Az MNB vizsgálat lehetséges eredményei és azok hatásai. - 1. Nem találnak semmi rendellenességet. Ez egyértelművé tenné, hogy legalább 1,5 éve nincsenek komoly vevők azaz tőkeerős befektetők. Se kicsik, se nagyok. A roadshow-nak nem volt eredménye. Viszont valakik fokozatosan és kitartóan adják a részvényeket elaprózott tételekben. A cég nem él részvény visszavásárlási lehetőségével, amivel a kgy felhatalmazta. Ezzel pedig nem akadályozza meg a folyamatos árfolyamcsökkenést. Dupla gond szakad a nyakunkba: nincsenek befektetők és a cég nem rögzíti (támasztja) az árfolyamot. Ez nagyon negatív jelzés lenne. Kicsit erősebben fogalmazva, bizonyíthatóvá válna, hogy a hangoztatott "befektetői érdekek védelme" csak lózung, félrevezetés. Ezzel és több eddig nyilvánosan is elhangzott, de be nem teljesített ígérettel már komoly jogi csatát lehetne indítani. Amerikában. :P - 2. Találnak rendellenességet és hozzá elkövető(ke)t is. Mióta ország-világ előtt bejelentették az MNB felé megküldött vizsgálati kérelmet az Opus-tól, ugyanúgy csorog lefelé az árfolyam. Az elkövető még mindig vidáman dolgozik. Ennek semmi realitása. Ezért a manipuláció jóval korábbi időben és korlátos ideig élhetett. Ez nem fogja megmagyarázni, hogy a mai napig is miért csorgott lefelé. Nyilván megbüntetik őket, de ettől nem javul meg az árfolyam. - 3. Találnak rendellenességet, de nem tisztázható az elkövető(k) kiléte. Nem lesz bünti senki ellen. Nem írom le, hogy miért, rátok bízom. A második pontban írtak it is érvényesek, tehát nem lesz árfolyam javulás. - 4. Elkapják a manipulátorokat, megbüntetik őket, az árfolyam már a vizsgálat puszta bejelentésétől fogva fellélegzik és a mai napon már 452-őn zárt. Csak én nem vettem észre. ********** ********** ********** Lábjegyzet a csorgásról: A prémium kategóriában előírt forgalmat ezek a kis, csorgást okozó tételek nem elégítik ki, ezért időről-időre nagy pakkok fordulnak meg, de ezek sem védik az árfolyamot. Pedig megtehetnék velük.
Ugyan ma nem láttam a kereskedést, de furcsák ezek a záróban pár forinttal lejjebb nagy pakkok, akár mondanám, hogy okos short zárás, (vissza is kapom a nap közbeni szórást, mégis mínuszba taszítom a részvényt, hogy holnap is megadja az alaphangot.) de shortot szerintem záróban nem nagyon zárnak, vagy legalábbis nem alacsonyabb árfolyamra tenné a vételt, plusz meg sem kapja a teljes darabszámot, ha így is lenne. Ha meg árfolyam védés a cél, akkor akár kis pluszba is húzhatná a végén mindig. Így marad a bármilyen meglepő is gyűjtögetés opció. Úgyis tudja, hogy csorog, minek előre szaladnia. Erről a részvényről sokat lehet tanulni. Főleg tudva, hogy kik mozgatják a szálakat és"pár"forintjukkal érdemben tadnának a csorgáson változtatni.Holnap remélem mindenki lemarad aki ma nincs benne, mert jön a bika péntek. :)
Globalis SzOpus Nyrt.