Ja,bocs!Nem akarlak rábeszélni!Csak mindig a teloról írsz!Amúgy én bukó shortban vagyok most otival,csak pusztán kíváncsiságból érdeklődtem,hogy te miért nem!:)
nem azért mondom,de a fos telekomm,ugyan nem figyelem soha,de nem hinném,hogy évi 30-40%-ot emelkedne,sőt ha jól tudom,több éves -ban van,lusta vagyok most megnézni!
"nagyon drága, sok tőkét visz el"
ezt nem igazán értem. Amekkora pénzt-tőkét kívánok rászánni egy rv-re, hogy azért, hány db rv-t kapok hót mind1. Utána, meg a százalék a lényeg, hogy mondjuk longban állva, hány %-t emelkedett és adja a profitot ( pl 5 % profitnál megint mind1, hogy azt a 18k-s mol, vagy a 470-s telekom hozta)
Oti szeszélyes.
Nekem a jelenlegi vételi ár magas…nagyon nem szeretnék évekre beragadni.
Mindemellett úgy gondolom, hogy 8000-et megnézi, talán kicsivel tovább is mehet.
Nem. Negyedévente (azt hiszem ilyen időközönként vizsgálják felül) meghatározzák, hogy mely részvények milyen súllyal szerepelnek az indexben és ez alapján számolják onnantól az értékét. Tehát például az Egis adta kivezetés előtt az 5%-t a bux-nak, miután kivezették megnövelték a súlyát a többi részvénynek akik tagok voltak, hogy ellensúlyozzák az Egis kikerülését.
Az osztalékot is beleszámítják a bux-ba, ezért van mindenkori csúcs közelében. Ugyan így a dax-ba is beleszámít az osztalék, viszont az s&p500-ban nincs benne az osztalék.
BLUE topick