerek.  
Ezekről annyit – kissé messzebbről kezdve – hogy hála Istennek, nem éltem azokkal a lehetőségekkel, amelyek alternatívaképpen az életem során felmerültek, maradtam a mai napig szentendrei polgár. Ebből a környezetből nehezen mozdulok ki. Mégis, mivel az utóbbi években néhány kedves és merész vállalkozó a segítségemet kérte több olyan helyen kellett megjelennem (pl.: bankok, befektetők társasága, egyéb), ahol említették, hogy hallottak már felőlem. Ilyenkor mindig - a hajjaj, biztos szidnak ma is – az obligát válaszom. Hát… többnyire az üzlet összehozatala után is meglátogatnak Szentendrén a törzshelyemen a Művész Étteremben, ahol segédkocsmárosként működöm és jókat beszélgetünk. Ez nekem nem azt mondja, hogy a tekintélyemmel baj lenne, de tudja, ha lenne is, vannak vélemények, amelyek kevesebbet nyomnak a latban és vannak meghatározó élmények, amely engem, az önző és hiú embert jobban impresszálnak.
Említette valaki a vendégeim, ügyfeleim közül, hogy egy társaságban azt említették, hogy a Civin egy tőzsdei legenda. Ezt hallva otthon előkapartam azt a Bibliát, amelyet Hécsel Ilona részvényesem és imaközösségi társai küldtek postán. Ez a két momentum is sok mindent elnyom abból a csalódottságból, amit az Ön és társai analfabétizmusa miatt érzek néhanap. De nem Ön az egyetlen, aki félreértékeli, vagy negligálja a négy évtizedet és három földrészt átfogó üzletemberi pályafutásomat.  
6.) Az Ön kedves ajánlatára sajnos nemmel kell válaszolnom. A vállalkozások mai helyzetéről írtam egy cikket a minap a szentendrei újságba (szevi.hu), valaki be is linkelte ide. Ha teheti, olvassa el figyelmesen.   Gyuri barátom és teniszpartnereim viszont minden bizonnyal feltennék a kérdést, ha felvetném Nekik az Ön javaslatát:  
-        Mit ártottunk mi ennek a ricravennek, Jánoskám?  
Ha van rá ideje, erre a kérdésre várja válaszát az őszinte híve.
NUTEX részvényesek topikja csütörtök, 20:31

Elolvastam.
Egyetlen dolgot nem ír, hogy ez a 2009. eleje óta regnáló vezetés soha, semmiféle értéket (saját tőke) nem teremtett, viszont kibocsájtott több százmillió darab részvényt, amelyet az Önök végtelen nagyvonalúságában mindenféle hazugságokkal - úgymint: akvizíció, befektető, osztalékfizetés, Organic Mission etc. - megalapozott rallik során javarészt értékesítettek. 
Őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja csütörtök, 12:15

Tisztelt ricraven,
Önnek igaza van. A hitelességem valóban kétséges volt mindig. Három, a sok rémtettem közül:
1.) Annak idején a Hungaropharma volt a kizárólagos hazai forgalmazónk és volt alkalmam bemutatkozni az akkori vezérigazgatójának (a nevére – szégyen, gyalázat - nem emlékszem). A rövid beszélgetésünk során szóba került az, hogy a HUMET® termékek hatóanyagát az FDA-val elfogadtatni kívánjuk, amit Ő (a HPH vezérigazgatója) hiteltelen állításnak tartott, nota bene tőzsdei blöffnek nevezett. (Megjegyzés: az FDA a baráti Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerhatósága.) Egy szó, mint száz, a dolog sikerült, az FDA does not object a HUMET® termékek új étrendi kiegészítőként (NDI = new dietary ingredient) USA beli forgalmazása ügyében. Ez rajtunk kívül csak a Cavinton-nak sikerült.
 Azon a piacon ott és akkor a „new” kifejezés volt minden brand alapja, aminek következtében lett a HUMET® Nyrt-ból magyar-kanadai-amerikai mini-multi a maga akkor 4 milliárdos (20 millió USD) saját tőkéjével. 
 2.) Jó barátom volt és nekem dolgozott dr. Zoltán Gábor ügyvéd, aki a HUMET®-től kapott magas havidíjából saját irodát nyitott valahol a Szent István körúton. Sokakkal együtt a megnyitóra engem is meghívott, és vendég volt persze Zoltán Gyuri – állandó alkalmi teniszpartnerem – is, aki akkoriban a hazai dialízis primus inter pares-e volt, mint a Fresenius Magyarország ügyvezetője. Gábor egyszerre mutatott be minket a népes seregletnek, imígyen:
- CJ, a HUMET® elnöke és a bátyám, Gyuri, ők ketten a mese meg a vese… - Akkortájt még sehogy sem álltunk, nem voltam még Neki sem elég hiteles…  
3.) Kr. u. 1998-ban kaptam lehetőséget arra, hogy vigyem a HUMET® ügyeit. A cég a csőd szélén állt, és barátaimmal a lehetőségekről beszélgetve kíváncsi voltam ki mennyivel szállna be mellettem a HUMET® első alaptőke-emelésébe. A tőzsdei ár akkoriban 15 forint (ma ez 1.500,- lenne) volt és hárman beszálltak 21,45 (ez ma 2145,- lenne) forinton. Egyikük csak ingatta fejét:- Édes Jánoskám, hogyan jön ki ebből a lekvár…? – kérdezte. Pár hónap múlva, akik beszálltak, milliárdos napi forgalom mellett 270-ig (ez ma 27.000,- forint lenne) szállhattak ki. Persze rohant hozzánk ez a hitetlen, aki ebben az ügyben hiteltelennek tartott engem. Belépve a szép, felújított nagy irodánkba, sokak előtt, köszönés helyett szinte kiáltva fordult hozzám és feltette a kérdést:
- Édes Jánoskám, ha legközelebb mannát hullatsz az égből, szólsz majd nekem is?
Tisztelt recraven... Mit felehetett Neki az Ön ismeretlenül is őszinte, bár hiteltelen híve:
- B..zd meg, én szóltam…  
NUTEX részvényesek topikja szerda, 11:48

Bocsánat, lehet, hogy tévedtem - persze az is, hogy nem mindenben.
Őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja szerda, 11:38

Teszik ezt akkor, amikor a 2,7 mrd-os osztalék után ha tetszik, ha nem cca 25% adót és járulékot kell levonni a részvényestől és befizetni a költségvetésnek. Ez közel 600 millió forint terhe lesz a cégnek.
Nota bene: A 25 forint osztalékból, így ha 19 forintnyi lesz nettó, az is valami. Persze nem tartom kizártnak, hogy osztalékelőleget fizetnek egy bizonyos részvénymennyiség felett, ami után a bevallás később kötelező (éves beszámoló), addig meg a nagyrészvényesek ellovagolnak Off Shore nevű paripájukon. 
NUTEX részvényesek topikja szerda, 11:27

Bármennyire is elismerem Huber úr intellektusát, olvasva a szöveget egy a sokhoz merem adni, hogy ez Csereklei ötlete és szövege.
Az gyanítható, hogy a cégtől de jure, vagy de facto meg kívánnak szabadulni. Minden bizonnyal a könyvvizsgálóik (a múltbéliek is és a jelenlegi is) többször javasolta már, hogy tegyék ezt. Az a manipuláció, ami itt a beszámolókkal lezajlott az elmúlt közel másfél évtizedben, napvilágra kerülhet és az senkinek sem lenne jó. Gyanítom, hogy ezért sincs befektetőjük.
A másik sansz, hogy találtak Rényihez hasonlóan egy erre alkalmas Varga Istvánt, aki átveszi a hótt üres (1,5 mrd... ugyan!) Nutexet, majd magára rántja az egész edényzetet a fizetésképtelenséggel és a csalások konzekvenciáival együtt. 
NUTEX részvényesek topikja szerda, 11:14

Igen. Az előterjesztés lényege, hogy az alaptőkéből fizetnek osztalékot. Ez a priori ellentétes azzal, hogy a részvényes az alaptőke terhére csak és kizárólag akkor kaphat bármiféle ellentételezést, ha a cég megszűnik. Ha a számvitel meg is engedi ezt, a társasági jog kizárja.
De... lásd még: 4 fős board...
NUTEX részvényesek topikja szerda, 11:07

Ha az alábbi link nem működik, kérem jelezzék.
A sok közül még két gyönyörű emlék adódik a Nutexes érából. Az egyik az egy rémtörténet, mikor barátom Wayne Hachie itthagyott minket és a haláláról másfél évig nem tettek említést, ami önmagában szánalmas de... emiatt a Nutex IT nem volt ötfős, ami törvénybe ütköző, azaz a határozataiknak nem  volt revelanciája, mi több az ezekről szóló közlemények és cégbírósági beadványok magán-, illetve közokirathamisítás bűntettét valósították meg - éés tették mindezt olymódon, hogy senki és semmi erre felkent személy és/vagy hatóság ez ellen nem emelt semmiféle kifogást.
Őszinte hívük
NUTEX részvényesek topikja szerda, 10:49

Tisztelt Hathor,
nekem erre a papírra addig volt árfolyamprognózisom, amíg tudtam, hogy jómagam és a csapatom mire képes és mik a lehetőségeink. Ha adódott alkalom, ezeket az előrejelzéseimet kellő módon közzé is tettem, valamint az irracionálisan, indokolhatatlanul magas árfolyamot, eufórikus rallit nyilvánosan kritizáltam. Kaptam is hideget, meleget emiatt…
Abban biztosak lehetünk valamennyien, hogy a múlt megtörtént. Ezek az emberek fűt-fát összehordtak már, osztalékról (lám-lám más is emlékszik erre), befektetőről, akvizícióról, saját-részvény vásárlásról, off shore cégekbe kivitt 4 usque 8 milliárdnyi saját tőke (vagyon) fejében adott 1,5 milliárdos váltóról stb. Az urak nem bukdácsoltak ezen közel másfél évtized alatt, hanem straight forward éltek vissza az Önök nagyvonalú részvényvásárlási hajlandóságával. Ha emelkedés adódott, akkor vagy hazudtak, vagy tőlem (valós tartozástól) szabadultak meg.
Aggodalommal Önökért, de mégis, ha lehet sok szerencsét kívánok Önnek és társainak.
Őszinte híve

friss hírek További hírek