Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Ok es akkor az elozo evi fogyasztast milyen aron szamolja majd a szolgaltato? Az aktualis piacin avagy visszamenolegesen arra az idoszakra? Ez nekem nem tiszta…de lesz egy szep kandallonk:)
Egyébként azért tartom hülyeségnek így meghúzni a határt, mert akinek villany bojlere van, az sok áramot fogyaszt és valszeg kevés gázt, míg akinek meg gáz csinálja a meleget és a vizet is, annak meg jóval alatta marad az áram kvótája...
Nem. Marad az átalány és a 210 kwh illetve a 144 fölé eső részt piaci áron számlázza majd ki. Gáznál van lehetőség átállni diktálásra, de villanynál úgy tudom nincs...
Kicsit számolgattam. Hát nem azért, hogy sírjak, de ez így szép pénzt fog kivenni még az én zsebemből is, ha a céget is nézem. Aminek 2 következménye lesz/lehet: 1.áremelés 2. csökkentem a munkaidőt vagy elbocsátok...
90 nm es hibahataron belul, de ne feledjuk, az elmult tel igen enyhe volt es mivel az elet a legnagyobb rendezo, nem lepodnek meg, ha az utobbi evek egyik legkemenyebb tele jonne. A masik egy technikai dolog. Atalanyt fizetek es az eves leolvasaskor kifizetem a kulonbozetet. Ezen direktiva szerint minden honapban diktalhatom be az ora allasat?! Villamosenergia detto ugyanez…fasza!
Vagy pl vidéken akinek nagy fagyasztóládája van, mert abba vásárol be havonta egyszer. Annak jövő hónaptól 20-30-40 ezerrel lesz több a villanya. Ha még ehhez is tapsolni fognak az emberek, akkor itt vége mindennek...
Nekem nincs nagy házam, de még így is túllépem az évi kvótát pedig nem csinálok 30 fokot télen. A villanyom viszont jóval alatta van, mert modern gázkazánnal csinálom a vizet is meleget is. Ezentúl majd kicsit hidegebb lesz vagy felveszem az irha bundát, de kérdem és mit csinál az akinek csak 1-2 gyereke van. Egy pici babát nem lehet irhabundába öltöztetni. Ennyit a családokról meg a senkit nem hagyunk az út szélén...
Ami nagyon fontos es mar ideje volt, megemelni az allamtitkarok jovedelmet, megerdemlik, na! Ne sirankozzanak itt a pedagogusok, meg egeszsegugyi dolgozok, allamtitkarnak lenni komoly hivatas es ertunk vannak!
Backtest és ami mögötte van