Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
https://kephost.net/p/MTUzODU1Nw.png nasdaq 4h. (futi) ráírtam a reál értéket éppen a piros sávtetőig jött. furcsálom, hogy a végtelenségig kivárnak. Nincs törés felfele, nincs törés lefele. Egyéb dolgokat nézve: USA 10 éves 4.5%. EUR USD 1.06 alatt: 1.053 VIX picit oldalazgatva, csordogál. DAX-ot segíti a "nincs pánik feeling" USA stagnál, DAX ilyenkor TA alapon korrigál. Egy biztos, az USA kamatok 3,6%-ról felmentek 4,5%-ra, a tegnapi 4,46> 4,3x lebillenés óta még magasabbon van. (késhet a kamatcsökkentés) Hülyének fogtok nézni, de én DAX korrekciónak 19340-19380-19420-at is belelátok. 1h bolitető 19380, utána vissza 19100-19080.
van egy nyomott fordított fej váll a prompton 190 kornyéke meglehet adat előtt utána x akta ( persze ha esetleg nem esik le nullára legjobb erste szponzoraink jóslata alapján)....zöld bugyogós apáca képet az eset összes kötrülményei miatt nem mellékelek....:) http://keptarhely.eu/images/2023/09/20/v03/20230920v03xxlzgh.jpeg
Nincs naposon dupla csúcs NQ-ban, ahhoz egy visszateszt kellene naposon nézve, ami visszajön csúcs közelbe ahol, eldobják újra.DE még nem volt viszateszt.Nekem úgy tűnik, hogy inkább sávozgat a csúcs közelben, ha igy van akkor inkább 5- 10-15 perces trendeket érdemes beazonosítani és nem órást. És érdemes indikátort nézni,pld stochasticot,aminek egy erős trendben nem sok értelme van, sávozásban viszont jól jöhet.
Na, úgy tűnik, hogy számított a délutáni órás ellenállás fölé szúrás, csak megfogta a tegnapi órás alj, mondjuk én 10 perces long trendet megtartva is eltudtam volna képzelni a fordulót, de gondolom, igy szivatosabb volt, hogy a tegnapi órás alj fogta csak meg az esést.Jelenleg,hogy megvolt a fölé zárás óráson, így elvileg 21000 nél a támasz.
dupla napos akasztott ember. nasdaqnál. gyakorlatilag egy V kupola. csökkenő tetők, csökkenő aljak. 20900 alatt várnék gyorsulást, addig a 20950 akár megfoghatja.
Nálam nyílt egy Nasdaq Short EUR USD beroggyant 1.06 alá. USA 10Y lassan ott, ahol adat előtt. nasdaq 1h gyertya a boliközépről lóg, ami lefele konyul. ha lecsattan 21000 alá, talán gyorsulgat.
Furcsa. Vix esik. Nasdaq egy helyben áll, pedig DJ és S&P kicsit északnak tart. nasi "Super micro -4%". Tesla +4% Meta szakadni készül -1% nvidia ath-n 149-150 környékén próblá "lendülni".
https://www.investing.com/currencies/eur-usd 1.06 elég keményen esik rá.eddig csak pöckölgette. https://www.investing.com/indices/nq-100-chart nq 21065 senki földje. 21000 felett 21130 alatt középen. 21130-40nél mindig körbepofozták, várom,h ERŐT mutasson, és jöjjön, hogy p..án verjék:D. Nem hiszem, hogy nem látják,h a DAX "game over", USA-t meg veszik, ATh-n.
Mi itt a fórumon szoktuk írni,h "adatra fel-adatra vissza", a lendület viszi tovább lefele. tehát hiába szúrt fel a világba,ha közben a zuhanásban nem tudják megtartani magukat, tehát sávokat tör lefele. egész napos zakó, szép lassú csorgással.
Két erősen ellentétes hatású mozgást látok. eur usd a nagy örömködésben visszajött ahonnan indult 1.062> 1.065>1.062 USA 10Y kamat csökken, esik, 4,43>4,36 nem sokkal ,de csökken. Jó infla adat VIX bezuhant, tett egy kis korrekciót (zöldült), utána megint lefordult. Tehát USA látszólag boldog, DAX nem. Pedig lenne hova menni. DAX "botladozását" látva szerintem USA sem marad szárazon..
Fölément-szúrt. Számít?:) DAX-ot nem hatotta meg. Kb. finito. USA örömködés? tegnap volt egy kis profit-realizálás, ami közben a DAX nyögött, USA túlélte. Most ugrott a nasi-s&P 0,5%-ot , DAX kb ott, ahol volt. DAX 18960 egy korábbi talp. Számít? Ott nem jött ki óráson?
Nasdaq-ot hogy látod? volt egy 100-as pattanás, felét visszaadta. ha már be avnnak állva az öntésre. ez sem állítja meg őket. amúgy y/y CPI 2,4> 2,6 (forecast), és 2,6 lett. mégis csak növekedés.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?