Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
jó reggelt van alaki erste Netbrokernél, Járt már valaki így: pénteken kaptam 100 000Ft-ot kicsit kereskedtem vele, maradt a nap végére kb 108000 szabad pénzem, ma reggel nézem és már 153.000, és hetek óta ez megy, pár hete majdnem 1 milliót kaptam, hasonló módon................
és világíttassék meg a helyzet némileg más szemszögből: " A kisbefektetők ritkán voltak ennyire magabiztosak a piaccal kapcsolatban: - Az egyesült államokbeli egyéni (kis)befektetők 46%-a véli úgy, hogy 10%-nál kisebb a valószínűsége annak, hogy a piac összeomlik a következő 6 hónapban, ami 2006 júniusa óta a legmagasabb arány. - A Yale School of Management felmérése szerint ez a százalékos arány megkétszereződött az elmúlt 2 évben. - Vagyis az elmúlt 14 évben a befektetők aggódnak a legkevésbé a részvénypiac miatt. Ez annak köszönhető, hogy az S&P 500 ~50%-ot erősödött a 2022 októberi mélypontja óta. Másrészt a befektetők úgy vélik, hogy a piac jelenleg a leginkább túlértékelt 2000 áprilisa óta, egy hónappal a Dot-Com buborék kitörése után.Az eufórikus piaci hangulat a tetőfokán van. "......persze amíg szól a zene..... http://keptarhely.eu/view.php?file=20241209v01zcshkj.jpeg
Így van.. A trendek nem változnak.. A híreket gyártják a trendekhez,nem pedig fordítva.. Október elején írtam,hogy max.nov.6-ig lehet esés,utána mindegy ki nyer,emelkedés lesz..Ez amcsiknál be is következett. Daxnál meg elhittüknitt páran,hogy akkora a baj,hogy Miki rally helyett esés lesz..De amikor másodszor fogta meg a 18750,és visszapattant 19.100-ig,onnan pedig elment a kitörési pontig,akkor már a privátbanking is megváltoztatta a véleményét.. És lám,minden a forgatóköny szerint alakult..Sima utazás lehetett volna a longgal,1300 pont egy bő hét alatt..de sajnos én is a híreket figyeltem,nem a trendet.. Főbenjáró bűn volt.. Sokat visszaadtam az októberi nyerőből,mire lezártam a shortokat. De longot még akkor sem nyitottam..Sajnos ez van..
Azt hittük valami gond van, vagy ha van is, kevésbé nagy. Most a kamatcsökkentéseket is árazhatják. Belenéztem a dax részvényekbe, eléggé sok padlón van. Lehet simán azt csinálják,h az alulértékelteket elkezdik veszegetni, arra számítva,h jön a fomo mindegyiknél. Tavaly novemberben "Soft Landing - Powell" megüzente, akkor azért indultak el. Én amit még látok, amikor a nasdaq 20700-ról leviharzott 17000-ig, bő 1 hónapon keresztül csupa szar adatok jöttek, amik "megerősítették", hogy baj van, míg az utóbbi időben csak jók, vagy jónak ítélt adatok jönnek, tehát nincs igazi "trigger", ami kiváltana egy komolyabb esést. VIX: folyamatosan csökken, ez is ezt a tényt erősíti, elmúlik a félelemérzet - long trend eluralkodik mindenhol. Ha az EU felől is + hírek jönnének, szinte biztos, hogy a DAX az égbe rakétázna. üdv újra itt!
Ha már megszólítottàl,én a következőképpen látom a helyzetet.. Visszanézve a tavalyi,tavalyelőtti november-decemberi mozgásokat,szinte ugyanaz történt.Függetlenül attól,hogy milyen bajok vannak a németeknél,a Miki rally kis késéssel ugyan,de megindult. Nem november elején,mint amcsiknál,és tavaly-tavalyelőtt a daxnál is,hanem november végén tört ki,és nagy intenzitással behozta a lemaradást.. Az előző években december közepén megtorpant az emelkedés,és jött egy kis korrekció..Egy bő hét alatt,1300 pont után,most is ideje lenne visszanézni mondjuk 20.000-ig. De egyelőre ennek nem sok jelét látjuk..
Lesz Mikulás rally??? ( hambilandban 24-én jön a miki) " Dan Ives, a Wedbush elemzője belenézett az üveggömbjébe.Szerinte Mikulás-rally jön a technológiai részvényekért. A vezető részvénykutatási elemző úgy látja, hogy több tényező is felfelé hajtotta a piacot az év végére.Az elemző szerint a technológiai szektor 20%-kal fog növekedni 2025-ig.Szerinte az Nvidia chipre minden egyes elköltött dollár után 8 és 10 dollár közötti szorzó jár a technológia, a szoftver, az infrastruktúra és a kiberbiztonság között. Ezért lesz ez egy technológiai bikapiac, amely jövőre is dühöng" - magyarázza Ives." ....legyetek jók ha tudtok https://www.youtube.com/watch?v=--gDIzlCM6M
occiogurutól " Közeledve az év végéhez még mindig kapok olyan emaileket, hogy lehet-e az amerikai piacon kereskedni a kettős adóztatás megszünése után? 2023.11.24-én, több mint egy éve írtam már róla, hogy a jogalkotó itthon módosította az SZJA törvény 67. paragrafusát és már nem csak az EGT országokban történő kereskedés számít ETÜ-nek (ellenőrzött tőkepiaci ügylet), hanem az OECD országokban is. Amerika OECD ország.Röviden és magyarul: ugyanúgy lehet az amerikai piacon kereskedni mint az adóegyezmény megszünése előtt. Egyedül az osztalékadó nőtt, de az ugye nem annyira befolyásolja a kereskedőket.Nincs adózási akadálya az amerikai piacon történő kereskedésnek." https://www.opcioguru.com/.../1671-usa-adoegyezmeny-vegre...
Bayerben is mínuszos vagyok mint a többi mémet részvényben. Engem aggasz Trump Európa ellenes kampánya. Az amerikai perek lehet nem kedveznek a Bayer emelkedésének. 28 ért vettem másnap esni kezdett🫤 Most amerikai cégeken gondolkodom hátha megszütetik a kettős adóztatást.
"ilyen szinten a 2008 válság idején volt" Látom nem érted még mindig. Válság közeli szinten van, az index mégis ATH-n = alulértékelt. Lehet úgy is nézni/értelmezni,hogy "brutál" padló jön. De ha mégis innen kezd el minden javulni az IFO vagy akármi, akkor DAX nem áll meg egy ideig. Ahogy a kolléga írja, sok részvény eléggé padlón van. Nem kell hozzá, visszajöjjenek a régi szintekre, elég egy +5-10%-os korrekció (thyssenkruppot írta) a DAX-hoz add hozzá, és rögtön rájössz, hogy ez a 20500 simán ott lehet 22000-en. Lehet nem idén, de jövőre, vagy a fene se tudja mikor.
Nekem is van 4.9. Csak remélem jövő nyárig, év végéig eléri. Unipert vettem még államosítás előtt. Szerintem nagyot buktam mert soha nem lesz névértéken/ talán 160?/ a részvénytörés után.
Én a mai hírek alapján ugyan ilyen megfontolás alapján a Thyssen-ből veszek hétfőn 1-2 ezer darabot a gyors meggazdagodas reményében. Ha nem is száll be a német kormány, az hogy egyezkednek már elég 40-50 cent emelkedéshez. Az karácsonyra 400 - 1000 euró. A darabszám attól függ, hogy reggel mutatja e bármi jelet a kitörésnek, vagy csak óvatosan emelkedik mint az utóbbi hetekben...
hívhatjuk így is, több hónapi oldalazás után, 85,7 pontra esett az októberi 86,5 pontról a német Ifo gazdasági hangulatindex, Európa legfontosabb konjunktúraindexe, a 700 legfontosabb cég mutatója, ilyen szinten a 2008 válság idején volt, szerintem itt sokan beléptek shortba, mert azt gondolták lefelé tör ki, ezzel szemben azóta folyamatosan emelkedik és csúcsot dönt.......ez a mutató a következő fél év várható eredményeit mutatja....a német gazdaság a következő félévben nem sokat fog javulni, ráadásul politikai válság is van, és Trump sem nekik kedvez, a háborút is ők szívják meg leginkább......szerintem most az erővel csak azért is fel, és a képzett, gondolkodók vagy kimaradnak ebből a longból, vagy pórul járnak...... Trump és haverjai sportot űztek a tőzsdén a szélhámosságból, nekem egy jó időszakom volt, mert mindig akkor léptem be egy kockázatos áttételes pozícióba, amikór ő megszólalt és utána, így nem ért meglepetés. Hosszútávon csak az tud nyerni a napi kereskedésen aki belső információhoz jut, vagy akkora tőkéje van hogy uralja annak a terméknek a kereskedését pl Deutche Telekom, amelyik szépen elszedte a kisbefektetők Magyar Telekom papírjait. Volt hogy elképesztően jó szériát tettem tönkre pár tévedéssel. A tőzsde akkor jön be a hátrányos embereknek, ha értékes alul értékelt termékeket vásárolnak, mint anno a M. Telekom, vagy most a német Bayer .......ha még osztalékot is fizet, több tíz év távlatában be fog jönni. Pár százezerrel csak játék, de aki az élete becsületesen megkeresett pénzét veszíti el, vagy akár másét is, annak végzetes. szerintem is ki fogják ütni a dax shortomat, de előtte még szeretném megforgatni sokszor, szerintem a legnagyobb esély most a fordulatra, és a kiütésre a FED döntése lesz, és mindegy mi lesz. én 20 000 köré visszavárom, majd a Fed ülés napjára vissza erre a szintre, persze lehet már hétfő kiütik, de mivel az egész világon megy a fel, rengeteg tőke kell hozzá, valahol lesz egy gyenge láncszem. Hosszabb tervem abbahagyom a napi kereskedést, és veszek néhány részvényt rá sem nézek évekig Pl Bayer........
csütörtökön írtam egy hsz-t, hogy mit tippelek péntekre. hogy kb. a nagy semmi fog történni, napi maxon zárnak. = OTP feeling = fomo. "hagyni kéne a picsába ezt a hetet". " ha még mindig longban lennél, rakhatnád a tp-t az előző napi alj alá, most 20350 környékére." kiszálltál, ment tovább, mert nem hittél benne. kérdezte itt egy longos (TL certis), vagy mondta, hogy 700 pötyire rakja a stopját, tehát durván követi az aljakat. 100/150-eket emelkedik naponta. 1 napot fog bukni, ha mégis visszanéz rá, ellenben szinte maxon realizál. nem adja el, amíg nem korrigál vissza. persze könnyű okoskodni, csdobos számtalanszor lebaszott már. utólag könnyű látni-döntést hozni, mi lett volna a legjobb megoldás. A többiek "bántanak minket", de jogosan. Ezzel nem azt mondom, hogy most már ténleg állj longban. Hanem azt, hogy várd meg hogy legalább az előző nap ALATT zárjon, vagy ne menjen ki új tetőre. =Dupla tető, vagy egy bődületes +1,5-2%-os emelkedés 1 nap alatt, ez általában a vége. Emelkedő aljak, emelkedő tetők: MÉG LONG VAN!
Nem szélhámosság., technikai alapú emelkedés. Leírták a többiek, bár néha "fáj", amit írnak. Anno a régmúltban senki nem tudta, vagy nem volt rálátásuk a short pozikra. Ki shortol, ki nem. Simán kipörgetik a shortosokat, amíg lehet. Én amondó vagyok, hogy az utolsó TS is repülni fog. 20800 körüli korláttal, üt egy 21000-et és jön egy 500-600-as korrekció, TS nélkül. Nasdaq ugyanez volt, az utolsó TS-t valahol 20400-20500 körül csapta ki, 20700ról fordult, és lement ~ 20%-ot, 4 hét alatt 17000-ig de már 20700-ról is egyből 18800-ig esett, szóval ez a sumákság van most, tipp.
kinek mit intézett a jósdája ….célszerű átgondolni , hogy neked való-e ez az egész (mentálisan alkalmas vagy-e) és érdemes-e folytatni vagy csak az időd és pénzed bacod el ,mert a spekizésböl megélni és vagy szépen pénzt keresni valódi munka, amihez rengeteg tanulás és több év tapasztalatra van szükség….türelmet, fegyelmet, kitartást igényel és épp ezért roppant kevesen jutnak el addig., hogy ebből szépen keressenek….javaslat ha maradni akarsz a delfi jósdából
demózz addig míg minimum 6 hónapból 5 hónapot nyereséges lesz akkora összeggel és pozimérettel mintha élesben csinálnád (nincs all-in bammeg tuti számlaégetés)
ne a fórumokból várd a tutit a nyílt csoportok 90% -a minimum szitén erősen alulképzett ami nem azt jelenti , hogy 3 csíkot, fibót nem tud kihúzni vagy ismer 5 alakzatot meg a jepo gyertyákat , hanem következtetéseiket rendszeresen nem igazolja vissza a piac , persze 20-50 %ban tévedni mindenki fog főleg a napon belüli tippmix során
csak magadra hallgass és kezeld a kockázatot ne állj tátott szájjlal a fax erdőbe várva a csodát és hallgass meg pár videót a tőzsdepszichológia tárgykörben….ja és ha napon belül a tőzsde Forma 1-jére jössz fogd fel , hogy bármi megtörténhet, setup nem több mint egy jelzés, hogy valaminek nagyobb a valószínűsége mint a másiknak és még 4 - 5 könyvnyi + áfa sacc pontocska még
igen de kerestem vele kb 3500Ft-ot hivatalosan, és kaptam ajándékba 100 000Ft-ot, amikor utoljára néztem a rendszert semmi hibát sem mutat. A többi dax shorttal nem akartam idegesíteni magam azzal majd 20 000közelében próbálok. 600Ft-om volt utaltam reggel 100 000-et, egy vétel eladásom volt dax-ban, most van 108.500FT a számlámon meg 30 db nasdaq short. ezt a profik is megirigyelhetnék. Valószínűleg az év végén befejezem a befektetői pályafutásom közel 30 éves tapasztalattal. Annyi szélhámosság van a piacon, hogy csak annak éri meg akinek vannak komoly belső információi, vagy akkora a tőkéje, hogy úgy is az lesz amit ő akar, vagy aki igaz értéket vesz hosszú távra. Én igazi érteket veszek a családomnak egy nagy kertet a szeretett városomban, aminek az értéke biztosan lépést tart az sp500-al............
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?