Hónapok óta erős bika piac van, kell hogy legyen egy középtávú korrekció (ami legalább pár hétig,hónapig tart). Nem tudjuk,hogy hol lesz a csúcs,simán előfordulhat,hogy kitart a jó hangulat még a battery day után is,egy darabig,tehát idén már nem nézünk rendesen hátra,lehet majd csak 80-100$ után jön visszahúzódás, a lényeg,hogy legalább fibo 0,5-ig le kell jönni. Kisebb aggodalmat adhat,hogy az utolsó két nap kirajzolt a grafikon egy dupla csúcsot,igaz,hogy ez nem naposon,csak 5percesen látszik rendesen,viszont ellenállásnak tűnik,ha jövő héten nem szedjük ki (43.20$) akkor lehet ez volt a lokális csúcs egy darabig. A rajzon jelöltem minden fontosabb szintet,ezekre kell majd figyelni hétfőn. Benne van viszont az is,hogy jövő héten már a 43$ is távoli lesz,úgy elszáll az árfolyam felfelé. https://invst.ly/sr9de
Szerintem még most is annyira újdonság, hogy 2-3 évig nem lesz túlkínálat a piacon. Ha megnézed a Tesla is csak most kezdett el szemmel látható darabszamban es világszinten gyártani. Még nem tudnak annyi autót gyártani amennyi ne szívna fel azonnal a piac. VW az EV gyártást eddig csak a károsanyag kibocsájtás flotta szintű kozmetikázására használta. ID3 az első olyan autó amit kifejezetten erre fejlesztettek. Kell még jó pár év amire a nagy gyártók is átállnak, lecserélik a gyártósort, saját kifejezetten EV-re gyártott autókat fejlesztenek ki. Teslaban sem hittek sokan anno, most meg az EV kifejezés hallatán szinte mindenkinek a Tesla ugrik be, pedig ott is volt szembeszél a nagy autógyártóktól :) Kína meg elég nagy piac, hogy simán eltartson pár saját márkát.
Kína annyira pénzeli ezeket a fejlesztéseket,hogy a többi gyártó ( kivétel persze a Tesla) exponenciálisan utolérhetetlen lesz pár éven belül. Meglátjuk mit hoz 2021! 🙂💰
Bizom benne hogy meg sokat emelkednek az elektromos autok (EV), foleg a Nio, stb. kinaiak, ugyanakkor nehezen hiszem, hogy ha Biden nyer, akkor konnyen beengedi oket az orszagba. Lehet, hogy a GM-et fogjak favorizalni az EV szektorban. Illetve ha jol tudom, pl. a VW is foglalkozik a temaval. Meg gondolom masok is.
Igen visszaesett, de hétfőn jönnek a jelentések, meglátjuk mi lesz velük. Elnök is lesz addigra, 11-én itt is lesznek már számok, jó lesz a jövő hét is!:-)
Feltörekvő EV gyártók