Ez természetes. Én is csak akkor adnám el, ha vmi miatt árfolyam esésre számítanék. (Nem a napon belüli 20-30 Ft-os mozgásra gondolok). Az OTP szerintem elért egy olyan szintet, ahol egyre többen fognak realizálni, ez segítheti a következő napokban a MOL emelkedését reményeim szerint.
Nem hiszem egyébként hogy olyan esettel még soha nem találkozott, hogy szelvényvágáskor nem is esik az árfolyam! :) A 350 és a 0 között meg van pár lehetőség. Sőt, elvileg azt sem lehet kizárni, hogy emelkedni fog! :)
4-5 éve volt talán, hogy mindenki várta az esést szelvényvágás után és aznap ment 2-3 % plusszt ! :-)))) ez a nagyok játszótere, mi csak sodródhastunk az árral ! :-)))
Törölt felhasználó2023. 07. 18. 13:10
3150-ig minimum 110k db eladó, nekimennek ezeknek is?..... forgalom közel 1,2mrd
Ui.: Nekem még van sok-sok MOL részvényem, és az az egyéni érdekem, hogy mindenki tartsa, mert én is azt tervezem :-) Ha valaki mindenképpen adni akarja, akkor is érdemes lehet szelvényvágás után, akár alacsonyabb áron, az alacsonyabb tranzakciós díj miatt. De én abban bízom, hogy gyorsan visszahúzzák a csatornájába, és folytatni fogja a megkezdett útját.
Én egyelőre nagyon bízom benne. Tavaly az osztalékvágás előtti záróár a napi maximum is volt egyben. Utána 3 nap alatt 200 Ft-ot emelkedett az árfolyam. Az ezt követő időszakot azért nem lehet összehasonlítani, mert a tavalyi emelkedést megszakította, hogy váratlanul leállt a szállítás a Barátság vezetéken, miközben egyébként is ellátási gondok voltak az országban. (lásd. korábbi cikk: https://index.hu/gazdasag/2022/08/09/uzemanyagvalsag-olajembargo-olajkitermeles-olajvezetek/) Utána pedig úgy emlékszem az olajár volt masszív csökkenésben, + a finomítókban is karbantartási munkálatok is folytak... Szeptember végéig esett az árfolyam az olaj árral együtt, és azzal együtt fordult ismét emelkedésbe hó végén. Én azt gondolom hogy ilyen rendkívüli eseményekkel most aligha kell számolnunk, tehát nincs akadálya annak, hogy osztalék után akár új csúcsra menjen.
Törölt felhasználó2023. 07. 18. 12:41
Pomperj egy lehetséges forgatókönyvet ábrázolt TA alapon....csak annyit tennék hozzá, hogy még van más eshetőség nem is egy......ilyenkor felmerül bennem, hogy ő már eladta Mol csomagját....ne vedd kritikának, természetes befektetői magatartásnak tartom, ha így történt...
MOL tulajok normálisan