A dax 3600-ról indult anno. Amikor Bernanke "véletlenül" elszólta magát, hogy lesz egy QE2 akkor a dax 5800-nál járt. Az eddigi emelkedéshez 1500 milliárd dollár kellett. Azóta emelkedett további 900 pontot az elvileg 500 milliárdos csomagra. Én úgy látom, hogy ez a csomag kicsit túl van lihegve. És 2009-ben a jegybankok együtt avatkoztak be, tehát nem is 1500 milliárdról kellene beszélgetnünk, hanem jóval többről.
Szerintem ez egy jó verbális intervenció volt a Bernankétől, mert éppen tört volna az 1000-es S&P szeprember elején. De azt is megmondta, hogy óvatos lesz, tehát túl nagy csomagra nem kell számítani.
Mondanám azt is, hogy túl nagy felfelé mozgás innen már nem várható, de nem teszem, mert ez az évszázad rallyja az évszázad válságában és persze a realitások talaján.
Szerintem ez egy jó verbális intervenció volt a Bernankétől, mert éppen tört volna az 1000-es S&P szeprember elején. De azt is megmondta, hogy óvatos lesz, tehát túl nagy csomagra nem kell számítani.
Mondanám azt is, hogy túl nagy felfelé mozgás innen már nem várható, de nem teszem, mert ez az évszázad rallyja az évszázad válságában és persze a realitások talaján.
DAX DAX DAX