Ha esetleg aggódtatok volna, közlöm, hogy ma megjött postán a csekk és már be is fizettem a befizetendőt. Azért érdekes, hogy 2 hete megígérték, hogy 2 héten belül megjön, de tegnap rájuk telefonáltam és így mára már meg is tudták küldeni...Hogy a 2 hete megrendelt csekkel mi van, az rejtély, ahogy az is, hogy akkor miért ígértek ilyen hosszú átfutást.
Köszi. 2 éve csekkel fizettem, akkor az Ügyfélszolgálaton adtak és kész. Most már megvárom, hogy elküldjék, telefonon azt mondták, hogy ha pár napot kések a befizetéssel, az nem gond. Eddig még sosem késtem, remélem, ezt tényleg rugalmasan kezelik.
Ha olyan banknál lennél, ahol ingyenes az utalás, akkor nem lenne olcsóbb a csekk. Vagy ha NAV ügyfélszolgálaton fizetnél az gyorsabb lenne, ha nyitva vannak egyáltalán. Vagy ha bankkártyával fizetnél, az ingyenes a bankok nagy részénél.
Szívesen. Én most a csekkre várok, felhívtam őket, hogy nem átutalni akarok, mert csekken olcsóbb. Minimum 2 hetet mondott, hogy kiküldik (most már csak így lehet csekket kapni), ez volt 2 hete, remélem megérkezik szerdáig. De hogy mi tart nekik 2 hétig egy csekk kiküldésben?...
Persze :) Ugye az előző évi bevallásaidat látod. Az új bevallásban a 163-dik sorban (ha jól emlékszem) megjelentetheted a befizetési kötelezettséged, lentebb pedig annak az évnek a veszteségének a 15%-át (bocs, most nincs előttem pontosan, de ez a logika), ami miatt csökkentheted a mostani befizetést. Ha megfelelően csinálod, a 19-es kötelezettséged csökken a korábbi veszteséged 15%-ával. Remélem, tudtam segíteni.
Adó visszatéritési szempontból kérdezem,ha pl . 2016-ban,2017-ben befizettem 20-20 ft árfolyamnyereség adót, akkor most ,ha van 100 ft árfolyam veszteségem ,akkor a 40 ft-ot igényelhetem vissza,vagy csak a 100 ft jelenlegi veszteségem 15%-a erejéig ,15 ft-ot igényelhetek vissza?
árfolyam-nyereség adó