Vettem Molt 2828ért, de látom, hogy inkább az opus-mutyiba kellett volna beszállni! De nem, jobban viselem, ha blueban ragadok, mint az ilyen katyvasz papírokban.
OTP záró 12845, a fele pakkom meg van még, de így is kezd fájni! Mol 2816, ha a 2800 megtartja, akkor osztalékkal együtt elmegy. Opus záró 217, hát itt bármi lehet és annak az ellenkezője is, mindenesetre csak 8800db van belőle, nem ez lesz a nyugdíjalapom!
Sűrű első óra: OTP eladás 12970nél, már csak az eredeti csomag 1/3a van meg, de az már nem eladó. Opus eladva 228nál, nekem ennyi elég, vettem belőle Molt, várom az emelkedést. Tehát kis kori otpben és kis emelkedés Molban most csak ennyi a vágyam...
4ig mázli volt, OTP nagyon szép, de most már korrigáljon kicsit! Annyira nagy zuhi van felétek? Itt semmi. Egyébként meddig fogsz a jelenlegi helyen élni?
csak ne becsüld le magad ! a 4ig nem mázli volt, hanem tudatos vételed és tudatos eladásod ! a nyarat itt töltöm, ezzel a tervvel is jöttem ide tegnap megúsztuk a vihart, ma nem de már elment , most csak lélegeznek a paradicsomok:) elmeséljek egy önkínzást? ma kiszámoltam, hogy ha CSAK a DM papírjaim beáldozom 105-nél az opusba ---- nagyon erősen gondolkodtam akkor rajta --- csak a DM-tétellel annyit nyerhettem volna az opusban, mintha most 79-en adnám a DM-et és mennyi volt akkor a DM? 34-35 és mennyi most? önkínzás vége
Utálom az ilyen önkínzásokat, időnként én is megteszem, még sose jöttem ki jól belőle... Amellett tettem le a voksom, hogy inkább nagytőkével rámegyek az 1-2% nyerőre, mint kis pénzzel spekuláljak bizonytalan papírokban, már ha a BÉTen van nem bizonytalan!?
Persze azért időnként tartok hosszabbra is pakkot, de az általában csak blue. Nem is írtam még neked a kedvenc mottómat: Ha nem építed a saját jövőd, valaki alkalmazni fog, hogy építsd az övét!
nem baj, nem kell mindig széttőzsdézni az agyunkat ---jegyezte meg savanyú a szőlő néni:) képzeld, ma a kicsi kitalált egy "kreatív" társasjátékot, van egy pónis társasjátéka, én elővettem az ezer éve meglévő "gazdálkodj okosan"-t. amivel még gyerekkorunkban játszottunk a hugommal, és ház-kert-pónivásárt rendeztünk a két társas összekombinálásával, nagyon jól szórakoztunk:) ez az eredeti gazdálkodj okosan játék: .-nincs egy bolt sem? kérdezte a kicsi nincs, csak posta, otp, porszívóbolt, pngpongasztalbolt, az nagyon hasznos lehetett annak idején, gondolom, mindenki vett vadul pingpongasztalt :)
igazából a "gazdálkodj okosanból" csak a papírpénzek kellettek, abból vettünk házat és kertet és pónikat:) 500 forint volt egy póni, és 10000 forint egy ház:) a kertek 200 forintba kerültek :)
mi az, hogy ! a pónik megvették az otp-t is, hogy ne kelljen fizetni a pingpongasztalokért:) ---mennyibe kerül az otp? --- kérdezte a kicsi? mondom, 500 forint -azt mondta, az sok, ad érte 200 forintot a kis csányi :) nagyon jókat nevettünk, a lányom is abbahagyta a munkáját és vett porszívót 50 forintért:) holnapra is van ötlete a kicsinek, kombináljuk össze a póni-gazdálkodj okosan-sakk --scrabble --játékokat:) jelige: a legmerészebb álmaink is megvalósíthatóak
a 4 játék kombinációja : a sakkból a király bemegy az otp-be, és kirakja a srabble-ből a "még egyszer mondom, hogy mindenki megértse " mondatot, aztán vesz egy házat 500 forintért egy kertet hozzá 200 forintért , aztán drukkol a kínai póniknak a pingpongversenyen ,és felajánl egy pingpongasztalt a győztesnek
az egész nem biztos, hogy így lesz, mert a legjobb szabályok a kicsinek jutnak eszébe, de az biztos, hogy a király a sakkból szotyit fog köpködni ez az én egyetlen szabályom lesz:)
Hát ezek nagyon kreatív játékok lettek, a király bemegy az OTPbe... 😄Nálunk a gyerekek vasárnap jönnek vissza, hétfőtől kezdődnek az edzések, augusztusban bizonyos napokon kettő is lesz. De addig még lazítok pár napot, élvezem a szabadságot, kicsit átélem, milyen lenne, ha életvitelszerűen így telnének a hétköznapjaim!
Ritka, amikor stoppot teszek, és ki is vág egy papírból, de ma 2774nél a Molból kiugrasztott. Otpt 12640től várom visszavételre, nehezen akarja az igazságot. Még azon agyalok, hogy 1,5évre lehet jobb a PMÁP 30% fixen, mint itt várni egy kb 16700as Otpre, vagy egy 3600as Molra (bár az osztalék is számít a Molnál)...?
szia stayerke, ma sem volt időm semmit csinálni a tőzsdén, de talán nem is baj ma lebuktam:) örkény egyperceseket olvastunk , és a tihanyi visszhangnál lebuktam mert amikor tihanyban voltunk, azt kiabáltam : "ezt a hónapos retket ki tette a cipőmbe? " és ma felismerte a kicsi örkénynél mondtam neki, nem gondolod, hogy szándékosan buktattam le magam? azt mondta, ha szándékosan, akkor nagyon ravasz vagyok, mert meg akarom szerettni örkényt na, kitaláltad :)-mondtam
bolognai spagettit csináltam, és erre azt mondja: --- most jön a gyerek bosszúja, friss paradicsom nélkül nem eszem meg ---hatalmas bosszú, mondtam, már kész a paradicsomsaláta , vedd ki a fridzsiderből --- jó, de fanyalogva fogom megenni --- mondta --- akkor fanyalogjál, kisasszony ---sajnos nem megy, túl finom minden --- mondta:)
szia stayerke, nagyon jól telt , gondolom, a gyerkőcök már otthon vannak nálatok is a héten nem lesz túl sok időm kereskedni, nálunk begyorsulnak az egyéb programok bamba mol-ból ki lehetett hozni 40 kemény forintot néhány kicsiből is kipréseltem pár ezret, de nagyon szenvedős ... ez a nyár nem a 2017-es nyár:)
leves