:D:D:D Kint lassan, de valszeg biztosan elindul a korrekció... ebből nyilvánvalóan a hazai piac sem fog kimaradni, csak a mértéke lehet kérdés. Minden szaki azon filózik mennyi a drágulás és mennyi az infláció, a kamatok pedig a hitelekre lesznek hatással, azaz a gyenge cégeknek előbb-utóbb ki kell esnie, nem lehet további hosszú évekig a piacon tartani őket. Tavalyról itt van egy új tőzsdés generáció, amely csak a nyerést ismeri, ezeket minden bizonnyal ki kell nyírni, de ez nem egy rövid menet valszeg, azaz azt próbálom megemészteni, hogy idővel a piac rájön, hogy mit jelent a támogatások leállítása és a kamatok emelése és ezt már 2022-ben elvárnám, ilyen infláció mellett sztem rohadtul nincs idő még 2 évig várni. Hosszú lejtőre számítok évekre tippelve, de ez csak egy laikus elgondolás. Meglátjuk mi lesz ...
"ne is mondd"... természetesen továbbra is követem az eseményeket, első lépésben 10%-ra van kilátás jövő évre a WC vagyonból, a többi teljes mértékben a KapMug sikerén múlik a E&Y és az állam ellen... sírva-röhögve ismeri fel mindenki, hogy a németeknél sem jobb semmi... a korrupció elégtelen ellenőrzése, a kompetenciák teljes hiánya, a teljes felügyeleti gépezet, mint tőzsdei felügyelet, számviteli rendőrség, ügyészség, könyvvizsgálók, pénzügyminisztérium, stb. felügyeleti szervek kollektív(!) kudarca, ami a háború utáni Németország legnagyobb(!) pénzügyi csalását tette lehetővé... nyár után folytatódik a szövetségi bizottság feltáró munkája ami politikai oldalról rendkívül nagy jelentőségű, de a kisbüfik és intézmények szempontjából valszeg a brutális perhullám lesz a mérvadó, de persze évekről beszélhetünk így is...
Nem is fogok :) Csak gondoltam most van újra apropó a tavalyi wirecardos szopóroller után beírni egy topicodba :P Ráadásul kb most lehet az évforduló, máig eszembe jut néha a % -ra nézve eddigi legnagyobb bukóm.
technikailag amúgy kigyűjthető, beállítható keresővel az legendás korszak eleje... sőt elég lenne a 200-as kitörés, illetve a legendás "csók és gúdbáj" intró utáni időtől jegyzetelni a magyar Bét történelmének egy elképesztő termékeny, arany korszakát....
azaz ... de már nem lesz belőle semmi, anno belefáradtam a sok hülyeségbe... napi több tucatnyi csúcskategóriás komment volt hónapokon át több fórumon, szóval brutális meló lett volna precízen kimásolgatni... mindegy, szép időszak volt ! :D
... bár rémlik vmi ilyesmi az Opus uborkából, de már azt sem tudom melyik mappába mentettem, míg írogattam a hőskorszakból... óriási kommentek fogalmazódtak meg az örökkévalóságnak ! :D
Most olvasom, hogy egyesek még a záróár algoritmus működésével sincsenek tisztában... csak nehogy vki beírja ezek után, hogy hogy lehet mol részvényt eladni, mert csak a vételi gomb nyomkodását gyakorolta be... :D
EURoHUF: Lokális trendcsati alakzat törölve, marad a fő áramlatú csati, a kamatemeléssel ft erősítés kéne hogy járjon, ha ez nem jön össze, úgy gond lesz .... jelenleg a csati felső élét teszteli, remélhetőleg nem töri át, illetve egy kósza áttöréssel max. a 200MA-ig, de aztán azonnal vissza kell jönnie a csatiba... :D
BLUE topic