Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Lehetne próbálkozni mindennel. Jókor jó stoppal. DAX Short 2x 200 bejött volna "jókor jó helyen". Majd fog esni is...1x...vagy nem fog. Én DAX-ot írogattam itt, főleg, hogy abban van ráció, hogy erős LONG. Nasdaq 20400/20550 > 21100/20900 között erőlködik Most nem longolnám a Nasdaq-ot, mert szerintem USA összeomlás jön:D. Nasdaq-ot én 18500-ra várom:D.
Most igazából miért esne? Mert +3%? Olyan támogatásokat adnak, mint még soha. Co2 kvóta elhúzás: nem kell fizetni Elon Musknak, EUR MRD-okat rakhatnak zsebre. Itt ugye akkor van baj,ha ezeket a pénzeket zsebrevágják, nem történik semmi. Szimplán várják a csodát, majd 2-3 múlva újra itt leszünk, akkor jönnek újra elő a Co2 kvótás adók.. meg mi egymás.. addig meg long a világba.......
Amit látni. EU rottyon van. De igazából a FED is ezt csinálta: Minél előbb kamatcsökkentés, hátha megállítják a gazdasági rottyot. A magas kamat mindennek az ellensége. Támogatások: mindenféle bírság elhalasztása. Amikor már minden szart beáraznak, MINDENT, és mégsem lesz eredménye: alacsony kamatok mellett is rotty jön + infláció, akkor lesz utána a rotty.
Most az autógyártókat pumpálják. Elhúzzák a büntit,EUR MRD-okról beszélhetünk. Egyfajta támogatás. Ez éppen nem háborús hír, de érthető, amit írsz. Csak nem tudhatod meddig mennek északra.
Másik topikba már tegnap írtam,lehet (biztos)hogy nem pontosan idézem,kb a honfoglaláskor olvastam.Kostolany ír valamelyik könyvében a 2. világháború kitörése előtti helyzetről. Hitler úr bármit mondott vagy tett, beleértve a tényleges fegyveres harc megkezdését is,a tőzsdék csak pozitívan reagáltak mindenre,egészen addig,amíg aztán Hitler úr tevőlegesen nem fordult a Nyugat felé. Az összeomlás csak akkor jött. Tehát mindenki látta nap mint nap, hogy mi jön. A tőzsdéken mégsem volt más irány, csak a fel.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?