Topiknyitó: BackToTheFuture 2019. 07. 15. 00:51

A kripto és a tőzsde  

A történelem folyamán akkor beszélhetünk a társadalmi berendezkedéseink megváltozásáról, ha az alapvető tényezők változnak, amik meghatározzák egyes személyek egymáshoz való viszonyát a társadalomban.
Ilyen alapvető dolog a termelő eszközök tulajdonlásának, használatának és hozamainak élvezeti joga, amely a társadalom gazdasági folyamatainak alapjait biztosítják, de ugyan ilyen alapvető dolog az is, hogy mi az ami a társadalom tagjait elsősorban közösségbe rendezi.
Ma szemtanúi lehetünk olyan technikai fejlődésnek, változásnak, ami lehetővé teszi egymástól földrajzilag és társadalmi szinten elkülönülő személyek azonnali kommunikációját és információ cseréjét, ami soha nem látott transzparenciára ad lehetőséget. Azok a folyamatok erősödnek, amelyek valamilyen közösségbe rendezik az embereket. Míg a kezdetben ez inkább a társadalom megosztottságában jelentkezik, ahol a hagyományosan hangadó személyek mikor valamilyen kohéziót biztosító dolog egy konstruktív erő mellé rendezi a társadalom egyedeit, megteremti annak lehetőségét, hogy a történelmi időkben már megtapasztalt viszonyokat a modern kor technikai újításaival ötvözve, egy teljesen új, nem csak eszmei, hanem gyakorlati formába rendezve alapvető változásokat okozzon. Megváltozik a társadalom tagjainak a tárgyakhoz kötődő tulajdon viszonyuk, új termelő eszközök keletkeznek, az információs technológia segítségével sokkal szélesebb rétegek használják ezeket, előnyeit és a megtermelt javakat egymás közt igazságosabban elosztva élvezik azok hasznát.
Megjelent egy új fogalom, a megosztáson és közösségeken alapuló gazdaság. Sharing economy. Alapjait a modernkori történelmi idők kezdetén még igen elterjedt cseregazdaság adja, ami az egyik oldalon jelentkező felesleget a másik oldalon keletkező igénnyel párosítja össze fizető eszköz használata nélkül. Vizsgáljuk meg hogyan is működött ez annak idején! Értelem szerűen ez megfelelő információ áramlási sebesség nélkül csak lokális szinten terjeddhetett el. Ezt igyekezett feloldani az először helyben, majd egyre szélesebb körben, globálisan is elfogadottá váló fizető eszközök bevezetése, melyek kompatibilitásuk növekedésével veszítették el a fundamentumukkal a valós kapcsolatot, és váltak egyre informálisabbá. A pénz kibocsátás privilégiumát egy egy földrajzi terület haszonélvezője, a termelő eszkök sokaságának háborítatlan rendszerét biztosítani igyekvő uralkodó birtokolta.
De a fő kérdés hangsúlya mindig az információn, annak birtoklására irányuló versenyben kieszközölt gyors győzelmen volt. Amíg az uralkodók a fennhatóságuk alá eső területek rendezésével, védelmével és a fizető eszközeik kompatibilitásának -hatalmuk és befolyásuk kiterjesztésén keresztüli - növelésével voltak elfoglalva, addig mások hamar felismerték az információhoz jutás elsőségének értékét. Ha jól belegondolunk ez a huszadik szádaban fontosabb és nagyobb érték volt, mint valaha előtte.
Ennek ellenére a fizetőeszközöket végső soron felhasználó gazdasági egységek, melyek alapját maguk a társadalmat alkotó személyek képezik, jobban hisznek az értékkel megegyezésen alapuló papírdarabban vagy annak virtuálisan letárolt adataiban, mint a magukat körülvevő rendelkezésükre álló tárgyakban, valamint a felhalmozott tárgyi tudásukban, vagy épp a vállalkozói kreatív képességükben. És itt el is jutunk arra a pontra, amikor gyakorlatilag az egész akként gyűrűzik be, hogy a földrajzi távolságok az információ technológiában a nullához közelednek, így egyre szélesebb kör teszi fel a kérdést a pénzkibocsátás és annak ellenörzéséhez tartozó jogok irányába. Ha mindezen folyamatokat sikerül megfelelő távolságból, és irányultságból szemlélni, akkor tisztán látszik, hogy nem a központosítás mentes és virtuális pénz az ami a látványos változást jelentheti a társadalmi viszonyok megváltozásában. Önmagában ez csak egy új technológia. Ha az igazi okokat keressük, akkor be kell néznünk a kulisszák mögé: kik azok, akik ezt az új technológiát alkalmazzák. Valószínűleg a jövő nyertesei. Blockchain. Cryptocurrency. ICO, IEO, stb...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
basszaakurvaanyjatapfmodi-11 2020. 10. 09. 21:26
Törölt hozzászólás
#33
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2020. 10. 09. 16:46
#32
https://futuraqua.eu/megkezdodik-a-security-token-fejlesztesenek-elokeszitese/
Kezd igazán komikussá válni a történet. Megalkottunk egy ötletet, a beragadt befektetők a mai napig ebben hisznek, várják a megvalósítás sikerét, mint a messiást. Az ötletért, névért nem fizetnek ki, a fórumozók közfelkiáltással bűnösnek kikiáltva bennünket, pedig jelzem, még mindig a hitük alapjait ebben a cégben mi raktuk le. Figyelmeztetek mindenkit, hogy a dolgok rossz irányba fordultak, nem jól bánik a vezetőség a pénzükkel, de annyira vak a hit, hogy nem csak azt nem látják, hogy az ötlet a jó, hanem azt sem tudják, hogy önmagában nem elég. Azt meg is kell valósítani. Már tavaly ősszel szóltam, hogy a pénzüket feleslegesen költik "token biztonságra", hiszen maga az ERC-20 szabvány jelenti azt. De a birka tömeg ahelyett, hogy számon kérné a vezetést, minden fostalicska hírben pozitívumot lát, amihez nagyban hozzásegíti őket a fórumon kialakított klónhadsereg összehangolt lufifújó hírmegosztása, feléneklése.Innen gratulálok mindenkinek, megérdemli mindenki a sorsát. A moderátorok nagyban hozzájárulnak az egyoldalúsághoz, miközben fennhangon felszólítanak az ilyen irányú hozzászólások mellőzéséről, elfelejtve azt az apróságot, hogy én voltam nem csak az ötlet gazdája, amiben itt hisz mindenki, hanem a legnagyobb támogatója is. Na de akkor mivel magyarázható az a nihil, ami a vásárló kedvet jellemzi a részvények irányába, és mivel magyarázható a pontos tájékoztatás hiánya, ha ezek a hírek tényleg annyira értékesek és logikusan árfolyam felhajtó erejűek lennének? Csak nem egy szűk kör érdekeit szolgálja ez? Csak nem egy pump and dump rejtett jeleit mutatja? Csak nem valami kisbüfi kitőmés megy a háttérben? Csak nem arról van szó, hogy a token értékesítés kimenetele már nem is annyira lényeg, mert aki bennfentesként keresni akart, az már keresett a dolgon? Majd kiderül, mikor az is, hogy melyik nick név mögött áll ugyan azon körnek ugyan azon tagjai. 
A fent belinkelt hír a legnevetségesebb. Egy token nem attól utility vagy security, hogy hogyan van leprogramozva, fejlesztve, hanem attól, hogy a cég milyen szabályokat alkot a használatára, azaz hogyan ismeri el a visszaváltásnál, felhasználásnál a tulajdonost érintő jogokat.
Más szóval ez a leközölt hír a fejlesztésről nem informatikai dolog, ami sokat ér, hanem egy sor átírása az ÁSZF-ben, amihez egy ügyvéd is sok általában, mert Gizike is meg tudja csinálni.
------
Mondom mi van: a részvényes fórumon, már a tőzsdebevezetésről beszélnek (kripto) és azt mondják ezért van szükség a security fejlesztésre. Mert majd akkor adhatja veheti bárki azon a felületeken. Elárulom, hogy nem az adja a keresletet, hogy lehet kapni. Ez a szemlélet egy szocialista gazdaságot váltó 90-es évek elejére jellemző hiánygazdaságból származhat, mikor bármit ha behoztál Magyarországra, egy ideig nagyon komoly pénzt csináltál. A keresletet más kell, hogy adja. Minimum reklám vagy jó víz. De hát mit is várhatunk a magasan kvalifikált vezetéstől?
Még egy hír a pénzégetésről, amit mindenki beszop. Ráadásul ezeknek a fejlesztéseknek a szerződéskötéseit senki sem ellenőrzi úgy, mint egy uniós pályázat, vagy közbeszerzés esetén.
Erre lenne ott a közgyűlés, de hát az meg érdektelenségbe fullad, azt csinálnak, amit akarnak.
Jó pénzbukást mindenkinek! Nemsokára jön a hír a perről is. Azt is elárulom, tök mindegy ki a felperes. A vége lesz a lényeg. Egyelőre nem kaptam peranyagot, csak beadtam. Kötelességem mindenkit figyelmeztetni, mert nincs jó helyen a pénze. Ha pedig úgy érzi, hogy az ötlet miatt igen, akkor SZÁMOLTASSA EL A VEZETÉST, mert mi egy jól körvonalazott kivitelezési elképzelést is leadtunk mellé. Igaz, az nem engedte volna meg a háttérben a sumákolást, mert mindenről a legnagyobb nyilvánosságot jelölte meg marketing célként. Ezen érdemes elgondolkodni!
Ui. a moderátornak: Nyugodtan töröld ezt is, és tilts ki! Nehogy azt hidd, hogy te is megúszod. Csak az nem per lesz, hanem nyomozás.
basszaakurvaanyjatapfmodi8 2020. 10. 06. 16:11
Törölt hozzászólás
#31
rugo72 2020. 05. 17. 10:23
#30
Sziasztok !   Akiket Btc befektetésen belül felhöbányászat érdekel az a következö cimen megteheti !!!     https://www.dualmine.com/?ref=28405   Az oldal réges régen müködik - Én már közel 2 éve használom - A kifizetések rendben 48 orai idövallumban zajlanak ... Ezen az oldalon nem csak BTC van hanem más Kriptok is mint Etherum, Bitcoincash, LiTeCoin, DashCoin,DogeCoin, Zcash(Zec) és Monero (XMR)  ...   Ha nincs kriptod De venni szeretnél !   https://www.mrcoin.eu/hu/   Az oldal megbizhato többször is rendeltem innen - Egy mobil telefon és bankártya szükséges amiröl utalod a pénzt !!! A minimum rendelés 8000 HUF  -tol !!!   Az utaláshoz szükséged lesz egy Pénztárcára   https://freewallet.org/   Regisztrálj elsönek - ha a regisztráciod sikeres kapni fogsz egy üres pénztárcát !!! A kivánt Coint válaszd ki a recieve alatt - Rákattintva a kivánt kriptora kapni fogsz egy betükböl és számokbol állosort - Ez a saját pénztárcád cime - Ezt kell bemásolnod például a MrCoin ba , hogy megkapd a kriptodat - Egyébként a transakcios dij most elégé fenn van 0.001 btc (a Btc-nél) persze ez mindig változik !!! Javaslom az olcsobb Coinokat mostanság ...   Sok Sikert !!!
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2020. 05. 01. 10:54
Előzmény: #28  mereszZenesz
#29
sajnos most mar egyertelmu... :(
mereszZenesz 2020. 03. 07. 18:31
Előzmény: törölt hozzászólás
#28
A futuraqua token, vicc kategória volt/lesz
Schubert_Katinka 2020. 03. 07. 17:39
Törölt hozzászólás
#27
Rainbow_
Rainbow_ 2020. 03. 06. 12:34
#26
A kriptoban tényleg nagy lehetőségek rejlenek, egyre többet olvasni róla. De már van olyan platform kriptovaluták számára, ami jogilag szabályozott keretek között működik,  nem anoním és bankszámlát is tud majd vezetni...
don_king
don_king 2019. 12. 27. 06:49
Előzmény: #24  BackToTheFuture
#25
Köszönjük, ez hasznos! Kinyomtattam. Elolvasom alaposan. Most csak átfutottam. A másik topikban dezinformációk elhintésével ,,vádoltak” meg. A kérdésem továbbra is él. Ha itthon nincs kriptopénz szabályozás, ha nincsenek a közösségi finanszírozásnak szabàlyai és a tokenek szabályozása sem jött létre, akkor miért kell együttműködni az MNB-vel. A kérdésem egy kicsit nyilván költői, ezért lenne jó, ha te mint szakértő megválaszolnád.
Érdekes dolog, hogy Indiában tiltva van minden fajta kriptos dolog. 
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 12. 27. 02:55
#24
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 12. 03. 09:32
#23
Az ethereum hálózat maga nem gagyi, hanem a legbiztonságosabb blokklánc egy ilyenhez. Van felület, ahol hozzáértő emberek 10 perc alatt generálnak egy alaptokent. Ez olyan, mintha a pénznyomdában megrendelnél egy utalványt, amit tiz perc alatt a saját cégedre, a te általad elképzelt névvel, designnal, stb... formáznak. Azért mert egy szolgáltató fel van készülve egy ilyenre, és lenyomja gyorsan, még lehet benne fémszalag, UV szál, és vízjel, azaz nem gagyi. Magyarul az Erc-20 szabvány nemhogy gagyi, hanem a legbiztonságosabb választás a feladatra.
A Futuraqua egyébként is csinált már ilyet az EcoPay Zrt-n keresztül. Kedves befektetőtársaim nem tudtok erről?
Attól, hogy szép egyedi sorszámú, fémjeles, stb volt az utalvány elérte a célját? Sikeres volt?
Arra is azt kellett volna mondani, hogy a páncélszekrényből egyenesen a klotyóba vele? És újraterveztetni a képet meg a feliratokat rajta, megbízva egy grafikus csapatot? Arról is elhinnéd, hogy majd sikeres lesz? Ha jól tudom ilyen fel sem merült, mert mindenki érti, hogy attól nem lesz sikeresebb. 
Az utalvány használatának, bevezetésének és értékesítésének a koncepcióját kellene felülvizsgálni, nemde? Mert az EcoPay utalványok az egyik sikertelen próbálkozása volt a cégnek a Watercoin mellett. 
Na, kérem, a Watereum tokeneknél az IT cég felel meg a fenti példa grafikus csapatának. Totál felesleges bárkit is ezzel megbízni, amikor már készen vannak, és a célnak tökéletesen megfelelnek. Vagy égessük a befektetők pénzét feleslegesen?(Kíváncsi vagyok erre hány negatívot nyomtok? :-) )
A watereum ICO-ja a lényeg. Az új instrumentum lézer éles bevezetése a piacra, vigyázva a befektetők bizalmának minél szélessebb körben való megnyerését, rengeteg PR, marketing, és sok sok egyéb munkával. Előtte piac elemzéssel, kutatással, majd egy olyan koncepció felállításával, ami sikert ér majd el. És ha mindez készen van, jön a neheze: végig kell turnézni a világot, hogy a token ne egy jelentéktelen kis pukkanással süljön el, hanem nagyot szóljon a szakmai körben.Van IT munka is. De jelentéktelen. A szövegeket nem ők írják, amik a weboldalra kikerülnek, és még az online marketinghez sem kell egy darab informatikus sem. Maximum a token vásárlásának a menetét kell egészen biztonságossá, az adathalászoktól védetté tenni. 
Alap, hogy a tervezési folyamattól kezdve kommunikál a cég, hiszen bizalmat épít. Nem titkolja a híreit, a megkötött szerződéseit, és a munka pillanatnyi állását, hiszen ez a transzparencia adja meg az alapot a befektetésekre. 
Egy ilyen munka legalább három hónapig tart. De ez esetben sokat nem ülnék tovább rajta. A víz pofon egyszerű téma. Nincs szükség piackutatásra, hiszen a hülye is tudja, hogy mindenki a célpiac. Mindenki is. Mert még a rottweilerem is ezt issza. Meg a krokodil is ebben úszik.
Ehhez kepest titeket hülyítenek azzal, hogy márciusra lesz kész. 
Jó reggelt!
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 12. 02. 13:01
#22
Rosszul raktad fel a kerdést, és a válasz sajnos sokkal rosszabb, mint a két választhatö lehetőség. 
A Jockey név sokat elmond arról, hogy minek képzeli magát az ember. Sajnos mind ugyanabban a betegségben szenvednek, Jack Ma-nak, Elon Musk-nak képzelik magukat. Az elképzelésük szerint nem csak a legjobb flódni receptjével rendelkeznek, övéké a vízhez kapcsolódó legkorszerűbb és legvilágmegváltóbb megoldás is, amit bizonyára a lehető legjobban készítenek elő és vezetnek be.
Hát nem. Sajnos, mindannyiunk bánatára.
És sajnos nem kirakatemberek. A NER szarik az ilyen kis piszlicsáré csávókra, akik a nagy dobás előtt azért kamuban megkopasztják a céget finanszírozókat, azokat, akik bizalmat és pénzt, valamint munkát adtak bele a coinos történetbe. Egy perc alatt kikerülnek a pixisből, ha a NERnek kényelmetlenné kezd válni a társaság.
Lehet ők ezt még csak nem is sejtik, de amikor majd jönnek a nehézségek, és helyt kell állni, amikor majd igen nagy szükség lesz a kisbüfik további bizalmára és támogatására, majd a fagyi visszanyal. Elég egy komolyabb MNB vizsgálat, vagy egy rosszindulatú hír kriptós körökben például arról, hogy ez az a csapat, aki általában nem fizeti ki az alvállalkozóit. Akkor ugyan hogyan lehetne arra számítani, hogy valamikor a jövőben lesz víz a tokenekért/részvénykért? Mi alapján adjon egy kisbefektető bizalmat egy olyan instrumentumon keresztül, ami az MNB felügyeletén kívül esik, és csupán a bizalomra épül? A token ugyanis nem más, mint egy digitális vásárlási utalvány. Maximálisan bíznom kell a kibocsátó cégben, ráadásul a tokeneket elsősorban spekulatív céllal veszik világszerte, nem pedig a valós felhasználható ellenértékéért.
Hát ezért van, hogy normális cégek nem csak transzparenciát, hanem a hírek lehető legnagyobb mennyiségét is adják a leendő befektetők felé, még a projekt tervezési fázisában is, nem hogy akkor, amikor már állítólag készítik elő azt.
És ezért van az,, hogy itt nincs hír, mert a bennfenteseknek nem elég az, hogy 30 Mrd forintért adjanak el tokeneket, és ezzel ne csak ők járjanak nagyon jól, hanem azok is, akik korai támogatók voltak. 
NEKIK AZ EGÉSZ KELL!
Te ne járj jól! Mert akkor nem érzi magát Jockey-nak az ember. 
Te ne járj jól! Miért a védett erdő írtásnál talán jól járt valaki más is? Így klímaválság közepén?
Sajnos a mi szempontunkból az a legnagyobb gáz, hogy a két választás közül egyik sem jó, viszont a fórumozők, így gondolom a befektetők nagy része is egy magyarosan bevált NER kötődésű kirakatembereket remél a személyükben látni. Hozzáteszem ez is végtelenül lehangoló.
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 11. 26. 14:53
Előzmény: #18  consolee
#21
hiánytpótló szolgáltatás! 
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 11. 22. 16:52
Előzmény: #19  mereszZenesz
#20
Azért ez egy kicsit túlzás. Most meg is nézem, hogy vélményezni tudjam!
mereszZenesz 2019. 11. 22. 15:09
Előzmény: #18  consolee
#19
Itt süket fülekre találsz ebben a témában..
Gyere ide ! 
https://discordapp.com/invite/DwnstcF
consolee 2019. 11. 22. 15:04
#18
Ti mit szóltok a CoinCash új crypto to crypto funkciójához?
https://hu.coincash.eu/blog/kriptot-kriptora-uj-valtasi-lehetoseg-a-coincash-weboldalan
Szerintetek jó ötlet, vagy inkább maradhattak volna a sima fiat-crypto váltásnál?
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 11. 15. 17:51
#17
...és, hogy be is tartsam a szavam: 
Íme egy érdekes hír a kriptovilág és a hagyományos pénzvilág kapcsolatáról. 
https://mycryptoption.com/hu/news/a-bank-of-america-kripto-beteteket-tarolhat-a-bitcoin-megis-esik-d/
A cikk tartalmának érdekessége, hogy a jelenlegi vezető gazdasági áramlatokat kézben tartó bankvilág mennyire mást kommunikál és mennyire mást cselekszik. De hát láttunk már számos ilyen példát, nem kell nagyon messzire menni.
Minden esetre szinte biztosra vehető, hogy mindenféle támadás ellenére úgy látszik, hogy a világ pénzügyi hatalmasságai sem tartják annyira ördögtől valónak a digitális fizetőeszközöket. Mivel a Bitcoin tölti be a "digitális arany" szerepét, szvsz egy adaggal érdemes abban tartani a kriptóra szánt befektetéseink egy részét.
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 11. 15. 17:11
Előzmény: #13  VUK1980
#16
Köszönöm, Rókakoma! Igyekszem nem szét offolni egy téma miatt... ;)
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 11. 15. 17:01
Előzmény: #14  don_king
#15
Nem haragszol, ha ezt nem hiszem el? Ennél én jobban ismerem a bennfenteseket. :)
don_king
don_king 2019. 11. 15. 10:51
Előzmény: #12  BackToTheFuture
#14
Az én személyemnek kár jelentőséget tulajdonítani. Annyira vagyok benfentes mint Balentum/dedelle a Rába részvényben.
VUK1980
VUK1980 2019. 11. 15. 10:42
Előzmény: #12  BackToTheFuture
#13
Gratulálok a topikodhoz!Sok sikert hozzá!Várjuk a sok beírást!
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 11. 15. 10:37
#12
Szeptember 26-t követően tegnap, azaz november 14-én posztoltam ebben a blogban. A két időpont között olyan szerény aktivitás volt itt, hogy defibilátorral kellett belépnem a jelszó beírása mellett.
Ennek ellenére Don King számára még egy teljes negyedóra sem kellett, hogy szemfüles módjára elcsípje azt, és válaszoljon is rá. Milyen érdekes. Állítólag nem benfentes, de szinte katonaként dolgozik az elhárításnak. Igaz ez elég amatőr munka volt... Jól figyeljetek! :D
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 11. 14. 14:41
Előzmény: #10  don_king
#11
Látom rajtatartod a hüvelykujjad az információáramlás minden lehetséges pontjának pulzusán...  😂😂😂 nem kell félni! Okos ember legalábbis nem szokott... ;)
don_king
don_king 2019. 11. 14. 11:08
Előzmény: #9  BackToTheFuture
#10
Ez tőzsde. Bármi lehet. :))))
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 11. 14. 10:54
#9
Na, részmről szorgalmas mnkával telt a 10 napos kitiltásom a tljes fórumról. (Ide jöhetne magyarázatképpen egy hárombetűs rövidítés, ami egyesek rémálma, mások reménysége egyben). Érdeklődők figyelmébe ajánlom a privát levelezést, amit örömmel teszek mindenkivel, aki mélyebben szeretne belelátni a kulisszák mögötti valós történésekbe. A fórum egy vicc. A klónok harca 😂😂😂. Ezért ha olyan dologról szeretne valaki érdeklődni, ami esetleg a fórumban való kitárgyalást követően kitiltással járna, vagy járhatna, írja csak ide azt az email címet, ahol el tudunk kezdeni privátban levelezni. 
Megígértem azt is, hogy szólok. Véleményem szerint most jönni fog egy kis kamu füles csésze forma, hogy dobják azok is, akik eddig tartották, de a hónapok alatt elkeseredtek, elcsüggedtek, és alig várják, hogy kiszáljanak bukó nélkül. Mivel volt egy nagy műsor a nyáron, azt a szintet mindenképpen megengedik az árfolyamnak, megvárva, amíg az újak is el tudják dobni amíg ilyen kcsegtető kiszállóra van lehetőség. Ezért nem egyből, de amikor már sokan adták, utána megint meg lesz fogva az árfolyam, sőt... nyilván hír nélkül csak azért, hogy a remegő kezüek eldobják, nehogy beessen megint a tavaszi szintre az egész. Persze a sunyi terv az, hogy a hír és az igazi árfolyam majd ezután robban. Csak hát van ám itt még valami, ami ezt a számítást erősen keresztül fogja húzni. Nem látom valószínűnek, hogy a szerencsétlen fordulatot megússza a dolog.
consolee 2019. 10. 16. 10:04
#8
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 09. 26. 12:50
#7
Itt az ideje, hogy egy kicsit foglalkozzunk a kriptovaluták és a tőzsde valós kapcsolatával. Jelen pillanatban is láthatunk a BÉT-en egy céget, amely évek óta próbálkozik innovatív fejlesztési terv-elemekkel jó híreket produkálni. Ha összevetjük a részvényárfolyammal a kommunikációjukat, azonnal látszik a párhuzam. Ez a cég egy ideje saját kriptovaluta kibocsátásáról beszél. Annyira fel tudta magára hívni a figyelmet ezzel, hogy egyes megfigyelők szerint még az ország fő urai is szemet vetettek rá. Vannak akik a nemrég lezajlott vezető váltást is ennek tudják be. Az biztos, azóta nincs hír, csak saját vezetők és mások részvényegyzéseihez további részvénykibocsátás, valamint öntés, öntögetés olyan óvatosan, hogy csak szakavatott szemek tudják kibogarászni a hattérben lévő érdekek által is szívesen befolyásolt árfolyam mozgások és adásvételek közötti párhuzamok lehetőségét. Persze ezek csak elméletek, sejtések egyelőre. 
Azért nem eszik olyan forrón a kását. A kriptovilág tényleges világ és nem a Kárpát-medence. Nincs lokális piac, csak globális. Olyan nincs, hogy világszinten megbukik, de helyben sikeres. Gondoljunk csak Venezuelára és a Petro-ra. Ott azért más a helyzet merőben, de a lokál-global sikert, vagy sikertelenséget jól mutatja. Bár nem kellett neki reklám, és a kibocsátás is sikeresnek mondható, a jelenlegi helyzet siralmas. Van pár kereskedelmi szolgáltatás, ami ezzel a digitális fizetőeszközzel ugyan igénybevehető, mint például a Conviasa nemzeti légitársaság repülőjegyei (https://papagayonews.com/conviasa-activa-sistema-de-petro-pago-para-la-compra-de-boletos-aereos/), de ez minden jel szerint édes kevés ahhoz, hogy ne inflálódjon a venezuelai Bolivárhoz hasonlóan a fizetőeszköz. 
A kérdés az az, hogy sikerül-e a fent említett cégnek jól kommunikálnia a coin bevezetését, és megnyernie a bizalmat a befektetők részéről, nem csak a kibocsátás idejére, hanem tartósan. Valamint az, hogy az MNB, mint az nyrt-k hivatalos felügyeleti szerve nem tiltja-e meg a kibocsátást, mint azt ahogyan a Facebooknak is gyakorlatilag megtiltották a tengeren túlon. 
Kitekintés a világba és a részletes szituáció-elemzés következik hamarosan! Addig is érdekelne a véleményetek. Itt nem lesz törölve hozzászólás és kitiltva sem senki, csupán mert más véleményen van.
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 07. 15. 06:07
#5
A kereskedelmi világháború zajlik az alapvető szükségletekért lokálisan is, akár polgári szinten is. A földrajzi területszerzés itt már nem számottevő motiváció, Valamint lassan a megfizetett magas ár sem lesz elegendő megoldás.
https://www.facebook.com/watereum/posts/2164339347197800
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 07. 15. 06:04
#4
Elérkeztünk ahhoz a történelmi pillanathoz, amikor a víz szállítása nagyobb távolságra már elenyésző költség a problémamegoldás során. Ha pedig a technikai költségek már annyira nem számítanak, vajon miből tevődik majd ki a jövőbeli magas ár? 
https://www.facebook.com/watereum/posts/2164414627190272
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 07. 15. 06:00
#3
Kína a másik főszereplője a kereskedelmi háborúnak:
https://www.kriptoworld.hu/a-librara-valaszul-sajat-kriptopenzzel-rukkolna-elo-a-kinai-jegybank/?fbclid=IwAR0qwRpMAbZY0ImwMjLMBUT-GfO0PscPUihCpiMZPDKqbIbeO7yiX1eldBY
A kisebb nemzetállamok, és a gyengébben teljesítő gazdaságok, mint Európa, ebben a versenyben már lemaradtak. A "területszerzés" már gazdasági szektorok mentén, illetve az elszámolási rendszerek között folyik. 
https://www.portfolio.hu/img/upload/2019/07/kartyasfizetes.png
Az online fizetésekhez maguk a bankok szoktatták hozzá az embereket.
De igazi öngólt a túlszabályozottsággal csak most fogja lőni magának a bankszektor. Aki nem lemarad, kimarad.
https://www.portfolio.hu/vallalatok/it/hatalmas-felfordulasra-figyelmeztetnek-a-bankkartyas-fizeteseknel-a-magyarokat-is-erinti.330933.html
A crypto blockchain technológia ezekkel a problémákkal sosem találkozik, már előrébb jár a megoldásban. A jövő már tegnap elkezdődött. Az ilyen jellegű szolgáltatások fogják ezeket az új technológiákat az ügyfelekhez közelebb, elérhetőbbé hozni:
https://www.portfolio.hu/vallalatok/it/mar-amerikaban-hodit-az-egyik-legmenobb-europai-neobank.5.330969.html
BackToTheFuture
BackToTheFuture 2019. 07. 15. 05:57
#2
Lassul a világkereskedelem, a kereskedelmi háború miatt: https://www.portfolio.hu/img/upload/2019/07/vilagexport-20190711.png
És ebbe a Facebook is beszállt, mert jelenleg a 2 Mrd felhasználójával a legerősebb "nemzet" :)
https://www.portfolio.hu/gazdasag/meg-a-g7-csucstalalkozon-is-foglalkoznak-a-facebook-uj-kriptopenzevel-a-libraval.330851.html
A területfoglalás már nem földrajzi értelemben folyik. Ennek a háborúnak a győztese egy új elszámolási rendszer, vagy több. Ami biztos, hogy crypto és blockchain lesz a technológia. 

Topik gazda

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek