Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
4h-n tetők, (szárakat nem nézve) 18016-17 a mostani m5 korrekció idáig jött le. ha megtartják a 18016-17-et, nem jönnek be alá, irány újra 18040, ha viszont letörik, 18000, 17980, stb. van választék..
remélem nem miattam bűvészkedsz.:) ilyenkor én mindig azt figyelem, meddig jöhet vissza, mik lehetnek azok a pontok, amiket néznek ezek a piszok robot-apácák. 1h tetők 18017-20 környékén voltak, néhány nap, kb idáig jött vissza. bár én lentebb vártam, 18000 környékére, talán ott kiszálltam volna a 17955-ből. volt egy kis m5 boli kitérő délnek, de továbbra is felfele kunkorodik. m15 bolitető 18043 volt, most 18055... egyelőre az m5 boliközép megakasztotta, de atom zöld nap van:( én inkább megint felfele látom, főleg azért, mert shortban vagyok! és ismertek! Kontraindi!
elsőre lefordult 18040-ről várható volt, 18950-ről indulva. m5 mesteri ~ 50-es RSI-ről fordul, újra 70 felé venné az irányt. m5 boliközép 18030, ha nem fogja meg, 18050 fölé megyünk most.
Szokták mondani: sávaljon long, tetőn short. de mi a tető? sávalj 17900-20, és technikailag is ott már tört volna a long trend. de megmentették, sokadjára. minimális korrekció után a többiek a longot javasolják, de mekkora a korrekció? ki tudja,h annak hol az alja, ha lesz alja? ezek a nagy kérdések mindig.
a TS110-re gondolsz? 18260? kb. annyi esélye van-volt, mint a 18600 kiütési NASDAQ100 TS03-nak, hasonló áron forog a 2. a TS03-akkal lehetett szépen keresni "elismerve, hogy csak a long létezik",
ha megnézed az investing.com-on a dax-ot. 4x pöcögtette a 4h boliközepet, még csak át sem ment rajta, mindig megvették az esést. én a tegnapi 17915-nél hittem azt,h na talán egy kicsi alá megy...hát nem ment alá.... új ATH lett belőle. Mit szoktak még mondani? A DAX általában szerdán csinál ATH-t...szerd van... r.. meg!:D
dexter szokott ath-n longolni. bátraké a cseresznye! én kivárom,h mit kezd a 18035-40-el. 50 körül biztosan lesznek stoppok, beállok stop-ra oda. nincs kedvem tartani a KO-ig.
számomra az a megdöbbentő, hogy 400 emelkedés után 100-at oldalazik, szinte alig esik, majd utána jön egy újabb long rakéta. Megértem,h long trend. DE átlag 5-10-15%-ot emelkednek egy évben. közel vagyunk a 10%-hoz, kevesebb mint 3 hónap alatt.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?