Külföldi vélemény: kicsi Magyarország devizatartaléka
"Külföldi vélemény: kicsi Magyarország devizatartaléka
.
Dőlt a pénz a feltörekvő országok piacára, tavaly összesen 235 milliárd dollárnyi külföldi befektetés érkezett ide, az országok jegybankjai pedig 130 milliárd dollárral növelték devizatartalékukat - derül ki az Institute of International Finance (IIF) jelentéséből. Egyes országok - köztük Magyarország - devizatartaléka ugyanakkor nincs megfelelő szinten - véli a washingtoni székhelyű szervezet."
hát ha ezt az analógiát követem, akkor biztos nem veszek eurót:) miért vennék? szerintem 260 lesz :) most amúgy sincs miből ha lesz az is euróban vagy dollárban - inkább a forintvásárláson gondolkodom majd
az is lehet de azt mondd meg nekem, hogy mondjuk úgy 330 környékén, nem jutna hirtelen eszükbe az emr az eu és az euró? dehogynem ha krach lesz aznap buknak azt meg nagyon nem szeretnének mert az egyenlő a börtönnel szóval nem lesz itt 400 forintos euró sokkal hamarabb belépünk
15 százalékot változhat + - az emr-ben az árfolyam nekem az a koncepcióm, hogy 300 körül belépünk és innen elmegy 260-ig az biztos, hogy erősödni fog száz százalék a kérdés, hogy honnan de, az a móka, hogy amint elkezd kiszivárogni, hogy belépünk az emr-be, azonnal erősödésnek indul tehát titokban kell tartani és egyik napról a másikra bejelenteni tudom, ti 400 forintos euróban gondolkodtok, lehet (bár ahhoz az kellene, hogy az eu feltolja 2 százalékra a kamatot mi meg nullán hagyjuk, akkor viszont minden borul és be sem engednek az emr-be), de a 15 százalék erősödés akkor is meglesz:)
2 éven belül tuti nem. Mert az EMR II-be való belép után jöhet leghamarabb 2 évre az euró. Ha tehát holnap belépnénk az EMR II-be, akkor se lenne 2 éven belül euró.
Pont ma erről beszéltem... . 2010-ben volt 3200 mrd Ft MNYP és volt 34 mrd euró devizatartalék. Most van 0 MNYP és 22 mrd euró devizatartalék. Ez a két tétel nagyságrendileg a GDP közel 20%-a, ami elment a Fidesz kormány alatt. Minimum ezekkel korrigálni kell az adósságszintet, amikor összehasonlítunk.
Külföldi vélemény: kicsi Magyarország devizatartaléka
.
Dőlt a pénz a feltörekvő országok piacára, tavaly összesen 235 milliárd dollárnyi külföldi befektetés érkezett ide, az országok jegybankjai pedig 130 milliárd dollárral növelték devizatartalékukat - derül ki az Institute of International Finance (IIF) jelentéséből. Egyes országok - köztük Magyarország - devizatartaléka ugyanakkor nincs megfelelő szinten - véli a washingtoni székhelyű szervezet."