A civil szférába leszivárog.... azokhoz akik megtudják fizetni a szabadalmat. Jellemzően ezek komoly multik komoly tőkével. A geni nem komoly multi tőke ügyileg meg egy multihoz képest közröhely.
igy van ez lesz a jövö a nepelem....
amit gog barátunk is belinkelt .. hogy 5 szörözte a lovédat 1 év alatt egy amcsi napelem cég... na az szép... itt is valora fog válni... söt több is :))
Izom! A linket azért tettem be, hogy látni lehessen, hogy az amcsi hadsereg is foglalkozik ilyesmivel, valamint sok területen lehet alkalmazni a napenergiát. Az amerikai hadsereg elég sok high tech dolgot fejlesztett ki, és a hatékonyságnövelését valamit az elért eredményeket később átveszi a civil szféra is...
Nem azt mondom, hogy pici napelemeket fog gyártani a geni, viszont lehet, hogy az amcsik is igyekszenek növelni a napelemek hatékonyságát, ezáltal olcsóbbá válik a napelem->gyorsabb piacméret növekedés!!! (persze nem egy-két éves időtartamra gondoltam)
Tegnap valaki írta, hogy lassú a napelem megtérülése. Szóval minél hamarabb megtérül az ilyenféle befektetés, annál többen fognak bele fektetni, és nem csak főként az állam.
olvastam a linket..
véleményem:
1genesis nem ilyet fog gyártani épületekhez napelemfarmokhoz gyárt majd ... nem katonáknak hátizsákra.. picit nagyobb a méret..
2 genesis is egy uj technologiát alkalmaz ami 25-30 % al jobb mint az eddigi napelemekhez képest...
tehát van jövöje méghozzá nagyon is!
a világon szinte egyedüláloan épületek falait is ebböl lehet majd épiteni.. mármint ablaküveg szerüen felhökarcolokat :)
ilyen alacsony áron ki az a hülye aki már beöntené? :) szerintem jol leöntötték és gyüjtögetnek alacsony áron.. kordába tartva az árfolyamot a nagyobb pakkokkal.. mikor végeztek a gyüjtéssel irány 2800 ft körüli ár vissza.. hányszor de hányszor volt már ilyen..
a nagyok uralják a játszoteret a kicsik meg szorják mert be vannak tojva.. :)
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...