Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Értem és látom, és tudom. Mitől "zuhan" az EUR USD? Közel 1.092-ről 1.085, gyakorlatilag egész nap szép lassan, komótosan eseget. FED kamatszinten tartás okozhat ilyet, de akkor meg esnének. Vagy ha EKB csökkenteni akar kamatot, az is. (akkor meg emelkednének) Gondolom nincs eladó, mindenki tartja a részvényt. Ha itt fordulás lesz, eladási hullám, szerintem kőkemény zakó jön, 2%-os legalább.
a legnehezebb szitu az indexeknél (amcsi , dax, uk100) mikor extrém emelkedés (esés) után kissé lecsorogva oldalazgatnak és sokan várják a logikusan várható korrekciót ….az oldalazás során “kihűlnek “ az indikátorok ( a túlvett állapot csökkenhet és/vagy megszűnik) és akár ballaghat tovább fel az ár….a fomo extrém dolgokat művelhet (lásd pl.BTC )
Még tegnap írtam az EUR USD-ről, és elindult felfele éjszaka. megint tesztelheti az 1.088-at. https://www.tradingview.com/symbols/TVC-US10Y/ a 10 éves usa papír megint emelkedik egy kicsit. múlt év végén 3,8 is volt, most már 4,1 felett.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?