Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 12. 07. 19:34

A GLOBUS A LEGOLCSÓBB RÉSZVÉNY  

A GLOBUS A JELENLEGI ÁRSZINTEN KIMUTATHATÓAN AZ ELMÚLT 10 ÉV LEGOLCSÓBB "A" KATEGÓRIÁS RÉSZVÉNYE. (P / BV hányados - ár / könyv szerinti érték ).

.

A 2005. évre előre warningolt mínusz 1,5 milliárd forint adózott eredmény aligha lesz túllépve az éves eredménykimutatásban, sőt a 4. negyedévben az orosz piacon bekövetkezett jelentős áremelések és a gyengülő forint miatt pozitív adózott eredmény is lehet.

.

A jelenlegi árfolyammozgások és készletcsökkentések alapján a 2006. gazdálkodási évben poitív nulla adózott eredményt érhet el a Globus.

.

(Nekem nincs, de sok butaságot (pl. a negatív saját tőkéjű NABIval összehasonlítást) lehettett olvasni egyes fórumbeírásokban.)

.

marques
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 03. 17. 20:26
Előzmény: #1942  Törölt felhasználó
Globus. régi szép idők. 1999-ben amikor az Unilever átvette a dressing üzletágat, insider infó alapján dupláztam a pénzem egy hét alatt :-)
Törölt felhasználó 2009. 03. 17. 19:44
Előzmény: #1941  matgab
matgab )))
matgab 2007. 03. 21. 09:52
Előzmény: #1940  matgab
Név Nemzetiség Tevékenység Mennyiség (db) Részesedés (%) Szavazati jog (%) Megjegyzés

Temesfői István K M 832 851 7,62 7,62 Szakmai bef.

Temesfői miért külföldi?
Elég szép veszteséget sikerült idénre is kihozni...

Ahogy látom az összes IT-FB tag kinevezése 2008.04.30-ig tart.
ha ilyen ütemben égetik a saját tőkét, akkor pont 2008.04.30-ra fog elfogyni a saját tőke és akkor kiszoríthatják a maradék kisbüfiket az egy részvényre jutó ST értékén.
Aztán utána beindulhat majd a pénzgyár a franciáknak (?)...
matgab 2006. 04. 27. 15:39
Előzmény: #1939  matgab
Kár, hogy a FB tagokat nem kérdezte meg vki kisrészvényes, hogy mi a véleényük és mit tudnak az "esetleges" árfolyammanipulációról, ami az ajánlattétel előtt történt, illetve az ajánlatról szóló tárgyalásokat miért "felejtették el" bejelenteni a profit warning-gal együtt...
matgab 2006. 04. 27. 15:37
Előzmény: #1938  balta
4,5 milliárdos veszteség a Globusnál
április 27. csütörtök 14:47
[MTI]
A Globus Konzervipari Részvénytársaság a múlt évben az IFRS nemzetközi könyvviteli szabvány szerint 4,507 milliárd forint mérleg szerinti konszolidált adózott veszteséget könyvelt el, így a közgyűlés döntése alapján nem fizet osztalékot.

A társaság 2004-ben valamivel több mint egymilliárd forintos veszteséget számolt el. A társaság csütörtöki budapesti közgyűlése elfogadta a konszolidált mérleget 39,484 milliárd forintos eszközforrás főösszeggel és 4,680 milliárd forintos adózás előtti veszteséggel.

A közgyűlés elfogadta az igazgatóság úgynevezett egyedi számadását is, miszerint a társaság egyedi mérlegét 27,123 milliárd forintos eszközforrás főösszeggel, 1,621 milliárd forintos adózás előtti, valamint 1,634 milliárd forint adózott veszteséggel hagyja jóvá.

A Globus Rt. árbevétele a múlt évben elérte a 31,055 milliárd forintot, ez csaknem 2,5 milliárd forinttal kevesebb volt az előző évi 33,527 milliárd forintnál.

Jéhn József alelnök a közgyűlésen a cégcsoport pénzügyi veszteségeinek okát elsősorban abban látta, hogy a társaság készletei a múlt év elején rendkívül jelentősek voltak és az alapanyagok árváltozása miatt azok jelentős mértékben leértékelődtek. Emellett a társaság gazdálkodására negatívan hatott az erős forint is. Továbbá jelentősen emelkedtek a logisztikai és az energiaköltségek is. Ezek a tényezők összhatása adta a több mint négymilliárd forintos veszteség háromnegyedét.

Temesfői István elnök a társaság várható többségi tulajdonosváltását azzal indokolta, hogy olyan szakmai befektetőre van szüksége a cégnek a további fejlődéshez, amely anyagi hátterével ezt biztosítani tudja.

A CECAB-csoport nyilvános vételi ajánlatot tett a Globus-részvények 51 százaléknyi megszerzésére 460 forintos részvényenkénti áron. Az elnök kisbefektetői kérdésre válaszolva jelezte, hogy a részvényeladás - amelyet május közepéig lehet megtenni - senki számára nem kötelező. Cáfolta ugyanakkor azt, hogy esetleg a cégben maradó magyar, illetve német tulajdonosok a kisbefektetőknél jobb ajánlatra számíthatnának a franciák részéről.

A tervekkel kapcsolatban Eperjesi Imre vezérigazgató azt közölte, hogy a cégcsoportnál profiltisztítást végeznek, és megszüntetik azoknak a termékeknek a gyártását, amelyek nem gazdaságosak. Példaként említette, hogy megszűnik a mélyhűtött termékek gyártása és raktározása Debrecenben. Továbbá a cégcsoport különböző telephelyei között átcsoportosítják a termelést. Így megszűnik a termelés a nagykőrösi konzervgyárban. A vezérigazgató jelezte azt is, hogy Debrecenben mintegy 1,3 milliárd forint értékű beruházást hajtanak végre annak érdekében, hogy a szennyvízkezelés megfeleljen az európai normáknak.

Eperjesi Imre beszélt arról is, hogy az idén a társaság veszteségét 2,1 milliárd forintra kívánják leszorítani. A jövő évben pedig ezt a veszteséget is tovább szeretné mérsékelni a menedzsment 700 millió forintra. Várhatóan 2008-ban pedig már mintegy 80 millió forintos eredménnyel számol a menedzsment.
balta
balta 2006. 04. 27. 15:06
A mai Globus közgyűlésről az Indexen fenn van egy MTI hír, akit érdekel.
Törölt felhasználó 2006. 04. 26. 14:18
Előzmény: #1936  matgab
A kiszorítás csak nyilvános vételi ajánlat következtében történhet. Tehát ha a mostani ajánlat lezárultával nem lépi át az ajánlattevő a 90 százalékot, akkor a jövőben csak akkor szoríthat ki, ha előbb újra nyilvános vételi ajánlatot tesz. Elég nyakatekert megoldás lenne, mindamellett nem lehetetlen.
matgab 2006. 04. 26. 13:36
Előzmény: #1935  Törölt felhasználó
a kérdések a következők:
Kivezetés után lesz -e kiszorítás?
Ha igen mikor, mennyiért...?
A jelenlegi managementet elküldik-e a francba?
Ha elküldik, hogy kompenzálják őket és hogy veszik ki a kezükből a részvényeket...
Olyan szép lenne ezt látni a tőzsdén, mert nagy bukók és nyerők jöhetnének...
De valszeg ők pont azok, akik tudják, hogy a maradék kicsikből mennyit fognak begyűjteni 460 alatt és ennek a darabnak a maximalizációja a cél...
Most meg beállnak lazán 450-re, hogy adja aki akarja, ők megveszik...
Törölt felhasználó 2006. 04. 26. 13:31
Előzmény: #1934  Törölt felhasználó
Nem nyilvános vételi ajánlat, mert az tényleg publikus. Hanem kivezetési ajánlat. Arról előbb még dönt a közgyűlés, hogy lesz-e egyáltalán. Mármint kivezetés.
Törölt felhasználó 2006. 04. 26. 13:07
Előzmény: #1933  Törölt felhasználó
Nem kell kiváncsiskodni, mert már legalább 1 hónapja publikus: 460 Ft
Törölt felhasználó 2006. 04. 26. 12:28
Előzmény: #1932  Törölt felhasználó
Hetek óta mindent megvesznek 450-ig. Kiváncsi vagyok, mennyi lesz a kivezetési ajánlat.
Törölt felhasználó 2006. 04. 19. 12:50
Előzmény: #1931  Watford
Szívesen :)
A fotit már kinéztem, de még azért van vagy 20 célpontom most így hirtelen külföldön is. Még nem akarok pattogni, keresem a tökéletes alkalmat :D
Watford 2006. 04. 19. 12:38
Előzmény: #1930  Törölt felhasználó
Szia Wedge1!

Még nem is volt alkalmam megköszönni anno, hogy felhívtad figyelmemet e kis részvényre. Voltak nehéz pillanatok, de egész jól (446) kiszálltam még másfél hónapja. Lehetett volna több haszon is, de így is jól hozott, mégegyszer köszi.

Viszont ajánlom figyelmedbe a Fotit, ha úgyis szabad a tőkéd most :)
Törölt felhasználó 2006. 04. 19. 12:31
Előzmény: #1929  Törölt felhasználó
Nah, tegnap eladtam az összes csodapapíromat. Kíváncsi lettem volna, mi lesz a végén, de annyira elhúzzák már ezek a szemetek, hogy nem maradt időm, mert kell máshova a lé :(
De azért nem volt egy rossz buli :)))
Törölt felhasználó 2006. 03. 24. 09:34
Előzmény: #1928  Törölt felhasználó
Honnan lehet megtudni, hogy adott kötés mögött melyik brókercég áll?

köszönöm
Törölt felhasználó 2006. 03. 24. 03:40
Előzmény: #1927  Törölt felhasználó
Érdekes, tegnap a Conco megint összeszedett egy kevés kis papírt a maradékból...
120 darab kivételével ők voltak a vevők...
Törölt felhasználó 2006. 03. 17. 12:33
Előzmény: #1924  Törölt felhasználó
Üdv Játszótársak!

Szia Wedge!
Nagyon megköszönném ha levezetnéd mit jelent és hogyan történik a kivezetés.
matgab 2006. 03. 16. 14:44
Előzmény: #1925  matgab
Jaj ennyire legyen igazam a mondat második felét illetően is!
matgab 2006. 03. 16. 09:23
Előzmény: #1924  Törölt felhasználó
Gyanús...
Úgy néz ki, mint aki esni fog...
Bár ez a Glóbusz esetében inkább azt jelentheti, hogy kis zuhi után megint felfüggesztés felfele...
Kitartás!
Ezt már '45-ben is megmondták! :)
Törölt felhasználó 2006. 03. 10. 13:43
Előzmény: #1923  Törölt felhasználó
Na én bevásároltam részemről véglegesen.
Most már jöhet aminek jönnie kell :)
Nagyon nagy kuss van a papír felől. Szerintem itt fog még rostokolni több mint egy hónapot, aztán csak hirtelen felfüggesztik és megjön a hír a kivezetésről...
Törölt felhasználó 2006. 03. 09. 20:23
Előzmény: #1922  Törölt felhasználó
szerintem a trükk az opciókban keresendő.
mer ugye egyik bejelentés sem szólt az opciós díjról, ami fizettek a templetonnak meg mavanak. ők így kaphattak prémiumot,
kíváncsi vagyok Lau véleményére az ügyben,

üdv,
Törölt felhasználó 2006. 03. 09. 20:03
Azert erdekes a szitu ha az ember osszeteszi az infokat.
Concorde veszi, akik kivezetik, kvázi egyértelmű, hogy megéri itt venni, mert vagy a Franciáknak veszik, vagy ugyebár maguknak valami miatt (ehhez nem kell orult logika:)
Tegyük fel, hogy 800-ra kotelezi oket a PSZAF:
A nagytulajoktol valszeg ennel is dragabban vettek meg, itt csak a kicsiken akartak nyereszkedni egy kicsit, (így legfeljebb nem sikerül most ez nekik) amugy meg, mennyi papírt kellene megvenniuk az adott áron? Mennyi papír maradhatott szabadon ezután?
Ha már ennyit ügyeskedtek vele, akkor szerintem már körülbelül leszarják, hogy azt a maradék pakkot mennyiért kapják meg.
Free Float - 2,4 millio darab papír.
Hír óta 400k-nál többet kiszívtak a piacról.
Marad kevesebb mint 2 millio darab.
Ha csak ennyi maradna, ezen már szerintem nem szaroznának, de ebből is min. 500k-t megvettek december óta.
Marad 1,5 millio darab. -> Szinte biztos vagyok benne, hogy piacon kívül rengeteg papírt összeszedtek.
Tehát nem hinném, hogy 1 millio darabnál több lenne kinnt. Ez már a 11 millionyi papírból szerintem nem számít nekik mennyiségnek. emiatt az 1 millionál is kevesebb papír miatt most nem hinném, hogy meghátrálnának.
.
Csak ma megint megvettek vagy netto 40k-t.
Az az általam számolt szabadon levő papírok 4%-a. 1 nap alatt. Alig van itt már szerintem kinnt papír.
.
Tehát nem értem, hogy itt valaki milyen megfontolásból ad el :)
Mert az hogy nem vesz az oké, mert fél, de itt eladni... hmm.
.
Na mindegy, majd az idő úgyis igazolja valamelyikőnk igazát.
.
Kíváncsi vagyok az ellenvéleményekre!
prfecó 2006. 03. 09. 09:51
Ha jól értem megnézik a 460 Ft ajánlati árat . Megvizsgálják van- e titkos záradék , ha nem érik el az 50 %,1 %-t a régi tulaj és a uj tulaj között .
BC vásárolgatot azért itten nemdebár?

Topik gazda

marqves
4 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek