Portfolio Portfolio
5
5
1
május 21. | 10:00
#1

Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek  

ugrás a cikkhez
Hosszú évek óta elõször fordult elõ 2018-ban, hogy több Magyarországon született ember tért haza, mint ahányan elvándoroltak, vagyis pozitív volt a nettó migrációs egyenleg - derül ki a KSH Statisztikai Tükör kiadványából,
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
május 21. | 12:52
előzmény: #36  qwrtzq
#40
1.Szüleidnek alacsony a nyugdíja, eltűröd.
2.Gyermeked rossz oktatást kap, hallgatsz.
3.Nem tudsz elmenni betegállományba, elviseled.
4.Alacsony a béred, nem mersz szólni.
5.Sok az adód, elviseled.
6.Külhoni magyarok szavaznak helyetted, tudod mégis hallgatsz.
7.Az adódból stadion lesz, hallgatsz.
8.A képviselők ellopják az adód, eltűröd.
9.Utál minket a fél világ, pontosan tudod a vezetőink miatt.
10.A gyermeked külföldre megy,sírsz mégis beletörődsz.
11.Édesanyád, Édesapád meghal a kórházban.
Mélyen vallásos hívő vagy, ha még ezek után is kiállsz Magyarország tolvajkormánya mellett!
Ez a kormány nem csak az országot és a magyar emberek életének tönkretételében sikeres, szomorú az, hogy Európa tönkretételében is jeleskedik.
Magyar sajátosság, hogy a történelem folyamán mindig sikerült rossz oldalra állni, ami utólag mindig bebizonyosodott. Most is ez történik, kiszolgáltatjuk Magyarországot Kínának és az oroszoknak és sikeresen gyengítjük az Európai értékeket hozzájárulva ezzel Európa könnyebb kiszolgáltatásához, a nagyhatalmak részére.
május 21. | 12:48
#39
Látom megy az "adok-kapok"... na akkor lássuk...
1. Jajaj, mindenki kimegy
2. Jajaj, dehogy mennek ki
Bemondom a 3. verziót:
3. Jajaj, remélem a harmada sem jön vissza, maradjanak csak kint ! (magas labda, jó szórakozást hozzá, fiúk !)
:D:D:D
május 21. | 12:39
előzmény: #34  myrath
#38

nincs semmi gond
ezért felesleges előhozakodni 8 évekkel, és azt nem én kezdtem hanem te
de az alapfelvetésem fenntartom:
ne legyünk már naívak és higyjük azt, hogy
1. a ksh felett csak akkor van "kézivezérlsé", amikor orbán kormányos,
2. és ne képzeljük már azt, hogyha mondjuk idén januárban elspörte volna a népharag a zorbánkormányt (ugye te is tudod jól hogy a 'rabszolgatörvény kapcsán elindított tüntetéssorozat nem titkolt céja ez volt, csak kellő társadalmi támogatottság híján a mozgalom elbukott), akkor, mondjuk februárban felállt volna a koalíciós dk-mszp-jobbik-lmp kormány februárban, eltelt volna mondjuk 2 hónap,
ÉS, mondjuk most május 1-től már
teljesen megállt volna a kivándorlás nemcsak nyugatra, hanem már ausztriába sem járnának át dolgozni a magyarok, naponta ingázva, hiszen olyan mesés és fanatasztikus bérkiegyenlítő programot hajott volna végre az új kormány?!
ehhez csak emlékeztetőül: Fiala a civilrádiós reggeli műsorában 1 éve, kb. 2 héttel ápr 8 előtt megkérdezte gyurcsányt, : "mi lenne azután, ha megnyerné a választásokat az ellenzék, hiszen legalább 4 párt koalíciójával jöhetne csak létre?  a válasz az volt hogy "megmondom, hát,... káosz"!
május 21. | 12:39
előzmény: #34  myrath
#37
a kedvenceid szétlopták az országot, az volt a probléma
lehet nem 4-es metrózni, löszbe épült alagutazni és RENCERSZINTŰ korrupciót építeni kellett volna 8 évig és nekik is lettek volna "konjunktúrában jelentéktelennek számító" eredményeik
május 21. | 12:35
előzmény: #35  goldi
#36
megkapták a bolsevikok is 2002-2007 között és nem tudtak vele élni
május 21. | 12:30
előzmény: #34  myrath
#35

Bizony, egy ilyen kedvező világgazdasági és pénzbőséges környezet, ami a válság után köszöntött a kormányra, ez is minden kormány legszebb álma lenne.
Egy ilyen időszakban kormányozni úgy, hogy gyakorlatilag semmi olyant ami a jövőben hasznos lenne az országnak, nem hoztunk létre, sőt inkább a rombolásban jeleskedtünk ennek a kedvező környezetnek a támogatását is felhasználva.
A világgazdasági környezet romlásával és az árak emelkedésével a jövőben megfizetjük ennek az elhibázott kormányzásnak az árát, ez alól Magyarország, nem fog tudni kibújni.
A hívek meg szép csendben elhalkulnak és ők is odaállnak a kasszához és kifizetik ennek a költségeit.
május 21. | 12:16
előzmény: #31  salve
#34

Ne feledd, 9 éve kétharmaddal kormányoz orbán őfaszkalapsága. Az "eemútnyócév" nem kétharmados kormányzás volt, sima többségi, a reformokhoz az ellenzék is kellett volna. Nem beszélve a válságról, ami nem csak kormányokat, de országokat döngölt a földbe.
Nem ellenzéki pártokról beszéltem, csupán értékrendről, az általad megfogalmazott egyoldalú és elfogult nézőpontról.
Voltak olajozottan működő rendszerek, de mivel a fidesz mindent (tényleg mindent) szétvert és újragondolt, teljesen okafogyott arról vitázni, miért volt szar akkor, mikor most is szar a szétvert, újraépített rendszer. Gondolok itt az oktatástól az egészségügyön át akár a rendőrségig.
Igen, baloldali az értékrendem némi szabadelvűséggel fűszerezve, de pártom nincs és időm sem hogy simogassak bárkit bármelyik aluljáróban. :)
május 21. | 11:40
előzmény: #26  babosko30
#33
Én személyesen 2006-ban nem voltam Pesten de a Tv-ben láttam mit műveltek azok a jól felhergelt  hazafiak,gondolom ilyen helyzetben  ma a TEK-sem bánna kesztűs kézzel az ilyenekkel,lehet elrepűlne néhány gumilövedék.
május 21. | 11:31
Törölt hozzászólás!
#32
május 21. | 11:31
előzmény: #28  myrath
#31

tévedsz
az ellenzéki pártok lépnek fel ezzel, az aluljárókban
a szocik pl. a nagyvárad téren osztogatják kétségbeesetten a szórólapokat jelenleg is, mert félnek hogy esetleg mégesm ők lesznek a legerősebb ellenzéki párt, vagy az eddiginél 1-el kevesebb képviselőjük jutna be..
nem beszélve gyurcsányné európai egyesült államok című lázálmáról, amiről egyébként maga Juncker is azt nyilatkozta 1-2 hete, hogy igazából ő maga sem tudja azt elképzelni, hogy megvalósulna..
szóval bocsi, de eltévesztetted a kommented címzettjét, nekem ilyeneket ne írjál..
ja és kérdezd meg Ujhelyit, miért nem tették rendbe már ők az egészségügyet, orbán előtt? orbán nem ért hozzá, neki nem sikerült, oké.
a szocik viszont értettek hozzá mindig is, akkor miért nem zavarták le 8 évük altt a reformot, és miért nem működik azóta is zsuperül, szépen és olajozottan az egész?
siess, Ujhelyi még lehet hogy ott van a Nagyvárad téren és beszéld meg vele, biztos nagyon örülni fog hogy kezet szoríthat majd veled ;-)
május 21. | 11:28
Törölt hozzászólás!
#30
május 21. | 11:25
Törölt hozzászólás!
#29
május 21. | 11:24
előzmény: #27  salve
#28
Ezzel fel kéne lépned baszki. Tipikus és ostoba kettős mérce,  eemúltnyócévet kifelejtetted. 
május 21. | 11:19
#27

kimondottan mulatságos olvasni itt a hozzászólásokat
az orbánfóbiában szenvedők azt képzelik pl., hogy
1. "a ksh csak akkor van kormányzati nyomás alatt = hazudik megrendelésre, ha orbánkormány van",
2. ha nemfidesz kormány lenne, akkor nem lenne elvándorlás nyugatra, mivel ott magsabbak még mindig a fizetések - ám itt pontosítani kell: az értelmesebbje nagyon is tudja ezt, de hát kérem kampány van, és vmit mondani kell a választóiknak az ellenzéki orbánfóbiás elvtársaiknak... szóval tudják hogy ez demagógia, ám mégis elfogadják..mert így írják felül az érzelmeik a józan ész logikáját..
de visszatérve a portfolio írására: nem tudok, nem is akarok igazságot tenni abban hogy kinek kell hinni e kérdésben és kinek nem de abban biztos vagyok, hogy ilyen viták csak akkor nem lennének ha nem lett volna nálunk 40 év szocializmus majd rendszerváltás (hiszen az az oka a nyugatttól való gazdasági leszakadásunknak,), továbbá abban is biztos vagyok ny európa egyre kevésbé vonzó célpont, miután egyre többen tapasztalhatják meg leromlóban van ott a közbiztonság és így annak az elképzelt, gondtalan jólétben való életnek a lehetőségei szűkülőben vannak
május 21. | 11:18
előzmény: #22  431145
#26
Akar gumilovedekkel is?
május 21. | 11:09
#25
Mivel tökéletesen megbízhatatlanok a módszertanok, irreleváns, hogy mit mondanak a kihozott számok. Mindenki tudja, hogy a távozók egy része nem jelenik meg a statisztikákban, mivel nem jelenti be a távozását, akár a lakcímét is megtartja, stb. Ettől még akár igaz is lehet az állítás, bár személy szerint nem tartom valószínűnek.
május 21. | 11:07
előzmény: törölt hozzászólás
#24
Tehát eddig nem volt hazugság? 
május 21. | 11:02
#23
A nagy lófaszt!
május 21. | 10:51
előzmény: törölt hozzászólás
#22
Így van ez pontosan,nincs olyan területe az életnek,ahol Orbán be ne avatkozna,ha érdekei úgy kivánják!
május 21. | 10:46
Törölt hozzászólás!
#21

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE