Ha van kis humorérzékük, akkor nem mennek el 2798-ig, hanem alatta zár a héten... TS certisek megnyugodnak... majd hétfőn nyitásban felrántják az árfolyamot 3000 fölé és TS-ek pápára mennek, majd délnek fordul az árfolyam. Az augusztusi folytatásig RSI hűtés nyári Velencei-tavi posvány-dagonya.
Igen, 5%-onként van 5-50%-ig, majd 75-90%-ig a bejelentési kötelezettség. Aztán pedig 1 %-onként. A 25% és 33% OK, amit írtál. A 75% és 90% azok tényleg nem ilyen határok, hanem csak feltételei a Zrt-vé alakításnak ill. a kiszorításnak. És ha Zrt-vé alakul a cég vagy kiszorít a nagytulaj, akkor köteles megvenni a részvényeidet (ez valószínűleg nem is hivatalosan nyilvános vételi ajánlat).
Szerintem bejelentési kötelesség 5%-ként van, de ebben nem vagyok teljesen biztos és nincs kedvem utána nézni. Bemásoltam a jogszabályt/törvényt vonatkozó részét ami kimondja mikor kell kötelezően ajánlati tenni. Szerintem engedjük el, hogy még kitalálunk random százalékokat amik szimpatikusak és azt terjesztjük, mert sajnos az arra fogékonyak el fogják hinni és ez ördögi körhöz vezet.
Közben néztem: TS33 short certi kiütési ára 2798, a TS34-esé 3026. Szerintem mindkettő nagy veszélyben van. Tképp csak az a kérdés, melyik nap csapják ki őket.
Valóban saját tulajdon 617452081 db. Kb 69 % a legutolsó bevonás után. Eddig még nem volt olyan magas ár amikor az SRV ténylegesen leállt volna. (Egyszer tologattak kb 2 Mrd forintott) Nyilvánvaló a DT szándéka a kisrészvényesek -fogalmazzunk finoman- kivásárlására. Van még kb 6-7 év ha az emelkedő átlag SRV ár nem ijeszti el őket. Mondjuk azt nem értem miért nem akkor vásároltak amikor 450 Huf volt az aukciós átlaguk?
Tényleg összekevertem a dolgokat, 75%-nál bejelentési kötelezettsége van csak (50% után 75% a következő lépcső). Viszont akkor szerintem olyankor kell ajánlatot tenniük (akár 75% felett, akár 90% felett), ha Zrt-vé alakul, vagy ha kiszorítja a kisbüfiket.
Mtelekom