Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Ezt hozta az EUR meg a vámunió. Gazdasági börtönbe zárták az országokat, de úgy látom, hogy a többség még mindig támogatja ezt a modellt. Nem tudom, hogy mi a fenének kell foggal-körömmel kapaszkodni ebbe a trágya EUR-ba és EU-ba hiszen egy viszonylag kis, nyitott gazdaság számára az az előnyös ha az Európán kívül is tud szabadon gazdasági megállapodásokat kötni, korlátokat szabni és lebontani és ezzel maximálisan kihasználni a komparatív előnyüket a piacon. Ebben a modellben Brüsszel nélkül már semmit nem lehet csinálni, ezzel konzerválódik is az egyes országok gazdasági pozíciója, a nagyok erősek maradnak, a kicsiknek meg marad a kiszolgáltatottság és a periféria szerep.
Beszéltem ma (is) a portugál kontaktommal, hát kurvára fosnak a jövő évtől. Társadalmi elégedetlenség kezd elhatalmasodni, megszorítás, adó emelés. Mondtam neki, bazdmeg mi már évek óta ebben járunk, üdv a klubban. Szerinte szopni fognak a spanyolokkal együtt. Na erre mondtam, hogy épp gép előtt vagyok, ibex körülményekhez képest kibaszott magasan, szóval csak hajrá. Szerintem izgalmas lesz a jövő év.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?