Eléri a nagy szart éri el.Ezek csak sokunk vágyálma semmi más
Törölt felhasználó2023. 10. 16. 20:23
Megérkezett az Ásványolajszövetség hivatalos kimutatása: Nos. Minden üzemanyag fajtában Q3 nagyobb fogyasztást mutat Q2 -nél: 95 benzin: Q3/ 340.495.161 liter szemben a Q2 / 334.302.889 liter. Prémium benzin: Q3 / 67.707.176 liter szemben Q2 / 66.560.877 liter. Dízel Q3 / 586.155.349 liter szemben Q2 / 552.380.178 liter.Dízel prémium : Q3 / 46.262.716 liter szemben a Q2 / 41.911.266 liter. Üzemanyag fogyasztás össz. : Q3 1.040.620.395 liter szemben Q2 / 995.155.215 liter. Havi bontást a KSH havi jelentéséből már láttuk, kivéve szeptembert. http://petroleum.hu/dokumentumok/uzemanyag-statisztikak/
Sajnálatos, hogy a portfolio csak átvette az MTI hírt és nem fűzött valós magyarázatot az ársapka év/év hatásról. Pl. érdekesség, hogy idén a prémium benzin fogyasztása 31% -kal haladta meg az előző évi adatot nyilván ez is az ársapka hatása ahogy a többi üzemanyag fajta elmaradása is. De még ezzel együtt is a kb.18% fogyasztás csökkenést kompenzálja a kb. 30%-kal magasabb ár 2022. évi ársapka árhoz viszonyítva 2023. Q3 eredményében.
lehetett volna sokkal rosszabb is, és a tavalyi bázis időszak magasabb, ha a külföldről átjövő tankturisták tudtak volna még többet tankolni az állam által kiárusított magánbenzinkutak üzemanyagából, de hát korlátozás volt, mert elfogyott...ez van amikor az akciót indító, és akinek a termékét akciózzák, az nem egy személyiség...
Szerintem érdemes figyelni 2870 környékére! Ha átviszi, akkor indulhat csak meg igazán az emelkedés! https://invst.ly/11rnj6 2870 az új max., látható hogy azt át kell törni!!!
A kormányzati beavatkozások mellőzésének igényét és a gazdasági racionalitás fontosságát kihangsúlyozva, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója egy Muhammad Ali idézet variációjával zárta előadását: "A hegyeket meg tudjuk mászni, nem a hegy megmászása a probléma. Ezeknek a kavicsoknak kéne kikerülniük a cipőnkből." https://www.portfolio.hu/gazdasag/20231017/hernadi-zsolt-ipar-nelkul-europa-felkaru-orias-646031
-Jó napot!Private Banking friss: -MOL napi: A tegnapi nap emelkedő forgalommal kimozdult a papír a 2734-2812 közötti sávból. A 2812 felett még a júliusban lefele hagyott rés lehetne részben betölthető, mivel a 2656-2813 közötti mozgásból a célár a 2969-es szint környékére adódik. A MOL árfolyama beragadt egy szűkebb oldalazásba az elmúlt hetekben, amelyből a napokban kimehet felfele. A 2734 alá zárás okozhatna negatív hullámot újra, de erre talán kisebb az esély most. Ellenállások: 2969; 3125; 3438. Támaszok: 2656; 2500; 2375.
Szerintem eladhatod ma annyiért, ha akarod! Persze szerintem rossz üzlet! Éppen kitört. Leellenőrizte a kitörését. Az a 2870-es trendvonal nem olyan erős! Azt még ma átviszi szerintem. Érdemesebb lenne magasabban eladnod!:)
Egyetértek stabil az emelkedés. A lényeget ragadtad meg, a számok magukért beszélnek. Persze a management -- különösen a szektorális adókkal kapcsolatos illetve a tranzitdíjak megemelésével kapcsolatos aggályai helytállóak, sőt a döntéshozók szempontjából érdemes lenne esetleg komolyabban is foglalkozni ezzel is. Van más is de most csak ennyire telt!
"A Szerződés aláírásával a MOL által Magyarországon fizetendő extra bányajáradék várhatóan legfeljebb 400-450 millió dollárral csökken a 2023 szeptembere és 2024 decembere közötti 16 hónapban. "https://bet.hu/site/newkib/hu/2023.10./A_MOL_hatosagi_szerzodest_kotott_a_Magyar_Allammal_a_magyarorszagi_kitermeleserol_128967631
Az nem kevés, ha megmarad. Szép q3 alakul, ha szeptemberre még kevesebb lesz az adó, megkaphattuk júliusban az első koncessziós díjat, illetve nem derült még ki, de a horvátok fizettek már?
Akik eldobálják később bánni fogják, de hát lelkük rajta. Most mozizni kell annak, aki benne ül, fusson csak szépen felfelé. Nagyon komoly enyhítés, ami most megjelent! Kezdenek jól állni a csillagok!
Plusz Q3-ban olyan plusz bevételek érnek be, ami H1-ben még nem volt. És a H1 sem lett volna annyira szar, ha az adókat nem akkor tudják le egész évre! Nagyon durva növekedés lesz Q3-ban a H1 után!
Pont akartam írni, hogy ezért igazán kár volt balhéznotok. Tudható volt, hogy kommentjeitek nélkül is megy minden a maga útján. Remélem nem kezditek újra az értelmetlen mantrát és a tényekre hagyatkoztok a kommentjeitekben a személyeskedés kizárásával. Ezúton is sok sikert kívánok hozzá!
Most is te személyeskedsz! Felesleges mantráznod, elég vissza menni az időben! Felmented magad, ettől még mi tudjuk mikor mi történt. Amúgy a sok lebeszélő vagy negatív kommentedre is igaz, megy minden a maga útján. Itt lezártuk, megírhattad véleményedet, reagáltam rá. Ahogy a másik topikban is, ha folytatod magadra maradsz, engem nem érdekel a továbbiakban véleményed. Mai nap kárpótolt és valószínűleg még nincs vége.
idézve a q2-ből, csak hogy mennyi is a feltételes 400 mUsd adóteherkönnyítés/ 2 év: 'A különadók továbbra is nyomást gyakorolnak a csoport pénzügyi eredményeire, 2023 második negyedévében nagyjából 600 millió USD-vel befolyásolták az EBITDA-t, amelyből 315 millió USD az április 1-jétől bevezetett bevételalapú adóhoz kapcsolódik, mivel a 2023-as pénzügyi év terhei teljes mértékben a második negyedévi EBITDA-ban kerültek elszámolásra'
A mai történésbe ne keverd bele se magadat, se engem. Legkevésbé Balint. Ez egy olyan emelkedés volt, amit a bányajáradék csökkentése idézett elő. A bennfentesek talán már néhány napja tudták, most meg mindenki. Hogy nektek Balinnal erről fogalmazok sem volt, arra nyakamat le merném tenni. Persze én sem gondoltam. Úgy, hogy jobb lenne ha valóban befejeznéd az öndicsérgetést!
Savanyú az a bizonyos oldrider. Szerinted öndicsértem magam? Fogalmad sincs mit jelent a kifejezés. Örülök a Mol emelkedésének, ez kárpótól a te személyeddel szemben is. Tök mindegy tudtam vagy sem a Mol/ kormány megállapodásról. Lényeg a 3% emelkedés, véleményed meg lényegtelen.
A szelvényvágás mértékén felüli esést, azt hogy minősítenéd? Gondolom tudtad, hogy pont oda időzítenek egy negatív bejelentést? :) A legszebb, hogy a "TA-s"MOL topicban az a mondás, hogy nem is kell előre tudni semmit. A TA-ban minden ott van. :) Hát mi jeleztük hetek óta, hogy az árfolyam gőrbe mozgása alapján heves emelkedő mozgás jöhet. Persze funda alapon is lehet felsorolni jópár dolgot, ami miatt személy szerint én eddig is emelkedést vártam.
Azt úgy minősítem, hogy Hernádi tudta előre, a katariaknak viszont nem szóltak, ezért meg is nehezteltek. De mintha azt mondanád, tudtad a mai nap forgatókönyvét. És valóban valakinek írtad is itt délelőtt, hogy ne bánja, hogy nem sikerült eladnia, majd eladja többért délután. Jó neked, hogy van ilyen képességed!
ha nagymarci bemondaná a napokban, hogy a jövedéki emelés nem max lenne 2024-től, hanem mondjuk minimum, na a molnak az inkább jó hír lenne, mert ugyan nő az ár, (kevesebb fogyasztás), de talán messzebb kerülünk egy új sapkától. Mert ugye nem mindegy hogy adócsökkentéssel, vagy sapkával akarja fékezni az inflációt...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.