itt van pl az egis. 9800 a támasz, próbálják is védeni, mert ha elesik, akkor egy öngerjesztő folyamatban további jeletősebb esés következhet be: mert sokan el kezdik kistoppolni az erre tekintettel vett részvényeiket, sokan shortokat indítanak stb. A 9700 a mentsvár, ha az is elesik, akkor messze a következő szint. Tehát ott lehet majd az igazán nagy küzdelem (ha leesik addig)
mert aki már most odaadná, attól minek vegyék meg később jóval drágábban. De ismétlem, nem célzott tevékenységre gondoltam a kirázással. Nevezhetjük a folyamatot egyszerűen korrekciónak is, vagy profit realizálásnak.
pl tech elemzés azt mondja: 6545 az ellenállás egy r. ben, akkor mindenki ehhez fog igazodni: az ellenállás környékén nagyobb eladó tételek gyűlnek, ha meg átvitte, akkor szalad mindenki egy irányba
de amit írtam, nem úgy értettem. önbeteljes ítő jóslatokról szól a tőzsde, bár vszeg a maguk természetes módján is így működnének a dolgok, ezek csak ráerősítenek.
mert durván túlvett volt. ha emelkedik is tovább, ki kell előtte rázni, akit csak lehet. megint majd' 10%-ot ment komolyabb korrekció nélkül. Ez túlzás.
TIPPSAROK