Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
tartom azt a véleményem hogy december mindig nehéz hónap az arany számára...ne kérdezd hogy miért, ez statisztika....ha kibírja a hónapot oldalazással akkor januárban-februárban emelkedhet, de te gondolom nem ilyen hosszútávon gondolkodsz....
tavaly a két ünnep között verték be, de valami brutálisan...aztán szépen lassan elindult felfelé....ha megint lesz ilyen leverés akkor veszek persze, de itt még nagyon necces szerintem....
én, úgy érzem nagyon nem találta az irányt.
azt vettem észre, hogy ha megegyeznek akkor zakó lesz, ha pedig nem egyeznek meg akkor emelkedik.
12 éve emelkedik az arany, ebben az évben azért akkor produkcíót nem mutatott. 10-12%.
kicsit nehézkesnek tűnik az emelkedés szerintem. azt hittem az évvégi fizikális kereslet segít neki, de nem nagyon segített.
vélemények???
minden nap olvastam elemzéseket, de nem volt két egyforma..
Hozzatennem, hogy a technikai helyzet is alatamasztja. A DAX mostani RSI erteke eves csucson van, pedig mar lefele fordult (!). A stch gorbe epp csuszon van, es epp atmetszette lefel (!) az indikator gorbet.
Itt a link DAX-hoz. link
Ha long poziciom lenne, hetfo reggel azonnal beallitanam a stoplosst. Szukre.
Pont ilyenkor szoktak nagy esések lenni amikor mindenki új csúcsról beszél és sorra jelennek meg a pozitív értékelések. A negatív tényezők mind a szőnyeg alá vannak söpörve.
Európában a görögök eurózónából való távozása, a spanyol, olasz, portugál helyzet. Ráadásul a briteknél is rezeg léc rendesen mert ők simán kilépnének az EU-ból ha szavazhatnának és Cameronnak már valamit kell csinálnia ezzel kapcsolatban máskülönben teljesen elolvad a támogatottsága. Az adóssághegyekkel meg nagyon nem lehet csinálni ilyen gazdasági környezetben ahol úgy kell visszafizetni az adósságokat a rossz helyzetben levő országoknak, hogy a tőke menekül az országból. Németországban a mutatók a gazdaság lassulását vetítik előre.
A fiscal cliff miatt is lesz esés, még akkor is ha sikerül megállapodni. Ugyanis adót emelni mindenképpen kell és ez így vagy úgy vissza fogja fogni a fogyasztást. Ha meg nem állapodnak meg akkor az a legrosszabb forgatókönyv aminek a végeredménye szintén esés.
A pénzpumpa hatásait is meg fogjuk érezni jövőre. Drágulni fog a nyersanyag és az élelmiszer és egyre jobban fogják sürgetni az a kamatemelést az USA-ban aminek a híre szinte azonnal esést fog kiváltani.
Persze ezekkel nem foglalkoznak. Mindenki happy, karácsony közeleg stb. Én a nagyágyúktól (Buffet, Kosztolany) pont azt olvastam, hogy ha sorra jelennek meg a pozitív előrejelzések és elemzések és tombol az eufória akkor kell nagyon-nagyon óvatosnak lenni. Látunk mi még nagy pánikot jövőre.
Találtam egy másikat is:
2012.03. 05.
Dax - Erste Fókusz
Technikailag mintha egy kitörésre készülne a DAX index, de egyelőre oldalazik. Vételekben pedig kitörésben lenne érdemes gondolkozni. Fundamentális oldalról is kivárást látunk. Az előrejelzések eddig csökkentek, most pedig stagnálnak, az elért alacsonyabb szinteken. Komolyabb mozgásra szerintünk akkor számíthatnánk, ha az eredményvárakozások is újra növekvő pályára állnának.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?