Topiknyitó: adra 2007. 08. 17. 09:49

GENESIS  

Sziasztok!

Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))

Új név,új tervek,új remények...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szalatibi 2007. 12. 20. 21:29
Előzmény: #38519  Guszt
#38520
Közgázosok! Jól értem(a közgyűlési meghívóból), hogy a kötvény kibocsátásból 3,5 millió euro kerül a geni számlájára azonnal(875 millió Ft), és csak az átváltáskor kell a részvényt kifizetnie a Gemnek . És ha így van,akkor levonják a már befizetett 1 eurot vagy sem az előre meghatározott képlet szerint számolt árból?
Guszt 2007. 12. 20. 21:17
Előzmény: #38516  -DLPH-
#38519
Nah, semlegesítettem a rossz szavazatot. :)
Persze, télleg jobb!
Egy nap többször is ránézek van-e vmi új.
-DLPH- 2007. 12. 20. 21:16
Előzmény: #38516  -DLPH-
#38518
Más. Mert röpködnek itt a számok 10 ezertől ki tudja meddig. Ha messze tekintek időben, (ameddig szemüveg nélkül már el sem látok), kérdeznék egy egyszerűt : ha bejön, 1 gyár felépül, termelni kezd, aztán pár hónap múla elkezdik a másodikat építeni, mit saccolsz, mennyi lesz az árfolyam?
Sokan ebből indulnak ki, aztán az első parában meg kiszórják, más meg olcsón megveszi tőlük, és így szépen ki lettek zsebelve. És ha pl, 10K lesz 2009 februárjában, akkor ők a ki-be ugrálásukkal pár ezret kidobtak az ablakon.És közben szétaggódták az agyukat.

Én megvárom a végét, aztán meglátjuk...vagy kiüt a stoppom.

Onnantól érdekes lesz, ha fullra meglesz a pénz. Ott mi lesz ezzel a papírral? Mennyi lesz a bal oldalon a legjobb vevő ajánlata, és ki mit fog itt sopánkodni arról, hogy mekkora fos ez a részvény, és lesz ez még fele is az akkorinak.....

Ezért nem szeretem én ezt. Ezt a színházat. Sőt, minél inkább megy a műsor, annál inkább veszem. Nekem az ellenkezőjét jelenti, mint amiről a vinnyogás szól.
johndoe 2007. 12. 20. 21:12
Előzmény: #38514  lajikusss
#38517
Sziasztok,
Látom felkavarodtak az indulatok.
Ne veszekedjetek már egymással. A hír egyértelműen pozitív, megteremti a pü-i feltételeit a további munkának.
Ha elindul a spanyol gyár építése, meglesz aszerződés a gépekre, tovább megy majd az árfolyam is.
És nyilván jön majd a következő tőke emelés, de nyilván nem 2800-on.
Az eddigi nagy kockázat szerintem jelentősen csökkent.
Persze még mindig van. Uh mindenki úgy vegyen vagy ne vegyenm ahogy a vérmérséklete diktálja.

JD

-DLPH- 2007. 12. 20. 21:07
Előzmény: #38515  sly36
#38516
Lajukus. Értem. természetesen tisztességes céllal végrehajtva nem kifogásolom bármely vélemény megjelenését. Természetesen bármikor bármeyl véleményednek hangot adhatsz. Én is ezt tettem éppen.
Hogy ma felbukkantak akikről írtam, bizonyos vagyok benne. Nem nézem át kik lehettek pontosan,,annyira nem fontos. És jőni fognak meglásd.De mindegy. És ha kitör? Merthogy "innen short" Akkor mit csinálsz? Persze a shorton nem a haszon realizálását értem. Hanem short poziba menni. Persze később kapcsoltam, ezt a részvényt tudtommal nem lehet. Vagyis nyereségrealizálásról beszéltél vélhetően az "innen short?" kérdéseddel. Azt bármikor. Az ellen épeszű embernek nem lehet kifogása. Csak nekem, de én nem vagyok épeszű. Ugyanis amíg lehet kifuttatok egy pozit. Gondolok a jövőre is, amikor finanszíroznom kell a rossz ötleteimet, avgy a balszerencsét, ami még a legjobb tőzsdéssel is előfordul, pláne velem...

Hasznot levédeni szoktam. Alulról, ha longolok.És várok. Minden pozinak meg kell érnie. Ennek is. HA 1-2 napon múlik bármi vkinek, akkor szerintem lóversenyezzen, pókerezzen inkább, az nem csak vakszerencse, gógyi is kell hozzá.

Aki nem ér rá, ne részvényt vegyen. Szerintem. Egy long trendben feszülő papírt a topon beshortolni.....halál. Most egy százast lehett keresni vele, mert kb 2720 átlagon azonnali hatállyal pár kát ki lehetett szórni, aztán már azt is nehezen.

Én nem shortolok longos papírt. Azt tegye más. Vkitől nyerni is kell .

Sok pénzt.
sly36
sly36 2007. 12. 20. 20:39
Előzmény: #38514  lajikusss
#38515
lajikusss 2007. 12. 20. 19:29
Előzmény: #38505  -DLPH-
#38514
Szevasz DLPH!

Írtam egy hosszabb hsz-t a megnyilvánulásodra, de 40 percnyi munkám kárba veszett, amikor leütöttem a mehet gombot!

nem baj!

Nagyjából így szólt:

Ad 1: sztem összekeversz valakivel, akit itt gazdiként és másik száz álnéven lehetett korábban olvasni (régebbi totyikoló társaim biztosan emlékeznek rá), aki undorító módon beszélte le folyamatosan az árfolyamot, kihasználva, hogy a rv amúgy is elég illikvid (főleg abban az időben volt az), viszonylag alacsony a közkézhányad, egyre többen ragadtak bele egyre távolibbnak tűnő magasságokból, és egyre jobban váltak elkeseredetté, ami nem is csoda, hiszen elég kevés info volt (ez a jövőben sem lesz másként) …

Na engem ne keverj össze az ilyenekkel!

Ad 2: nekem semmi bajom veled, sőt értékelem a totyikban tevékenységed, objektív, higgadt hsz-eid vannak, a blogodnak is olvasója vagyok néha (ez nem csak a szokásos „captatio benevolentiae” akart lenni, tényleg így gondolom!)

Ad 3: „spekulatív tőke embere”, aki lebeszéli az árfolyamot és kart-karba öltve bassza át a jónépet nyilvánosan egy fórumon! Na ez sem vagyok! Vagyok viszont egy kezdő tőzsdéző, aki nemrég kezdte el figyelni, hogy mi folyik itt, meg amúgy a nagy világban, és kezdi kapisgálni, hogy mit hogyan stb... Annyit azért megjegyeznék hogy

célom: ugyanúgy, mint a tied, és többi fórumtársunké, hogy x összegből a többszörösét csináljuk!

Több közhelyet most nem citálnék ide!

Ad 4: sztem nem gáz, ha valaki nem csak „felfele beszéli a rv-t”, hanem néha megfogalmazza kételyeit is! Hiszen főleg ez a papír elég spekulatív, jó páran beregadtak már azért mert fejetlenül beleugrottak vmibe, ami ment egy kicsit előtte, és nem gondolkodtak el azon, hogy hogyan is mennek a dolgok!

Így aztán vehemens kitörésedet sem értem, elég egyoldalú lenne ez a totyik, ha mindenki csak áldaná a tulajokat, a menedzsmentet, a rv-t, meg mindent! Eddig is voltak kételyeim, ezután is lesznek! És meg is fogom őket fogalmazni. És nem mások módszeres átbaszására! Hanem csupán azon egyszerű okból, mert kételyeim fogalmazódnak meg.

Ad 5: a sztori egyre „színesebb”, egyre több az info, egyre jobban alakul, aminek gondolom nem csak én örülök…

Ad 6: Azt pedig mindnyájan tudjuk, hogy csodák márpedig nincsenek! (csak erről néha, egy időre, hajlandók vagyunk megfeledkezni!)

Üdv

lajikus
-DLPH- 2007. 12. 20. 19:02
Előzmény: #38512  exmnbs1
#38513
OFF Akpo válasz a lelkibeteg totyikban (a la bp).
exmnbs1 2007. 12. 20. 18:39
Előzmény: #38508  Mercurius
#38512
Merc, az angolszász nevét ha tudod írd meg, én egy 17 éves Gibsonban néztem utána a Convertible Bondsnak, de az nem az általad említett konstrukció
bokaly 2007. 12. 20. 18:31
Előzmény: #38508  Mercurius
#38511
Mercurius,

nemtelen eszköz???

Úgy érzem, mintha kicsit kialakulóban lenne egy kis üldözési mániád!!! A közleményből semmi olyan nem olvasható ki, amit itt írtál.

Egyszerűen az van odaírva, hogy "átváltoztatható kötvény"... meg hogy "...bizonyos feltételek..." , sem az hogy "angolszász típusú kötvény", sem az, hogy mikor, mennyit hívnak le, váltanak be, sem az, hogy "...egyre magasabb árfolyamon" stb.... Vagyis a közleményből egyáltalán nem következik az, amit Te leírtál.

Amit írsz, az inkább az, amit szeretnél, hogy legyen. S jó is lenne, ha úgy lenne, de ez nem olvasható ki a közleményből.

A tisztánlátáshoz a szerződést kéne látni a GEM és a Geni közt. Az összes többi csak feltételezés.

S az egyáltalán nem nevezhető félrevezetésnek, ha valaki nem rózsaszín ködön keresztül látja a közleményt, ahogy Te. Ugyanis a feltételeket nem a Geni diktálja.... azokat már senkinek sincs joga megszabni, átszabni, meghatározni stb..., mivel nyilvánvalóan már le vannak írva a szerződésben.
exmnbs1 2007. 12. 20. 18:19
Előzmény: #38508  Mercurius
#38510
köszi
iti 2007. 12. 20. 18:18
Előzmény: #38507  akpo
#38509
Na,kislányok kiszórtuk 2800 körül és most beszélnénk lejjebb az árat?
Vagy annyira b.faszok voltatok,h a múltkori lebeszélésnél nem vettetek bele 1600 körül?
Akkor kva gyenge a teljesítmény!
Itt kínlódtok,egy mondaton belül beleköttök akár egy vesszőbe is,csak,h lejebb lássátok az árat.
Nekem (és az értelmesebbjének) pl kvára mindegy h hitelező v befektető,ha adja a lóvét és az FELFELÉ viszi az árfolyamot.
Ez a lényeg,nem a nyávogásotok!
:-))))))
Mercurius 2007. 12. 20. 18:15
Előzmény: #38502  exmnbs1
#38508
exmnbs1: Vigyázz mert félre akarlak vezetni!

Na lehiggadok, és elmagyarázom ha tudom mi a helyzet, azt gondoltam a közleményből, és egyszerűen fogalmazva is érthető lesz, de egyesek inkább demagógnak tituláltak!

Arról van szó, hogy ez egy angolszász típusú kötvény (amit a magyar jog is elfogad), lényegében részvényopció, ami arra szolgál, hogy a Genesis a lehető legjobb feltételek mellett, részenként hívhasson le annyi pénzt, amennyire éppen szüksége van aberuházás során. Ezt a GEM-nek kötelező lejegyeznie (a kötvényt visszaváltani részvényre), akkor és annyit, amennyit a Genesis akar!!! Mindig egyre magasabb árfolyamon. Olvassátok el a tegnapi hírt! Sajnálom, hogy bokaly megpróbálja az ellenkezőjét beállítani, nemtelen eszközökkel (iwiw-en kihagyja az idézetből, hogy kinek van joga a a feltételeket megszabni (bizonyos feltételek mellett)). A bizonyos feltételek a GEM-et védik, ésszerű határok közt. De a Genesis nem fizet kamatot meg ilyen hülyeségek.. a GEM számára.
A GEM csak akkor táncolhat vissza, ha a Genesis ellen csődeljárást kezdeményeznek, vagy tönkremegy
vagy ilyesmi. A teljes összeg rendelkezésére áll a Genesisnek. Aki azt mondja, hogy nincs nagybefektető, az .... az valami mást mond.... csak nem igaz!
A januári közgyűlésen azért kell módosítani a kötvénnyel kapcsolatos pontot, mert az a mostani helyzetben nem korszerű, mivel az már régóta ott van lehetőségként az alapszabályban. Most az alapszabályt rászabják a GEM-es befektetővel kötött megállapodásra.

Szóval, senki se hagyja magát félrevezetni! Olvassátok el a közleményt szóról szóra!

Ez egy nagyon kedvező szerződés a Genesisre nézve. A Managmentünknek jól fel fogott érdeke, hogy vigyázzon a , cég érdekeire, és senki külsőst ne juttasson, indokolatlan előnyhöz.

Senkinek sem mondom hogy vegyen részvényt! de aki ma megvette 2800-on, nem fog rosszul járni! A GEM nem válthat át ilyen olcsón kötvényt részvényre!
akpo 2007. 12. 20. 18:08
Előzmény: #38505  -DLPH-
#38507
Mar azt hittem, hogy tenyleg annyiban hagyod! :)))
DLPH, nem dumalhatnank vmi masik forumon?
iti 2007. 12. 20. 18:05
Előzmény: #38504  koi
#38506
Na,azért Koi!

:-))))))))))))))
-DLPH- 2007. 12. 20. 17:56
Előzmény: #38493  lajikusss
#38505
Lajikusss.engem szólítgatsz itt? Minek? Önteltségedben arra vagy kiváncsi, szerintem hogy van ez? Nem lesz az jó neked....
Parancsolj kérlek:

A spekulációs tőke viselkedését megsaccolni nem tudom, bármi lehet, pofátlan kiszaggatástól egészen addig a műsorig, ami most van. Így utólag értem már miért ez a verzió lett kiválasztva.

...a nemzetközi trend heti szinten erősen shortba kezd fordulni, kiváló alkalom így nektek a sok szerencsétlent kicsavarni a pozijából. Ma reggeltől a közgyűlésig egyre nagyobb erővel huhogtok majd.Ázott kutyaszagot érzek reggeltől ebben a topikban, megint megjöttetek a macskajancsik sokputtonnyal ricsajozva , vinnyogva nyüszítve teleugatni ezt a topikot.Felbukkantok vezényszóra lebeszélni az árfolyamot, amennyire csak lehet. A közgyűlésig úgy fest nagyobb szakadások is lesznek a világban a részvénypiacok házatáján. Ez a fránya genya meg a katapult határán lebzsel, még a végén elszáll nélkületek ... komám...csak nem akarsz átdobni a palánkon?

2750 re ma délelőtt egy jó vastag fal került, már százzal lejjebb van. Eg kis hiszti a világban, rákapcsoltok mint állat, még 100-150 -el lejjeb lesz.Hogy kinek dolgozol, nem érdekel. De hogy kikkel csesztek ki, az igen.

Az folyik itt agyagedény, hogy aki eladja, attól gazdáid megveszik. No meg persze én is.

Egyébként már kerestelek macskajancsi. Beszédem van veled.
koi 2007. 12. 20. 17:48
Előzmény: #38503  Mercurius
#38504
akkor én is elnézést kérek ,hogy mondtam hogy jo lesz! :)))

meg hogy írogatam ilyen csúnya számokat mint 3200 2800! :))
Mercurius 2007. 12. 20. 17:44
Előzmény: #38500  bokaly
#38503
Jól van bokaly, úgy van ahogy mondod.

És jelentkezzen akinek én olyat mondtam nyíltan vagy burkoltan, vagy akár inspiráltam arra, hogy vegyen 2800 Ft-ért ma reggel részvényt!

FELHíVOM A FIGYELMÉT MINDENKINEK!

Nincs gyár, nincs befektető, nem termel a cég, nincs aláírt technológiai szerződés, nincs magyar telek, nem lett beadva az építési engedély! Tilos ünnepelni!

Senki se vegyen Genesis részvényt (miattam)! Bocsánatot kérek attól, aki miattam tartott ki a papírjai mellett eddig!

Halgassatok a továbbiakban bokay-ra, ő az ész itt (is)!

További jó fórumozást mindenkinek!

exmnbs1 2007. 12. 20. 17:43
Előzmény: #38501  Mercurius
#38502
Arra gondoltam, hogy az igazgatóság nem kapott felhatalmazást, mint a tőkeemelés kiírására.
Mercurius 2007. 12. 20. 17:37
Előzmény: #38496  exmnbs1
#38501
Technikai feltételek?

Alapszabály 6.13.b. Én láttam a Közgyűlésen szeptemberben. De már régóta ott van benne. El kéne olvasni egyszer... :-)
Most fogják módosítani januárban.

Vagy arra gondolsz hogy nem volt eddig befektető?

"Október közepi tőkeemelésre" vonatkozó előszerződést felmondta egy lehetséges befektető, a globális tőkepiaci válsághelyzet, és a Genesis árfolyamának lecsorgása miatt, a cégvezetés állítása szerint.

Hírnek nem mondanám, inkább kiszivárogtatás volt.