Túllehet a csúcson a kelet-közép-európai országokból megfigyelt kivándorlás - állapítja meg friss cikkében az Economist, mely külön írásban foglalkozik a térségben kialakult vadonatúj helyzettel. A brit hetilap legutóbbi
Miért nőnek a lakásárak irreálisan?
Még így is hátul vagyunk a listán az árakban. Korábban volt irreálisan olcsó. És volt egy hitelválság a világban...
Nem, egyáltalán nem tetszik ami Nyugat-Európában folyik, ez nekünk sem jó.
A bérek itthonegyértelműen emelkedi fognak és igen, Magyarország jelentősen olcsóbb, mint nyugat. Most jöttem haza Írországból és egy sima presszó kávé 2-3 eur között van. Vidéken is. És ez jellemző az egész szolgáltató szektorra.
Ausztria ennyire nem drága, de ki a fene akar ott élni? Mindig lenézett kelet-európai maradsz, akkor is, ha nem mondják a szemedbe.
Szépen lassan élhetőbb lesz Kelet-Európa. A nyugati nagyvárosok tele vannak mindenfajta nációval, afrikaiakkal és arabokkal. Ki akar ilyen helyen élni? Hová lett a régi szép Európa?
akkor nem válaszolsz?
mi a helyzet németben?
mint szakembert kérdezlek
illetve, az is érdekel,mi ebben a személyeskedés?
mondjuk, lehet, hogy németben az, ezt nem tudom
gyere vissza másik névvel, ezt már tényleg nem tudod védeni
kiderült, ki vagy
tudom, kellemetlen
van erre egy jó kis mondás: hazug embert könnyebb utolérni németben
A lényeg "egyéni példák alapján". Természetesen vannak és voltak is olyanok - lásd jómagad -, akik kintlét után megtalálták itthon a számításukat. Sőt, a bérfelzárkózás most egyértelmű, tehát akár nőhet is számuk. De a cikkben sem szerepel egyértelműen, hogy összességében megfordult volna a nettó vándorlási trend.
És, mint itt kitárgyalásra is került, nincs erről tökéletesen vezetett nyilvántartás, csak különböző mélységű és minőségű adatforrásokból lehet becsülni.
Törölt felhasználó2017. 09. 01. 15:28
miután kiszemélyeskedték magukat egyesek, talán térjünk is vissza a témához. :)
"friss cikkében az Economist, mely külön írásban foglalkozik a térségben kialakult vadonatúj helyzettel."
"A brit hetilap legutóbbi számában megjelent cikk egyéni példák alapján mutatja be a kelet-közép-európai térségből kivándorlók szempontjait, amikor külföldön vállalnak munkát, vagy épp a hazatérésen gondolkoznak."
"A hazatérők sokkal könnyebben is találnak munkát, mint korábban, a munkanélküliségi ráták a mélyben vannak, Magyarországon például a feldolgozóipari cégek 73%-a panaszkodik a munkaerőhiányra. Mindez pedig a béreket is feljebb hajtja a térségben."
a másik topikban írtam, hogy délen messze a legjobb az életminőség
csak kevesebb a pénz
mondjuk a melegben kinek van kedve dolgozni?
emlékszem annak idején szomáliában első nap azt hittük valami járvány van, mert emberek feküdtek a járdákon
aztán mondták, hogy meleg van és elfáradtak:)
egyébként az európaiak is 4-5 órákat dolgoztak annyi ment
hehe
azért nőttek barátom mert nincs kamat, van viszont csok és leginkább airbnb
nyugatról senki sem jön ide legfeljebb a csóró nyugdíjas és néhány olasz életművész
Na,. köszi a grafikont! Már korábban is akartam írni, hogy a terrorizmus nem iszlám-specifikus, és ez a grafikon tök jól mutatja is. Látszik, hogy ETA/IRA csúcsidőkben sokkal többen haltak meg, mint most a dzsihadista támadásokban.
Egyébként az elmúlt 10 évben 500-as becslésen elég jó lett a grafikon alapján. A trend valóban emelkedő, és természetesen kezdeni is kell vele valamit.
Hazaköltöznek a kelet-európaiak?
Ugrás a cikkhez