Tegnap jött a várt hiányzó fekete gyertya, de a forgalom szerintem túl kevés volt...Még mindig nem lehet kijelenteni, hogy jön a forduló!? Szerintetek?
Tegnap az S&P kitört felfelé az emelkedő trendcsatornából, ami az emelkedés kifulladását eredményezheti. A kifulladásig természetesen long trend van.
Törölt felhasználó2010. 04. 15. 09:16
Figyelem!
Aki TS20 nevű certifikáttal shortolja az olajat, annak szeretném felhívni a figyelmét, hogy az Erste a rollovereket 16-án hajtja végre, ami a certifikátot 11-12%-kal le fogja értékelni a holnapi nyitásban. Mivel eltörölték a short certikben a rollovert és holnaptól a következő kifutásból számolják az árát.
A TS21-nél 5% körüli leértékelés várható.
Gondoltam illik szólni, az Erste úgysem teszi meg.
Ezt viszont úgy nem láttam, mint ahogy te nem hallottad. Bocs, ha félrevezettem volna valakit, egyet mondhatok, a jószándék vezérel. És ez a lefelé görbülő long trend a '29-es esés utáni "törhetetlen longtrendre emlékeztet. Mert az általam ismert trendek egy sávban mozognak, de ez folyamatosan görbül lefelé, azaz már vagy 5x megtört. Lehet, hogy elmegy még egy darabig, de egy biztos, vagy az index vagy én belegörbülök.
A válaszom: Természetesen tartok és ezzel állom a válságból való kilábalás költségeit. Úgyhogy a shortosnak messziről kell köszönni és kalapot emelni neki, mintsem szidni őket.
A beige gömbben gyorsabb növekedést látnak, csökkenő banki hitelezést, romló hitelminőséget és nem látnak ár- és bérnyomást.
Köszönöm! Térdre borultam! :) Már fáj a térdem :( Akkor már közel a forduló!
Még mindig tartasz shortot?
Én DAX-ot egy kicsit hanyagolom, a te általad leírtak miatt is! (70%) Kell hamarosan egy korrekció, arra várok. Addig is kipróbáltam az USDHUF certit, de csalódtam 2-3 forintra is alig mozdult az ára, mely elkereserítet, így lehet, hogy holnap repül a portfoliomból. Addigra remélem történik valami változás a DAX-ban. Pl.: egy jó short!
Hallani nem fogod, de ha akarod leírom. Jelenleg longtrendben vagyunk. Azért nem írom, hogy long, mert nem akarok senkit longra buzdítani több mint 70% rally után, ahol egyes részvények árai többszöröződtek. Más kérdés. Honnan fogjátok tudni, hogy tört a longtrend, amikor már többször is megtörte az emelkedést. Elmondom. Sehonnan. Attól persze lehet longolni, sőt a tőzsdén mást már nem is érdemes tenni, mert itt már csak emelkedés lesz. Fellllllllllllllllll.
Mikor fordul? 5870-et tippeltem, de az nem jött be.(((
Morgan Stanley has warned investors that an $8.8bn property fund could face the worst losses in real estate private equity history owing to the fall in value of investments made at the peak of the market.
Msref (Morgan Stanley Real Estate Fund) VI International could lose as much as $5.4bn, having been forced to take writedowns or hand back the keys on a range of investments round the world. link
RALLY TIME!!!!!!!
A Morgan Stanleynek le kellene írnia 5,4 milliárd dollárt.
President Herbert Hoover: "The depression is over." (June 1930)
I can't say more...
Bocsi, csak valahol olvastam és tetszik. Utánajártam és tényleg igaz. Azt írják, 1930-ban véget ért a depresszió. És az egész világot a hirtelen 1929-es tőzsdei esés fertőzte meg. Az esés itt is megvolt, várjuk meg a hatását. Először nem volt osztalék, csökkentek a vállalati profitok, a háztartási költségek. A bérek csak később kezdtek el csökkenni. A '29-es esés után beindult a kormányzati stimulus és a vállalatok többet költöttek, de a fogyasztók nem tudtak költeni, 10%-kal kevesebbet költöttek, mint az előző évben. És a deflációs spirál beindult. Ismerős történet?
Azt hiszem erről lekéstem. Vagy a Portfolio? Na mindegy. Még annyit fűznék hozzá, hogy a hitelszűke ott is okozhat egy kis ingatlanválságocskát. A dolgokat tetézi még, hogy Kínának erősítenie kell a Jüant amerikai nyomásra.
Szóval, szerintem van út felfele, ha a hétfő kereskedésben elinul az új csúcs felé, bár az emelkedésből egy picit kilépet, ami agaszt egy kicsit a további emelkedéssel kapcsolatban.
DAX DAX DAX