Szervusztok!
Gondoltam feldobon a kérdést ki mit vár a jövőhétre?
- további nagy emelkedést, mert a cég felvásárlása megy befektető megjelenésével.
- nagy esést és öntést, mert realizálni szeretnék a nyereséget.
- lassú emelkedés és oldalazás 400 alatt
Ha valamiért felvásárlás megy, azért az is elég lényeges, egy részvény életében még lényegesebb is, de neked magyarázzam?
...ez előre sosem derül ki, de a részvény viselkedését nem lehet eltitkolni. Spekire nem emelkedik 6 napig és ilyen mértékben; egy ekkora bizalomvesztés után.
Holnap tovább okosodunk.
Törölt felhasználó2011. 07. 17. 14:20
Ahogy olvasom a hozzászólásokat, leesett, hogy miért varunk' mi nagybüfit, mikor mar itt van. Gerendai mar most az úr, a Sziget vette meg az econetet, és nem fordítva.
Ha tényleg csődöt áraztak és kiderül. hogy még sem megy csődbe a cég, akkor egy hónapon belül 5-6-szoros visszahúzás sem ritka, még ennél sokkal nagyobb cégek estében is!
Nézd! Vagytok még egy páran, akik folyamatosan lebeszélik ezt a részvényt. Azért, hogy a te beírásodra klikkeltem a hozzászólásomnál és nem kerestem vissza mindegyiket, azért bocsi. Remélem ezzel nem sértettelek meg, hogy a te nevedre írtam többesszámban.
Igen, sokan kerestek és keresni is fognak ezzel a részvénnyel.
Hogy mire emlékszel a régi beírásaimra, azt nem tudom, de ha mocskoltam valaha ezt a részvényt és lebeszéltem vagy felbeszéltem bárkit is, akkor linkelt be ide, légyszi! Pedig húzós bukóban vagyok, de mégsem tettem. Sokszor leírtam, senki nem kényszerített, magam döntése és nekem kell megoldani. De azt tényleg rühellem, hogy néhányan pozi nélkül mindent elkövetnek, hogy mocskolják és lehetőleg beszakítsák. Mert igenis vallom, hogy sokan döntenek az itt olvasottak alapján. Persze ez is legyen az ő bajuk, csak maradjon mindenki korrekt.Az, hogy erre rátaláltál és betetted egyszer,az rendben. De tegnap csak ezt ragoztátok, ez húzott fel. Egyébként nekem soha nem jutna eszembe olyan topikba írni, amiben nem vagyok érdekelt. persze jogodban áll, ez igaz.
Az tény,hogy a cég csődközelben van.
Rengeteg tartozása ellenére szerintem nem megy csődbe.A fesztiválok eddig hatalmas nyerőt hozhattak.(Valamiért a pontos számokat eddig nem akarják közzétenni)Az idei fesztiválozók létszáma előrevetít 1 jó Szigetet is.
EST-nek és a Szigetnek van valós értéke.Valószínű,hogy feljebb van mint a mostani árfolyam értéken.Az a kérdés,hogy a tartozásokkal ezt mennyire árazza a piac.Szerintem 500-600 közé beállhat a papír nagyobb hír nélkül is.
Ha B.CS.-ét valaki félreállítaná akár jóval feljebb is.Az ha nagytulaj jelenne meg a papírban 700-900 közé vihetné.Az még a régi ár szerint 70-90ft.
381ft-on az ESTMÉDIA Kapitalizáció (millió Ft)2 275 azaz 2,275milliárd ft.Ha arra gondolok,hogy Gerendai a fesztiválokkal az idén 500milla nyerőt simán kihozhat (és akkor nem voltam túl optimista),csak a Sziget értéke
5-6milliárd,aminek a fele az ESTé.
Jövőre már Horvátországban is ott lesznek,vagyis tovább növekszik.
Most az EST-en keresztül olcsón lehet a Szigetbe bevásárolni magát a nagyoknak és a spekiknek.Én úgy gondolom,hogy akár a Sziget 2 éven belül a tőzsdén lesz,mint külön cég.
Szerintem ez lesz a sztori a papírban.
Kishiján háromszorozott minden hír nélkül, ha speki lenne az egész akkor nem kell egy hetet se várnod , hogy visszaessen . Én valahogy ugy gondolom nincs itt vége a dolognak , valaminek kell lenni e a hátérben .
Ha a jövöhéten visszazuhan akkor nincs miről beszélni de ha még tovább emelkedik akkor már nem egyszerü speki dologrol van szo szerintem.
Na ez az a kérdés melyre a válszt MI kicsik csak akkor tudjuk meg amikor fordul (vagy még akkor sem)
Egy hír tényleg jól jönne, mert a rally erősítéséhez a Sziget önmagában kevés. Lassan elfogadom amit valaki írt a rally elején hogy akár a szigetig száguldhat az árfolyam.
A 300 is hihetetlen volt, mégis átvitte, most meg lassan a 400-at ostromolja.
Ha a Brumi féle összeomlás-jóslat ilyen emelkedést hoz akkor kérjük gyakrabban látogassa a totyikot :)))))
Persze szép lenne a 700 feletti régió, TA alapon lehet igazad, de egy ilyen tipusú rally-nál oda kerül az árfolyam ahova teszik/tesszük.
Én már a 450-500 magasságának is örülnék, de egy forduló esetén a mostani haszonnak is nagyon tudok örülni.
Természetesen amennyiben kiderülne valami fundás hír, amely megmagyarázná a rallyt azzal egészen mássá válna a leányzó fekvése.
Ha megfontoltan száll bele a delikvens és rakosgatja a stoppot és tudja folyamatosan figyelemmel kisérni az árfolyamot, akkor szvsz a jövő héten még szépen lehet vele keresni.
Az elmúlt napokban volt itt rózsaszín köd (1000ft) és kisördög is (összeomlik, beszakad) Azt javaslom mindenki mérje fel mit bír kockáztatni és a szerint döntsön
Törölt felhasználó2011. 07. 17. 07:29
A grafikon alapján, pusztán technikai szemmel a papír 750 ig felszaladhat, ott van a 200 napos ellenallas.mivel gyorsan esett, ezért gyorsan is korrigálhat.
ESTMÉDIA.HU
és kellő komolyságot az uraktól
(hi-hi..............:)))))))