Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
hagyjad a japokat a sotimének szvsz…..nem erről beszéltem hanem egy dax grafikonról mellőzve teljesen a fundás alapokat (csak a grafikon) ….DE ha buborék van (?) nem tudjuk mi kicsik mikor és , hogyan pukkan ki ….megy még 3–4000 pöttyöt mondjuk 14000-14800 körülről és utána szakad be vagy beszakad aztán szevasz …emlékezz a neves híres Zsuzsa likra 12600 nál amikor ugye sokan vártak big shortot.....lásd továbbá fekete tulipán , VW, bitcion stb stb .... " joe001 ma, 10:42 Előzmény: #255781....( a közgazdasági ill. fundás , hírekhez adatokhoz kötött jóslatokat meghagyva a sztár guruknak , akik évek óta egymásnak ellentmondva jósolgatnak (giga összeomlás vagy emelkedés)).....de ez hetesen agyalgás csak a grafikont figyelembe véve "
kizárt ,nekem nyolc ki mit nyit , nem az én pénzem .....annyiból érdekes számomra ha sokan nekiállnak shortolni jó a long és fordítva ( Tréder Nagyköny: 1 . ha sokan adják emelkedni lássák 2. ha sokan veszik esik...DD)) ) nagy hülyeség volt részemről ideírni egy hetes agyalgásról szóló posztot, mivel sokan nem tudják értelmezni , valójában nem ide szántam...:( http://keptarhely.eu/view.php?file=20220218v00x10el.jpeg
jól van.A megerősítésed az irányt illetően,hogy hosszú távon a tőzsdei befektetéseknek a megtérülése messze túl szárnyalja az inflációt,szintén igaz.Most tényleg nem vitatkozni szeretnék erről,mert csak kevés példát tudnék felhozni az ellenkezőjéről.lásd Nikkei...1990 januárjában érte el a kb. 38900-as max értéket,és 33 év alatt se tudta messze megközelíteni azt az értéket.tavaly,vagyis 2021 végén tudta elérni a 30.000 először 3 évtized után.Igen,tudom.Egy fecske nem csinál nyarat.Viszont az elmúlt 100 évben először fordult az elő, szuperbuborék alakult ki.Ezt nem én találtam ki :-)) Ide is linkelem. https://www.portfolio.hu/uzlet/20220121/a-tortenelem-legnagyobb-osszeomlasa-johet-a-szuperbuborek-kipukkanasaval-522229
Nekem ez inkább short a mai nap még biztos megy az izmozás. Elvben vasárnap végetér y hadgyakorlat kiderül h hazamennek vagy nem ? Szerintem ha lesz long az inkább a hétfő kéne legyen de ez csak tipp:))
nem és abszolút nagyon nem ...... a trend íránya hetesen long , a felettes idősíkon havin long ... így jóval nagyobb esélye van a felfelé történő kitörésnek statisztikailag hetesen .....de ez erre fingfűrészelés hisz tán 1-2 embert érinthet a topikban ......kisebb idősíkra lefordítva a gyengébbek kedvéért ha h4-en és óráson long az irány az oldalazó óráson valószínűbb a további emelkedés http://keptarhely.eu/images/2021/11/05/v00/20211105v00xxs0d.jpeg
usa szereti a hetet pluszban zárni, ezt megfigyeltem még eső héten is, bennük van ez az örök optimizmus, így a 15200-15250 longok azt gondolom ma jók lesznek....
az 1-2 éves oldalazgatásnak csak egy veszélye van,kitörhet 30-50%-ot BÁRMELYIK irányba.Persze ha már megvan a kitörés,akkor a biztos 20-30%-ék is meglesz. Majd folytassuk ezt a beszélgetést 2024 januárjában....
persze , abszolút nem ...dt-re pár napos swingre teljesen használhatatlan és lényegtelen , mivel egy hetes gyertya átlagos mozgása 580 pont körül van az uccsó 14 hétben
Nekem is ez alapján volt a hét elején jópár longom, de még sok minden történhet, hogy az általad feltöltött képi irány megvalósulhasson.Vagyis napon belül tök mindegy, de gondolom nem a daytradereknek tetted ki.😉
érdemes néha hátrébb állni (hetes tf) , hogy lássuk mi történik........2021. 04 - tól hetesen gyakorlatilag a dax oldalazgat egy komoly intenzív emelkedés után ami azért lehet a bíg shortot váróknak bígszívás , mert a hosszú oldalazás akár helyettesítheti (??? ) a következő emelkedés előtti esetleges komolyabb ( 2-4000 pötty sacc , mivel hetesről beszélünk ugye) korrekciós hullámot……( a közgazdasági ill. fundás , hírekhez adatokhoz kötött jóslatokat meghagyva a sztár guruknak , akik évek óta egymásnak ellentmondva jósolgatnak (giga összeomlás vagy emelkedés))..... de ez hetesen agyalgás csak a grafikont figyelembe véve http://keptarhely.eu/view.php?file=20220218v00xfsulz.png
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?