Topiknyitó: Portfolio 2017. 09. 19. 09:15

Kérdésessé vált az egri Bosch gyár jövõje  

Ugrás a cikkhez
Az új beszállítók megjelenése, illetve az árak jelentõs zuhanása miatt a Bosch fontolgatja, hogy a hagyományos személyautók kormányoszlopait gyártó üzletágát értékesíti - írja a Világgazdaság. A döntés a Bosch
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 09. 19. 15:09
Előzmény: #5  szivacs
#6
Hosszútávon az a kifizetődő, ha egyikkel sem keménykedik az állam, hanem fer, átlátható szabályozást biztosít számukra. Az újkommunista módszer, hogy az itteni piacból élő multik a rossz multik, az exportőr multik a jó multik, idővel a "jó multikat" is elriasztja.
szivacs
szivacs 2017. 09. 19. 14:51
Előzmény: #2  elemes
#5
Nem a nyereségről van szó, hanem a technológiaváltásról. "Makláron ugyanis már nem a hidraulikus, hanem az elektromos kormányművek összeszerelésével foglalkoznak." Vagyis az elavult technológia kifuttatásáról van szó, az újat viszont szintén itt gyártják csak egy másik telephelyen, Makláron. Sose felejts el különbséget tenni az (olcsó) munkaerő miatt ide települők és az itteni piac miatt idejövők között. Úgymond keménykedni azokkal a betelepülő cégekkel lehet, amelyek a magyar piac megszerzése miatt jönnek ide - például a kereskedelmi láncok. A tesco például ha kivonul, akkor elveszti a magyar piacot és ezt más országból nem tudja ellátni. Egy gyártó -pl. a bosch- viszont simán áthelyezheti a gyártást bárhová -pl. Albániába, mert nem a piacunk miatt van itt. Legfeljebb megnőnek a logisztikai költségei és esetleg romlik a minősége vagy a selejt aránya. Ez lényeges különbség, ami meghatározza a döntéseket mindkét oldalról.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 09. 19. 14:50
Előzmény: #2  elemes
#4
hogy a 80 millió fullra iparosodott németnek annyira fontos a mi gyártóbázisunk? az tényleg elég bizarr gondolat. ha nem akarnak kínáig menni, akkor ott van nekik a szomszédban egy nagyobbacska bázis a lengyeleknél, vagy ott vannak a csehek-szlovákok, és persze fel lehetne sorolni az olyan országok közül is egy rakással, mint pl. spanyolország. na persze a balkáni régióról még nem is szóltunk. szóval nem túl reális meglátásnak tűnik.
szivacs
szivacs 2017. 09. 19. 14:41
#3
"Az új beszállítók megjelenése, illetve az árak jelentős zuhanása miatt a Bosch fontolgatja, hogy a hagyományos személyautók kormányoszlopait gyártó üzletágát értékesíti - írja a Világgazdaság. A döntés a Bosch Eger-Maklár székhelyű vállalkozásán belül csak a 100-150 főt foglalkoztató egri részleget érintené, Makláron ugyanis már nem a hidraulikus, hanem az elektromos kormányművek összeszerelésével foglalkoznak. Végleges döntés még nincs, a következő hónapokban vizsgálódnak - írja a napilap."
elemes
elemes 2017. 09. 19. 09:15
Előzmény: #1  portfolio
#2
vérfideszfan barátaim szerint orbán azért keménykedhet bátran, mert a német cégeknek olyan fontos a magyarországi gyártóbázis, hogy ők fognak nekünk könyörögni, csak nehogy kilépjünk az EU-ból. Most láthatjuk, mennyire fontos a magyarországi gyártóbázis -- lazán leépítik, ha nem hozza az elvárt nyereséget.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek