200-300m biztos lesz a folyamat végére, de nem ez lenne a fontos. Ha megfelelő, dinamikus sztorira és növekedésre képes cég érkezne, ráadásul a NER-etva folyó vmelyik partjáról, akkor nem a rv. szám lesz a lényeg.
A Park nem emelhet szerintem hanem az IT dönthet erről és akkor a Estnek mint nyrt-nek lesznek sajátrészvényei aminek az ázsiója fog beszámítódni mint tőketartalék a sajáttőkébe ha jól értem. Vagy nem? Ehhez elég kb. 500k új rv. a jelenlegi 100-as árfolyamon, és a könyvelési szempontoktól eltekintve nem jutottunk semmit előbbre. Nyilván annak lenne számunkra értelme ha a befektető érkezésével egybekötve történne meg a tőkeemelés, és jóval komolyabb mértékben, de azért nem vízzé hígulni.
A tőkehiányt ázsiós tőkeemelés rendezheti, fogja rendezni, ami 0,78 Ft-nál magasabban kibocsátott részvényekkel lehetséges. BCS is ezt mondta. A névérték fölötti rész (ázsió) a tőketartalékba kerül. Ennyi. Kérdés, hogy ki emel mad tőkét? A Park Zrt. kényszerből vagy egy befektető?
OK, a törvényi minimum viszont 27 milla ha jól értem. Akkor az a néhány milla különbség nem lehet probléma, hogy a könyvelés legalább ezzel rendben legyen.
A csődeljárás lezárásának pillanatában, azt hiszem 60 millió volt a saját tőke, az csökkent idő közben 34-re, gondolom az idő közben felmerült költségek miatt.
OK, úgy értem ha nincs befektető és ő rendezi a tőkehelyzetet, akkor az a "bizalomvesztés" ami ebből kifolyólag jön ,az a mi és az ő jelenlegi Est-ben lévő tőkénknek a pillanatok alatt történő elpárolgásához vezet szvsz.
Vagyis inkább a csődeljárás óta nyilván alatta van/volt (a bét szerint még mindíg -4Mrd a saját tőke de az már bőven elmúlt) hacsak ezt nem rendezték az utóbbi időben valamikor, de ahogy értem BCS azt mondta, hogy eddig is megoldották, most is meg fogják a kv szempontjából. Ez pár10 milla tartalékba helyezésén túl nem követel semmit, ezt meg akárhogy is megoldhatják tőkeemels nélkül is akár szerintem.
Est média szekta
https://youtu.be/0iOqsNfkN_A