Veszélyes dolog itt jósolgatni ! :-)
Szerintem a 19K egy picikét meg fogja állítani, erősen függővé teszem a további menetelést a gazdasági-politikai hírektől.
Több szálon fut ez utóbbi, egyrészt ez a bizonyos felvásárlási pletyi a kurdisztáni partnerről, másrészt, hogy tényleg megfordult-e viktor fejében a MOL továbbpasszolása (ez utóbbit én hülyeségnek tartom, nem azért vette meg, hogy most jó nagy veszteséggel eladja).
Másrészt ugye nagy kérdés, hogy okoska politikusaink mikor miről és mit nyilatkozanak, és mennyire veszi komolyan a piac a megállapodási szándékot az IMF-el.
Aztán van itt még egy aprócska bibi: ez a görög csőd lehetősége....
Szóval nincs lazsálás, figyelni kell a híreket ezerrel, gondolkodni és helyes következtetéseket levonni.
Thomas meg közben nézegeti (helyettünk is) a pillangókat és hulló csillagokat, melyek pillanatnyi állását lehet kombinálni a fentiekkel.
Igen KBC, előtte az FHB-nál volt a számlám és amikor beindították az elektronikus kereskedést nem mentem máshova. A földrengés napján 5390-en eldobtam az OTP-met és 22,600-on MOL-t akartam venni, de áttette valami T+3 számlára és nem engedett MOL-t venni ami 2 hónapon belül 25,700 az OTI meg 6400 lett. Megfogadtam, hogy innen sehova, mert az ilyen malőröket 100ezrekben mérik.
KBC ?
Én is úgy tudom, hogy nem.
Akkor már a vételt is DT-ként kellett volna megadnod.
A CIB nagyon kaki, de ebből a szempontból jobb, mint a KBC.
Náluk úgy műkődik, hogy megveszed, és tök mindegy nekik hogyan: ha napon belül eladod, akkor DT-nek számít, és felezik a költséget.
De a short buktát ellentételezi a long nyerő, a költség meg 2x0,15%, a nyitás utáni lejtmeneten szépen lehetett volna keresni a két órás időtávot figyelembe véve, most pedig hátradőlve figyelni a long alakulását.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.