Nemrég volt egy cikk a különböző alapok kezelőivel, hogy vennének e kisrészvényekből.
Nem emlékszem, hogy bárki emlitette volna, hogy phyl. szeretne venne.
Sőt amit álltalánosságban megfogalmaztak, hogy egy erős átlátható vezetés fő kritériumnak számit a megfelelő tájékoztatással együtt már akkor megállapitottam, hogy ettől a phyl. nagyon messze áll.
Mint az elmult hetekben látható volt a Bábolnai átadástól számitva esett az ár 20 %-ot, s voltak hirek
- Bábolna átadás
- Olasz üzlet
- Milánói tőzsde
S meg sem mozdult. (legalábbis felfelé nem)
Abban igazadvan, hogy ha egy pénzügyi befektető beszállna akkor..............................
de mint tudjuk a pénzügyi befektető nyereséges cégbe szeret beszállni, s most még ez a phyl.-re nemigaz. Majd talán jó esetben 1-2 év mulva.
Nem vagyok tehetetlen és ugyanúgy venni fogok ahogy Te. Az eszmefuttatásod egy ponton sántít....semmi elképzelésed arról, hogy mikor bevezetésre kerülnek a részvények akkor milyen konkrét hírekkel lesznek megtámasztva......és meylik pénzügyi befektető fog beleszólni az álmokba.
Tovább gondolva, most amikor alig van forgalom.
Görcsölünk a 30-32 között, ha bejönnek az uj részvények 25-ös beszerzési árral, nem tudom elképzelni, hogy a 30 Ft-os vevőt ne tömnék ki 1 perc alatt.
Mert aki jegyzett annak a 30 Ft-os eladási ár jelent 20 % nyereséget.
De lesz olyan aki eladja 16 % nyereséggel..
És olyan is lesz aki eladja 12 %-kal, vagy 8 %-al, esetleg akár 4%-kal is.
S eljutottunk oda, hogy az ár 25-27 között fog mozogni, az majd kiderül, hogy lesz e pánik és lesznek e olyanok akik azt mondják, hogy
mindegy ha kicsi veszteséggel is, de inkább eladom még mielőtt nagyobb lesz belőle. Én nem hiszem egyébként,hogy sokan lesznek akik mondjuk 20 forint alá beöntenék, mert az már több, mint 20 %-os veszteséget jelentene számukra,
S nem hiszem, hogy bárki azért jegyzett juliusban-augusztusban, hogy elveszitse pénze 20 vagy mégtöbb %-át.
Mindenki maga dönti el, hogy mit vár, de nem hiszem, hogy eszmefuttatásom nagyon elrugaszkodott lenne a valóságtól.
A fentiek gondolom, hogy nem tetszik azoknak akik benne ülnek a részvényben, s tehetlenül várják jegyzett részvényeiket, de a tőzsde nem az alapján emelkedik vagy csökken, hogy nekünk tetszik vagy sem.
Beállított egy bevásárló szatyorral egy hajléktalan a ...i O....Bankba, kiborította a tartalmát az asztalra, majd napi áron Phylaxia részvények vltelére adott megbízást!
Napi Áron tudósítónknak elmondta, hogy most adta el a lakását és úgy hallotta, most a Phylaxia a legjobb befektetés...!
mert egy-két héten belül 80 millió részvény kerül piacra.
A Kácsor féle 5 millió darabos értékesités 20 %-os esést okozott. A továbbiakban be sem kell jelentenie ha elad. Bár engem nem tulságosan érdekel, hogy éppen ki borit. Annyi van benne, hogy ha valamelyik nagy az eladó, akkor felmerül a kérdés, hogy nem tud e valami olyat ami miatt az eladás mellett dönt.
Nagyon kiváncsi vagyok, hogy a phyl. igazgatásági tagok eladnak e. Mert BM.-nek is jutott közel 1 millió részvény, valamint volt a S.T. aki eladta a részvényeit, majd az egészet lejegyezte uj 25 ft-os részvényre.
Erősödő Phylaxia