Sok kérdés volt, mérleggel, konszolidált mérleggel, reorganizációban előadott tervvel kapcsolatban, de erről nem volt szó.
A fizetésre volt kérdés, emlékeim szerint írásban kérték azt feltenni, és majd később válaszolnak rá.
Ez hangzott csak el, mint variáció. Ezzel a kisrészvényesek járnának jól, mivel 5M Ft alatt 100%-os kielégítést kapnának, kp-ban.
De szerintem ezt nem lehet átverni, mert ez is azt jelentené, hogy hitelező és hitelező között különbséget teszünk, ami sérti a csődtörvény előírásait.
A biztosított követelést adta el, meg talán még valamit, de az 50e-et meghaladó szavazatszámon ez érdemben nem változtatott. A biztosított meg eleve másik osztályba volt sorolva, az az 50e-en felül volt korábban is.
Még mindig 100%-os szavazata van. Most nem néztem meg a szavazatszámát, feltételezem nagyságrendben nem változott.
Ezen kívül semmit se tudni róla, minden infó szigorúan titkos, nem adják ki.
Ez egyben, legalább is szerintem, kedvező a jelenlegi részvényeseknek is. Legalább is a mostani helyzethez képest, lévén a leányok részvényeinek bevonása a többi részvény értékét növelné, és a hitelezői kontroll se hinném, hogy ront a cég jövőbeli helyzetén.
Rövid leszek, nincs értelme ragozni:
- az egyezségi javaslat elutasításra került (Vindicatum igen szavazata ellenére),
- Soós teljes együttműködését ígérte a javaslat átdolgozására, most már leülve az intézmények képviselőivel,
- az jövőbeli javaslat érdemileg a hitelezői kontroll biztosításáról, a részvénycsere lefolytatásának kidolgozásáról és a leányokhoz kerülő részvények jövőbeli sorsáról fog szólni. Az 50 millió részvény kibocsájtása hitelezői részről is szóbeli elfogadást kapott, a bizonytalan részletek miatt került a mai javaslat leszavazásra.
- a vagyonfelügyelő kapott egy durva jobbegyenest, vélhetőleg még kicsit tántorog. Oka az, hogy az egyik E-Star leány szavazatát elfelejtették negyedelni, és ez most derült ki.
Azaz a következő egyezségi javaslat, ha Soós betartja a szóbeli ígéreteit, akkor már elfogadásra fog kerülni. 50 millió részvény fog jönni, hitelezők által delegált IT tagok jönnek, a leányok részvényeit remélhetőleg valamilyen formában be fogják vonni, vagy komoly kontroll alá fognak kerülni.
A Vindicatum meg izzadjon csak tovább, össztűz alatt van.
E-STAR