na megszüntettem a kirekesztő topicot itt a másik ..
ez csak egy biztonsági topic , ami arra szolgál hogy ne érje szó a ház elejét ha a kerekedők a kereskedés közben mellet más is eszükbe jut - nyugodtan megírhatják.
mindent az éppen kialakultért a spontenaitásért , és nem a merev szabályok szerintiekért .. /abból úgy is van annyi de annyi az életünkben és a kereskedésben is
az ember nemcsak gyúr, hanem levegőt is vesz lazít is ..
"akkor jutsz el a csúcsra , ha azt könnyedén is teszed "
szóval senki ellen nem létesült ez a cucc .. ezt leszögezem, és elnézést kérek mike-tól az előbbi megszüntetett topicnak a címéért .
Korai még, meglátjuk. Az első esés utáni felpatt jellege lesz érdekes, mert ha a diagnózis helyes, akkor valóban messze még az alja, ez akkor még csak egy szellőcske volt, amelyet erőteljes 3-ik hullám követ Bingo kartárs legnagyobb bánatára.
Én azt nem értem Nálad, h a beírt spekidnek miér csinálod az ellenkezőjét?
Nekem is (és a jelek szerint Neked is) nem a nyitással hanem a zárással van a problema. Én elővettem egy régi-régi kárnyás spekit..."mindig az első gondolat a jó".
Dax-ot zártam reggel. Nem kellett volna? ....Nem!...Nyertem?....Igen!....Nem kellett volna?...DE!...ez az örök dilemma!
Sokszor én sem hiszek a saját TA alapú (főleg) meglátásaimnak, pedig most elég jól érzem a piac ritmusát. Felteszem magamnak (is) a kérdést! Miért nem?
Ha megvan a válasz, akkor sikerül a számlámat számoknak tekinteni semmi többnek, és gátlástalan, full tudatos nyitás-zárásaim lesznek. Jelenleg szvsz 40%-nál tartok ezen tudatosság vs. pszihó arányban. De épülök és ez jó!!! ;)
Az eredményed alapján háromszor jobban járt az, aki csak vett és tartotta, mindenféle stratégia nélkül.
Szórakozás: ebben nem értünk teljesen egyet. Ne csak egy instrumentumra csinálj vele pár tradet, hanem mondjuk 10-20-ra. Így van csak esélyed arra, hogy különféle fázisokban levő piacon teszteld a stratégiád eredményességét.
Aki nem ismeri, ez egy jó kis tőzsdejáték (chartgame.com). Véletlenszerűen ad föl különféle chartokat a múltból és el kell döntened, hogy veszel vagy eladsz, tartod vagy vársz a lehetőségre, a döntésed után pedig lépteti a chartot egy gyertyával. Ha meguntad az instrumentumot, kérhetsz egy másikat és felbontást is válthatsz trade közben.
Amikor meguntad, kapsz egy értékelést a kereskedésedről, amelyet összevet azzal, mintha ugyanezen instrumentumokat megvetted és eladtad volna (buy and hold). Mintaként fölteszem a "párperces" kereskedésem eredményét, így néz ki az összesítés, amit kapsz a végén:
hali! én az aranyat szeretem, talán egy vesztes pozim volt benne, most i s bejött a short...55 USD haszonnal, kicsit korán zárta a követő stop (muszáj, mert ugrál össze vissza :o) ); de negyon úgy tűnik DAX (CFD) fals kitörést csinált tehát úgy kell lekereskedni, úgyhogy oda már beraktam egy sell stop ordert, és ha az esik elvileg az aranynak emelkedie kellene....
az a lényeg, hogy nyerő, grat...
Eurusd elakadt a 69-es vonalamban (bocs), de azt átviszi, majd 90-nél akadály, majd 540-ig látom. De koncentráljunk mindig a következőre
gold-nál szvsz vigyázni kell, most néztem TA alapon (ezt most funda is támogathatja), D1-en kívül minden a padlón, tehát felpattanás is kijöhet belőle.
Én nem bízom benne már régóta, meg nagy fedezet is kell hozzá, realive kis nyereséggel. :)
Forex és sokminden más is
ez csak egy biztonsági topic , ami arra szolgál hogy ne érje szó a ház elejét ha a kerekedők a kereskedés közben mellet más is eszükbe jut - nyugodtan megírhatják.
mindent az éppen kialakultért a spontenaitásért , és nem a merev szabályok szerintiekért .. /abból úgy is van annyi de annyi az életünkben és a kereskedésben is
az ember nemcsak gyúr, hanem levegőt is vesz lazít is ..
"akkor jutsz el a csúcsra , ha azt könnyedén is teszed "
szóval senki ellen nem létesült ez a cucc .. ezt leszögezem, és elnézést kérek mike-tól az előbbi megszüntetett topicnak a címéért .
átjárható nyugodtan az egyikből a másikba