Én annó magamnak kb. 5-szörössel számoltam (Facilitynél nem tudom mennyivel szokás, de annyira nem lőttem mellé, ha Te a 6-szorost mondod). Csak valami történne már.....
A NEO vételáráról egyelőre nincs hír, de ha az EBITDA-ja 1,5 milliárd volt, akkor vsz kb. 10 milliárd körüli vételárral lehet számolni (kb. a 6-szorosa), aminek a nagy része bankhitelből lenne valószínűleg. Ha maximálisan 70% körüli tőkearányos eladósodottsággal számolunk a cégre (mint ingatlankezelő), akkor a jelenlegi saját tőkével (6 mrd) max. 20 mrd-nyi eszközt szerezhetne az Akko, tőkeemelés nélkül még egy Neo szintű leányvállalat fér be és ennyi. Szóval a B terv nagyjából egyenlő a Neo-val. :D
Nem csak a beárazási potenciál miatt volt izgalmas az ML-Jászai vonal,hanem a zökkenőmentesség okán is, ami az Akkoról nem mondható el,ha Verest várjuk, persze lehet Veres nem szereti a profitot és kihígít mindenkit, majd arra adarabszámra árazza be az apportot,ki tudja.
Hát igen, ha hamarabb megejtik ezt azt mondom ok, de így, hogy az MNB is kering AGY körül, minden plecsnit kimaxoltak és tolódik a story, COVID-recesszió van,nem sok helye lenne a nyomdának MÉG. Azaz megejthetnék a beárazást ameglevő ~34M darab Akko részvényre,majd ha meg jön az apport és jegyzett tőkeemelés, akkor történne meg a 100M+ részvényre a beáraztatás,szvsz persze.
Hát én reménykedek benne, hogy itt is jó lesz. :) Vsz hasonló lehetne az Alterához és az ottani tőkeemeléshez, azzal a különbséggel, hogy itt Veres 50%-ot vehet nagybüfiktől, és így kevesebb részvényt kell keletkeztetnie, hogy a kellő tulajdoni hányadot (mondjuk 80%-ot elérjen). Szvsz a tőkeemelés módja (nem piaci áron nyomtat, hanem 180/360 napos átlagáron) kijelöli, hogy nem olyan lesz, mint a MésziStock.
...és milyenek a VeresStock-storyk? :DD ....örülünk?....mert a Jászai-ML vonal azok ütősek voltak, bárki bármit mond róluk.Ott volt beárazás, na, a meglevő részvényekre , kvázi.
Azt valószínűsítem, hogy ha növekedni akar a cég, akkor mindenképpen lesz apport (Wing vagy Wing nélkül), mert a mostani tőkehelyzet korlátozza a felvásárlási lehetőségeket, illetve a hitelfelvétel összegét is. Nem hinném, hogy kizárólag a most meglevő részvényekre áraznák az apportot, bár titkon én is örülnék ennek. Egy MésziStock lehet, hogy nem lesz, de egy VeresStock még jöhet. :D
Akko Invest