Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
fide_L 2008. 04. 02. 15:22
Előzmény: #9656  Törölt felhasználó
#9660
Szerintem Te nem érted...
Itt arról írtam, hogy nem lep meg ("belefér") ha a gyurcsány-közeliek így támadnak, ha maga gyurcsány is antiszemitázik...!
(S ezért gyurcsány is és az emberei is megvethetőek!)

""Egyébként meg gyurcsányék rendre antiszemitáznak, azaz belefér, hogy így támadtak a partvonalról az emberei... "

Nem, nem fér bele! Ha megvetsz valakit egy tettéért, akkor nem fér bele, hogy te ugyanazt tedd, mert saját magadat köpöd le. "

(S hogy BZS válaszában ha ugyanezt teszi miért teszi inkább ő válaszolja meg, mint mi...
...s nem akarom mentségére felhozni indulatát, hiszen ő válaszolt, nem támadott...)
fide_L 2008. 04. 02. 15:16
Előzmény: #9657  Törölt felhasználó
#9659
Igen, erre a két minősíthetetlen megjegyzésre reagált BZS.

Erről írt, ez váltotta ki az indulatait.

S erre írtad Te, hogy BZS olyat ad a másik szájába ami nem igaz...
Szóval láthatóan a te állításod nem igaz, mert BZS nem adott semmi valótlant senki szájába...

Egyéb vonatkozásban meg leírtam álláspontomat!
(Azaz és elsőrendűen, BZS felháborodása teljesen jogos, stílusa hasonló a felháborítójához, az "elégtétel" arányos a támadással - mégha én nem is így reagáltam volna...)

ATV Friderikusz:
link

BSZ "válasz":
link
kissherceg 2008. 04. 02. 15:13
Törölt hozzászólás
#9658
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 15:03
Előzmény: #9655  fide_L
#9657
fide_L, és a két idézet összefügg?
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 15:02
Előzmény: #9651  fide_L
#9656
Úgy látom, nem érted:
"Egyébként meg gyurcsányék rendre antiszemitáznak, azaz belefér, hogy így támadtak a partvonalról az emberei... "

Nem, nem fér bele! Ha megvetsz valakit egy tettéért, akkor nem fér bele, hogy te ugyanazt tedd, mert saját magadat köpöd le.

Nem értek egyet a stílussal sem, ugyanis van még annyi tisztesség bennem, hogy nem nevezem szarnak az ország egy jelentős részét (számold meg hány emberről, és csoportról van szó), még akkor sem ha nem értek vele egyet.
Az külön bájos, hogy a takonyfújást kifogásolja valaki, miközben leszaroz minimum néhány ezer embert.

Ezzel még nem is lenne probléma, de te ezt nem tartod problémának, csak akkor ha a baloldal (Grósz) tesz hasonlót, a másik oldalról elfogadható.

Hát nem az, ugyanis tök mindegy melyik oldalról ... bele a medencébe, az attól ugyanolyan ... lesz.
És te is ugyanabban a medencében iszod.

És terjed ez a stílus, és hangnem, országos napilapban, a szerzőt pedig ezek után a legnagyobb támogatottságú párt keblére öleli.

Ha a cél szentesíti az eszközt (ország, demokrácia nem számít) akkor nagyon ... lesz a medencénk.
fide_L 2008. 04. 02. 14:59
Előzmény: #9650  Törölt felhasználó
#9655
A legaljasabb dolgok egyike a másik szájába adni olyasmit, amit nem mondott, majd ezekre hivatkozva támadni.

"Ungváry Rudolf író.: - A politikai életben két szörnyű dolog mondható: az egyik a szeretet, másik pedig a misztikum. Ott, ahol a szeretetről beszélnek, ott csak a késeket fenik, és ahol a misztikumról van szó, ott a népámítás a legszörnyűbb formájában nyilvánul meg. Amit Orbán csinál, az egy fundamentalista, a kereszténység előtti időre visszanyúló sámánista, vajákos szöveg, amivel megpróbálja azt az érzelmi hangulatot előállítani, amelyben már semmiféle észérvre nem lehet hallgatni. A nagy egész és a hulló részek, ezek semmi másra nem szolgálnak, valóban, a saját célközönségét a lehető legtömörebb falanksszá alakítani annak érdekében, hogy a hatalmat megragadhassa."

link
fide_L 2008. 04. 02. 14:52
Előzmény: #9651  fide_L
#9654
"Ungváry Rudolf író.: - Én ott voltam ezúttal - utálok szónokokat hallgatni, és utálok beszédekre menni, mindegy, hogy ki beszél, de elmentem szolidaritásból a Petőfi szoborhoz, mert tudtam, hogy Demszky Gábor jóformán egyedül lesz, és ott álltam szemben a kordon mögött azzal a tömeggel, amelynek fiatalabb tagjai kivörösödött, dühtől eltorzult arccal rázták felém az öklüket. És ezek az emberek még kevésbé zavartak engem, mert ezek valóban annak a "házmester Magyarországnak" a képviselői, akiknek elődei annakidején zsidókat lőttek a Dunába.

Viszont ott álltak tulajdonképpen némán, mert ők inkább viselkedtek, idősebb nyugdíjasok és ezek voltak a többségben ebben a tömegben, akiknek arcáról egy olyan jegek közöny áradt felém, hogy énnekem felmerült az a kép Van egy dokumentumfilm 1944 november végéről, amint a nyilasok valahonnan a Keleti pályaudvar környékén, egy elég hosszú menetoszloptan hajtották a zsidókat a Duna-part felé. Végül akkor ebből nem lett vérengzés, mert a németek visszaparancsolták őket, és a korabeli híradó felvételen lehet látni a járdán álldogáló embereket, amint nevetgélve nézik őket. "

link
Conqui 2008. 04. 02. 14:50
Előzmény: #9651  fide_L
#9653
Az egyre mélyebb politikai válságba süllyedésre, és ennek drámai gazdasági következményeire hívja fel a figyelmet mai, vélemény rovatban megjelentetett cikkében a Die Presse című konzervatív osztrák lap. A véleményoldalon megjelent kommentár szerzője Gyurcsány Ferencet a "legszánalmasabbnak" nevezte azok között a közép-európai kormányfők között, akiknek helyzetét állandó koalíciós viták nehezítik. A szerző szerint nem állítható, hogy kizárólag Gyurcsány és a szocialisták felelősek ezért a nyomorúságért: már az előző kormányok is két kézzel szórták a pénzt, ami valójában nem is állt rendelkezésükre, és hagyták, hogy az ország erején felül költekezzen.

A Die Presse munkatársa az ellenzék vezetőjét is ostorozza, mert úgy látja, hogy az ország még akkor sem fog kikecmeregni a válságból, ha egy előre hozott választás eredményeként ismét Orbán Viktor ellenzéki vezető ragadja magához a kormányrudat. "Orbán teljességgel gátlás és felelősség nélküli populistának bizonyult az utóbbi években, akit csak a saját hatalma, nem pedig az ország sorsa érdekel" - vélekedett a szerző.
vadlaci 2008. 04. 02. 14:49
Előzmény: #9651  fide_L
#9652
Ez már mindennek a teteje:
link
fide_L 2008. 04. 02. 14:33
Előzmény: #9650  Törölt felhasználó
#9651
Nem nézem az ATV-t, de talán csendes (az ATV-rajongó) meg tudja mondani, hogy a cikk alapja igaz vagy hazugság:

"Ungváry a következőket mondta: a Fidesz és hívei a házmesterek Magyarországának követői, akiknek elődei zsidókat lőttek a Dunába. S még olyasmit is mondott, hogy Orbán valami fundamentalista, sámánkodó, vajákos szöveget nyom, ami ellentmond a zsidó-keresztény kultúrának. Miközben ezeket mondta, Friderikusz Sándor erőteljesen bólogatott, és adta alá a lovat."

(Egyébként meg gyurcsányék rendre antiszemitáznak, azaz belefér, hogy így támadtak a partvonalról az emberei... Egyébként már 1988-ban is fehérterror rémével fenyegetett, vádolt Grósz is, nem új jelenség, amiről BSZ ír...)

A stílussal meg a szavak megválasztásával nem kell egyetérteni! Én sem így írtam volna meg, mégha látom is azt a riportot, ami kiváltotta zt az indulatot!
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 14:20
Előzmény: #9649  fide_L
#9650
Szaros vizet nem kapok fel, de én úgy tudtam a te tányérod is. Ezek szerint csak a fele a tiéd. De az is szaros, ne félj.

Neked nem tetszik a hazug miniszterelnök, aminek naponta többször hangot adsz.
Elvárnám ez esetben, hogy olyan újságcikket, ami hazugságon alapul (érted - hazugságon), azt te nem terjeszted.

A legaljasabb dolgok egyike a másik szájába adni olyasmit, amit nem mondott, majd ezekre hivatkozva támadni.

Arról csak mellékesen szólnék, de minek fárasszam magam, hogy milyen egyéb negatív tartalmakat terjeszt ez a cikk, de figyelmedbe ajánlom, hogy ez az ember, aki hazudik országos napilapban, és uszít, az Ember aki sohasem hazudott jobb oldalán tűnik fel...

Hajrá Magyarország, szarjunk a saját tányérunkba.

Komoly gondolat utóiratnak:
Egy nemzet alapja, az egymás iránt mutatott tisztelet.
Ezt az utóbbi években módszeresen ásták alá mindkét oldalon.
Sokkal nagyobb baj ez, mint hogy 7% helyett 0,4% a GDP növekedés.

Minek a jólét, ha közben utálsz mindenkit körülötted, és nincs benned semmi bizalom, vagy tisztelet.

Hajrá, ez a helyes út, így tovább.

fide_L 2008. 04. 02. 13:29
Előzmény: #9648  Törölt felhasználó
#9649
:-)
Nagyon felkaptad a "vizet"...

Pedig ha tudnád, hogy az nem az én kalapom, hanem a Te tányérod...
;-)

link

(Részemről a személyeskedés itt lezárva, de ezt a "feldobott labdát" nem bírtam kihagyni...)
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 13:14
Előzmény: #9647  Törölt felhasználó
#9648
Úgy látom fide_L, te szereted összegyűjteni a kalapodba, és mutogatni mindenkinek...
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 13:13
Előzmény: #9645  fide_L
#9647
Ha esetleg Bayer taknya nem lenne elég, ki óhajt még az ország medencéjébe üríteni valamit?
A Kárpát-medence sok szart elbír még...

fide_L 2008. 04. 02. 13:10
#9646
link

„Hol a Lakos, b...meg, tele van a t..köm” – e szavakkal hiányolta az Újbuda TV interneten keringő felvétele szerint Molnár Gyula XI. kerületi polgármester a testületi ülésről Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármestert.
fide_L 2008. 04. 02. 12:58
Előzmény: #9644  Conqui
#9645
A medence és környéke

link

Tíz éve is van már, vagy még annál is több.
A Lukács uszodában történt. Egy nagy magyar író úszott ott éppen, majd megpihent a medence szélén. És pihenés közben orrát a vízbe fújta. Nem olyasféle csalafinta módon, ahogyan mások teszik talán, sunyin, észrevétlenül, víz alatt – nem. Ez a mi nagy magyar írónk büszkén és nyíltan fútta taknyát a vízbe, lássa ország-világ, hogy élnek még itt bátrak is ám!
Akkor egy másik fürdőző, odaérvén nagy magyar író mellé, rászólt nagy magyar íróra, hogy lekötelezné, amennyiben nem a vízbe fújná bele a rohadt taknyát. Nagy magyar író, akitől tudjuk, hogy ők sokkal jobban gyűlölnek bennünket, mint mi őket, csak azt nem lehet tudni azóta sem egészen pontosan, hogy kicsoda a "mi", és kicsoda az "ők", szóval nagy magyar író ekkor kiugrott a vízből, és körberohangálván a medencét, azt ordítozta, hogy "itt inzultálják a zsidókat!"… Megőrzendő, emblematikus pillanat volt az, olyan pillanat, amelybe bele van sűrítve a mi egész életünk.

Mindez pedig azért jutott eszembe, mert a minap, egészen pontosan hétfőn, március 17-én este, az ATV-n, Friderikusz Sándor műsorában egyszerre hárman fútták taknyukat a medencébe. Az ország medencéjébe. Ő maga, a nagy Friderikusz, a pompásan kihízott fejével, valamint Csillag István és Ungváry Rudolf. Mi most utóbbira, Ungváry Rudolfra koncentrálunk, szem előtt tartva Murphy törvényét, miszerint "az emésztőgödörben mindig a legnagyobb darabok úsznak legfelül". Ungváry a következőket mondta: a Fidesz és hívei a házmesterek Magyarországának követői, akiknek elődei zsidókat lőttek a Dunába. S még olyasmit is mondott, hogy Orbán valami fundamentalista, sámánkodó, vajákos szöveget nyom, ami ellentmond a zsidó-keresztény kultúrának. Miközben ezeket mondta, Friderikusz Sándor erőteljesen bólogatott, és adta alá a lovat.

És mindezt természetesen a népszavazás okán. Pedig tudhatjuk: a Magyar Köztársaság Alkotmánya (1989. évi XXXI. törvény) a 2. § (2) bekezdésében kijelenti: A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja. A közvetlen hatalomgyakorlás egyik legfontosabb formája a népszavazás. Ezt tudhatjuk, valamint azt, hogy hárommillió-háromszázezer magyar választópolgár úgy döntött, eltörli a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat. Ungváry Rudolf beteg agyában pedig máris összeállt a kép hárommillió-háromszázezer házmesterről, akik hamarosan zsidókat fognak lőni a Dunába.

Először Gyurcsány vizelt a medencénkbe az őszödi beszéddel, méghozzá a trambulinról. Hamar mellé állt vizelni a mainstream értelmiség. Aztán most még beléfújja orrát a medencénkbe Ungváry meg a többi, és eközben persze versenyt futnak immár nagy magyar íróval a medence körül, azt sikítozva, hogy "itt inzultálják a zsidókat!". "Nézd legott / Komédiának s múlattatni fog." Ez a jó tanács ilyenkor. De azért nehéz. S ha az ember még Avar Jánost, Bolgár Györgyöt, Mészáros Tamást és Dési Jánost is megnézi, nos, akkor Karinthy Cini naplóját felüti ennél az 1967-ben írt résznél: "Külön tanulmány a pesti zsidó újságírók, akiknek ugyan mindnek van rokona Tel-Avivban, de most olyan kéjjel gyalázzák Izraelt és a zsidókat, mint az őseredeti nyilasok. Ja persze, ha lehet, a Párt mögé bújva! Ilyenkor én is antiszemita leszek, de nem az izraeli mesterkedésektől, hanem ezektől a pesti firkászoktól, akik mindig túlnyalnak." 1967-ben a pesti zsidó újságírók még Izraelt gyalázták. Ugyanezek a pesti zsidó újságírók ma az arabokat gyalázzák. Meg a Fideszt. Meg bennünket. Mert jobban gyűlölnek bennünket, mint mi őket. Ők a mi indok-zsidóink – értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust… És csak ülünk a medencénk szélén, és nem is értjük már a versenyfutást a parton.

Megértenünk. Ugyanis teljesen felesleges, fárasztó és lélekölő időtöltés ezeket megérteni. Annyi a dolgunk csupán, hogy ne engedjük őket az ország medencéjébe vizelni és orrot fújni. Mondjuk úgy: határozottan ne engedjük. Azon túl nézzük derűsen, ahogy rohangálnak a parton. Egy rakás szerencsétlen beteg. El fognak fáradni.

Bayer Zsolt főmunkatárs
Conqui 2008. 04. 02. 11:29
Előzmény: #9643  vadlaci
#9644
"Kilencedike után tizedike jött, és tizenegyedike. Aztán harmincegyedike lett, és hipp-hopp megszűnt a kormánykoalíció.

Mi folyik itt? Összeesküvés-elmélet van bőven, és nem is indokolatlanul. Hiszen 2004-ben hasonló dráma játszódott le egy SZDSZ-es miniszter felmentése ürügyén. És mire emlékszünk Csillag Istvánból? Hogy autópályákkal foglalkozott, és hogy a miniszterelnök-váltás után nyomtalanul eltűnt. Mégsem volt ő olyan fontos. Nem ő volt fontos.

De megáll ez a jelenet összeeskü nélkül is. Az MSZP természetesen jól beszart a népszavazástól, még jobban, mint a köztisztasági csomagtól. Mindkettő azt vetíti előre, hogy az útiköltség-elszámolással folytatott baszakodásnak egyszer vége lesz. Nehéz a boldogságtól búcsút venni.

Na de mégis mit vártak? Három ciklust zsinórban? Mire fel?

Szóval MSZP beszarva, és kezd zsezsegni a szemétdomb, hogy a Feri ezt aztán jól megcsinálta, és mi lesz velünk, ojvé. A gyengébb elméjű és idegzetű képviselők - mindkét oldalon - hárommillió Fidesz-szavazóval álmodnak, elfeledkezve arról, hogy senki nem vesz komolyan egy olyan közvélemény-kutatást, ahol az egyik válaszért áramütés jár, a másikért meg egy tábla csoki, azonnal.

Gyurcsány tehetséges taktikus, úgyhogy menten visszanyúlt a klasszik, biblikus eszközhöz, a bűnbakhoz. Sikerrel. A szerepet Horváth Ágnes kapta, noha nem érdemelte meg egyáltalán. Mert igaz ugyan, hogy Horváth népszerűtlen, és mostanában épp őt szerette mengelicázni meg kurvaanyázni a primkó aljanép, akiknek muszáj valakire sugárban hányni, de amúgy meg pont azon dolgozott, amit a két párt össze bírt tákolni egészségügyi reform címén. Nem rajta múlt.

No és ha a népszerűtlenség ok a lemondásra, akkor, ugye, volna lemondanivalója másnak is.

A népszerűtlenség mellesleg nem ok a lemondásra. Nem bizony. Ciklus közepén nekem ne legyen egy kormány népszerű, hanem tegye a dolgát. Azokat a bizonyos elkerülhetetlen és népszerűtlen intézkedéseket.

Csakhogy itt már olyanok nemigen lesznek. Szerencse, hogy a konvergenciaprogram mederben tartja a pánikbeteg szocialistákat. Mert ha nem tartaná, osztogatáshoz kisebbségből is találnának partnert. Találós kérdés: ki nem szavazta meg Medgyessy osztogatását? És ki igen? Na ugye. Egy bolond négyszázat csinál.

De jelentős reform, belenyúlás, átalakítás most már nyista. Az ugyanis olyan jószág, ami nem holnap fordul termőre. Viszont ezeknek még ma kéne.

Ám az Őszödi Beszédből megtudta az a pár százalék, aki végighallgatta, hogy igenis szükség volna reformokra. Valakinek meg kell csinálni, de legalább beszélnie róla. Itt a piaci rés, amit a válóperig merészkedő SZDSZ megpróbálhat betölteni. Ebből összejöhet egy sovány öt százalék, ha az MSZP a reformok híveit magára hagyja. És valószínű, hogy ezt fogja tenni, akár Kiss Péterrel vagy más effélével, akár Gyurcsánnyal, aki egyszer már nagyon ügyesen visszahozta a szarból a kormányzást.

Nem lesz egyszerű menet ez az SZDSZ-nek. De mégis távlatosabb, mint feloldódni a totyorgásban, és 2010-ben együtt szavalni a szocikkal: megint nem csináltunk négy évig semmit. Nekik innentől nem is dolguk."
Tóta W.

Hátha valaki nem ismeri...
vadlaci 2008. 04. 02. 09:24
Előzmény: #9642  csuloktata
#9643
csuloktata 2008. 04. 01. 22:52
Előzmény: #9638  sacis
#9642
Lendavinak a mellei is nőnek, nem csak az arca szilikonosodik. Biztosan valami kor támadta meg, vagy összeszedett valami viagrás partizánt.
sacis 2008. 04. 01. 22:14
Előzmény: #9639  embertelen
#9641
jaj neeeee

Topik gazda

saru
4 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek