na megszüntettem a kirekesztő topicot itt a másik ..
ez csak egy biztonsági topic , ami arra szolgál hogy ne érje szó a ház elejét ha a kerekedők a kereskedés közben mellet más is eszükbe jut - nyugodtan megírhatják.
mindent az éppen kialakultért a spontenaitásért , és nem a merev szabályok szerintiekért .. /abból úgy is van annyi de annyi az életünkben és a kereskedésben is
az ember nemcsak gyúr, hanem levegőt is vesz lazít is ..
"akkor jutsz el a csúcsra , ha azt könnyedén is teszed "
szóval senki ellen nem létesült ez a cucc .. ezt leszögezem, és elnézést kérek mike-tól az előbbi megszüntetett topicnak a címéért .
Tőkebefektetésekkel foglalkozó magánszemély azt hiszem ez a hivatalos megnevezése. Vagy valami ilyesmi.
hmmm... értem én, ott a pont, jogos...
De gáz... :)
Hááát most itt lányos zavaromban mosolygok :))
Egyet értek veled szoda. Sőt picit tovább is megyek. Csak akkor nyúlok hitelhez, ha tudom már, hogy fogom megduplázni, vagy triplázni azt a pénzt, de hogy abból fogyasztási cikket vegyek...
Amire nincs pénzem, arra nincs is szükségem, nekem nem kell. Ha valamire szükségem van, akkor addig töröm a fejem, amíg elő tudom teremteni rá a pénzt. A fogyasztási hitelek csak ellustítják, eltompítják az embereket. Ide értem az ingatlant is, és az autót is, ha az nem termel hasznot. Tudom, hogy ez így elég durván hangzik, de engem ez a hozzáállás tudott mindig előrébb juttatni, és a megfelelő pénzügyi teret és szabadságot hagyta számomra.
Nyerőben lévő stopot kivettem, mert meguntam a vele való törődést, majd rányitottam még két shortot, mondjuk mikro de akkor is ott van.
Ehhhh... mérges vagyok.
Neked mindenhol van egy vonalad?
Töröld már ami nem kell légyszi, mert megbolondítod itt nekem az egészet. :)
Még minidig több a longom, úgyhogy nem baj ha megy fel, de butaság volt shortot nyitni, ráadásul utána idegből rá a következőt és a nyerőben lévőt meg hagytam elúszni, mert kivettem a stopot mert meguntam a húzogatást...
Ügyes kislány vagyok... ez ma nem az én napom :(
Én ezekkel egyetértek nem a bankok pártján állok, félre ne érts.
Csak még senkit nem láttam, aki azt mondta volna, hogy ő nem áldozat, hanem azért egy kicsit ő is hibázott.
Igen, azt hiszem jobb ha dobjuk a témát, nem hiányzik még egy vita :)
"Mert úgy van beállítva a történet, hogy szegény hitelfelvevők"
Érdekes, nekem nem ez jött le belőle.
Egyértelműen hibás mindkét oldal + a szabályozás. Az is egyértelmű, hogy a gazdasági válság nélkük mindez nem jött volna létre, amit szintén a bankok és a szabályozás hiánya okozott.
Na és ki szívta meg legjobban: a bankok?
Vagy a minden terhet ( a tevékenységükkel összefüggő , nemzetközi díjak emelkedését is áthárították, holott a folyósításkor még ált olcsóbb volt) , az utólagosan is emelgetett díjakat is fizető adós?
Na ez az egyenlőtlenség szúrja a szemem, cseszegeti az igazságérzetemet.
Ugyanezek a bankok ill. az őket irányítók nyírják ki az országokat az államadósságok segítségével. Pár balfék politikust meg mindig találnak maguknak, akik segítenek ebben.
Részemről a téma lezárva, mert a szememben ők az emberiség vámpírjai....
egy dologra senki nem gondol... mint ahogy a bankok meg a hitelért folyamodó sem ..
v.valag ..
márpedig a világvalag óta futott el cucc ilyen rettentő mértékben .. ha nem lett volna / mint ahogy nem volt már cirka 80 éve -ekkora/ úgy könnyű most mindenkit hibásnak kikiáltani magunk helyett .
nem kell ahhoz apró betűset elolvasni , hogy a devben felvett cucc -amennyiben a dev felmegy úgy többet fizetünk .. ez sztem barom egy egyszerű cucc , egy mindenhonnan nagyon alultápláltnak is .
minden egyes felveendő hitel mellé meg nem fog senki magával vinni egy róna pétert / ő is inkább akkor ugatott volna -de kussolt , ő csak azóta most mondja a cuccot, holott akkor is már eleve smafú szerződések voltak /
a bankok akkor is jól kereskedtek és kerestek , mégsem szidtuk őket agyba főbe .
pistikének nem útólag kell ráverni a kezére , hanem akkor amikor a gyufával játszik még mielőtt felgyújtaná a lakást .
ha engedtük hogy játsszon vele , akkor most mit akarunk rajta már elverni ?
Végül is egyről beszélünk, csak mind a ketten a másik oldalt emeljük ki.
Összességében:
MINDENKI HIBÁS.
Félreértés ne essék: Én sem sajnálom a hitelfelvevőt, de én meg azt látom, hogy az az oldal CSAK és kizárólag a bankra akarja kenni a dolgot.
NEM .. Mind a 2 hibás !!
Ha úgy gondolkodsz, hogy olyan csoport aki ért hozzá, van olyan aki belátja hogy nem ért és nem szégyell segítséget kérni,
valamint vannak olyanok akik nem is akarják megérteni, és vannak olyanok akik azt hiszik, hogy értenek hozzá.
A hitel meg mindenkinek szól, a bank meg el akarja adni. Ki lesz átrázva? Az ügyfél. Tartozik ezért valaki felelősséggel? NEM .
Kire lesz káros ez később? MINDENKIRE, mivel az ország is szar helyzetbe kerül.
És itt már megint a szakembereknél tartunk, hisz az ország lakosságába tartozik a tudatlan is, akit meg kellene védeni saját magától a köz érdekébe. Ez a pont hiányzott anno. HA ez ,meg lett volna akkor már joggal lehet csak Józsi bácsira mutogatni, hogy csak és kizárólag Ö a hibás, mert belement egy olyan helyzetbe amire mi 100%-ban kiokosítottuk. CSAK Józsi bácsi annyira egyszerű (de jó szó a hülyeségre :) ), hogy azt sem tudta, mihez kellne segítséget kérni, vagy hogy egyáltalán milyen veszélyben van.
Mindig jót röhögök a mai banki hírdetéseken. Elhangzik a következő:
Az XY bank a hitel során a banki magatartási kódex szerint jár el...
NO COMMENT
És tudom már miért fixálódtam ebben a kérdéskörben és miért lövöm fel magam.
Mert úgy van beállítva a történet, hogy szegény hitelfelvevők.
Ha arról lenne szó, hogy valaki azt mondja, hogy igen, felvettem és én is hibáztam, mert....
arra azt mondanám, hogy végre valaki aki korrekt.
Mert az persze teljesen egyértelmű, hogy mind a kérdéskör szabályozásában, mind a bankok hozzáállásában óriási hibák vannak. Nem volt megfelelő a terhelhetőségek vizsgálata, nem volt megfelelő a zálogba tett ingatlanok értékének felbecsülése, sem a beszámítás nem volt "normális".
Én ezt látom, csak ne csináljunk úgy, mintha az egyénnek semmi felelőssége nem lenne.
Forex és sokminden más is
ez csak egy biztonsági topic , ami arra szolgál hogy ne érje szó a ház elejét ha a kerekedők a kereskedés közben mellet más is eszükbe jut - nyugodtan megírhatják.
mindent az éppen kialakultért a spontenaitásért , és nem a merev szabályok szerintiekért .. /abból úgy is van annyi de annyi az életünkben és a kereskedésben is
az ember nemcsak gyúr, hanem levegőt is vesz lazít is ..
"akkor jutsz el a csúcsra , ha azt könnyedén is teszed "
szóval senki ellen nem létesült ez a cucc .. ezt leszögezem, és elnézést kérek mike-tól az előbbi megszüntetett topicnak a címéért .
átjárható nyugodtan az egyikből a másikba