na megszüntettem a kirekesztő topicot itt a másik ..
ez csak egy biztonsági topic , ami arra szolgál hogy ne érje szó a ház elejét ha a kerekedők a kereskedés közben mellet más is eszükbe jut - nyugodtan megírhatják.
mindent az éppen kialakultért a spontenaitásért , és nem a merev szabályok szerintiekért .. /abból úgy is van annyi de annyi az életünkben és a kereskedésben is
az ember nemcsak gyúr, hanem levegőt is vesz lazít is ..
"akkor jutsz el a csúcsra , ha azt könnyedén is teszed "
szóval senki ellen nem létesült ez a cucc .. ezt leszögezem, és elnézést kérek mike-tól az előbbi megszüntetett topicnak a címéért .
Pontosan!
Én tudtam, hogy drágább a hitelem, de nekem nagyon fontos volt, hogy azonos törlesztőket fizessek, hogy ne érjenek meglepetések. Mert nekem ez adott biztonságot, mert szeretem a kiszámítható dolgokat. Tudom mennyit kell fizetnem és kész. Nem kell recegni. Nekem megérte, valamit valamiért...
Én tudom, hogy a bankok, nem a legfairebb játékosok, de azért egy lakáshitel szerződét csak elolvas már az ember, csak rákérdez már minden kisbetűre amit nem ért.
Én tudom, hogy kukacos vagyok, de amikor a közjegyzői okirat meg a banki hitelszerződések ismertetése volt és aláírása, kb 5 órán keresztül kérdeztem. Könyörgöm, ezért van ott, hogy ha nem értek valamit, akkor elmagyarázza, mi van, ha...
Néhány egyedi esettől eltekintve, szerintem a hitelfelvevők ugyanolyan sárosak a történetben, mint a bankok.
a lakáshitel forintalapú + tőkerész életbiztosításként rögzítve
Nekem akkor sem tetszik, hogy a bankok erőltették rá az emberekre- (kockázatot elhallgatva), egy átlagembernek szerintem fogalma sem volt arról, hogy ez mennyire kockázatos, de még a banki ügyintézőnek sem - és minden kockázatot költséget áthárítanak rájuk. Az legyen már a bank kockázata, hogy annyi kölcsönt adott, hogy nem fedezi az ingatlan értéke. Talán ott kellett volna meghúzni a határt, hogy ha a ház felére vesz fel kölcsönt, akkor csak a felének az értékéig tarthasson rá igényt, legyen nekik is vmi kockázatuk, ne csak a hitelfelvevőnek :(
Én nem próbálom (hacsak nem shorttal) mert abból ellenállásvonal lesz, és alulról nyaldossa.
Viszont ha Neked bejön, akkor az én DAXomnak is jót tesz :)
Hááát... nekem radikális véleményem van a felvett chf hitelekről...
Persze, tudom, hogy könnyen dumálok, mert már nincs hitelem, amikor meg volt, forint alapú volt. Adott pillanatban többet fizettem anno, mint a chf esek, de tudtam, hogy az összeg állandó. Ami egy 20 éves lakáshitelnél nem mindegy. Mindamellett, hogy amikor visszafizettem az egészet, akkor összességében rosszabbul jártam, mintha chf ben lett volna. De nyugodtan aludtam.
Mondjuk a kocsi az kicsit más. Az általában csak 5 év. De szerintem az is sok.
Mindegy, én biztonság kedvelő vagyok.
Mondjuk az utolsó mondat viccesen hangzik egy fx topikban :))
Sp? Megnézem.
eur/usd Szakadhatna már meggyőzőbben.
:)
Most nézem az előző havi autó részletet 217-tel számoltak, a jövő havi jó pár ezressel ismét több lesz, még szerencse, hogy ebben az évben kifut....
snp-nél megpróbálom a(d1) 3. érintést, ha lesz
Lebeg.
Zárolták, de most még beváltani sem lehet.. pedig jó lenne..
Na nem nagy mennyiség..
a nagyobb 6500-ig van kalibárálva. Ha addig lemegy akkor már régen rossz.
Forex és sokminden más is
ez csak egy biztonsági topic , ami arra szolgál hogy ne érje szó a ház elejét ha a kerekedők a kereskedés közben mellet más is eszükbe jut - nyugodtan megírhatják.
mindent az éppen kialakultért a spontenaitásért , és nem a merev szabályok szerintiekért .. /abból úgy is van annyi de annyi az életünkben és a kereskedésben is
az ember nemcsak gyúr, hanem levegőt is vesz lazít is ..
"akkor jutsz el a csúcsra , ha azt könnyedén is teszed "
szóval senki ellen nem létesült ez a cucc .. ezt leszögezem, és elnézést kérek mike-tól az előbbi megszüntetett topicnak a címéért .
átjárható nyugodtan az egyikből a másikba