Rc: Jelentett a Magyar Telekom és negatív első negyedéves eredményről számolt be. Az egymilliárd forintot el nem érő negatív eredmény (0,8 Mrd forint) mellett az összes jellemző stabilnak mondható, a vezetőség nem változtatott az idei tervein. A gyenge forint vitte el a profitot.
Erste kommentár A Magyar Telekom tegnap délután tette közzé első negyedéves eredményét, ami 1,6 milliárd forint veszteséget mutatott a várt 0,8 milliárd forintos nyereséggel szemben. Az ok egyértelműen a várakozásoknál nagyobb pénzügyi veszteség. Ez 5,5 milliárd forinttal lett nagyobb, mint tavaly volt, elsődleges oka pedig a lízing és a szállítói tartozások átértékelése miatti veszteség, ami a forint gyengülése miatt következett be. A koronavírus miatt a hálózati használat növekedett, miközben a roaming bevételek csökkentek. A cég azt gondolja, hogy költséghatékonysági intézkedésekkel a negatív hatás nem lesz látható. Így az előrejelzésen sem változtattak, azaz az EBITDA 1-2 százalékkal növekedhet idén és jövőre, míg az árbevétel szinten maradhat. https://www.erstemarket.hu/files/erste-reggeli-20200514_2020-05-14_93911.png?&utm_medium=email&utm_source=erste_reggeli&utm_campaign=200514-95471
Amikor azt írtam februárba, hogy " jobb 3 évig rá sem nézni erre a fosra max csak akkor mikor kifizeti az osztalékot" akkor sokat nem tévedtem.. maximum annyit hogy lehet 5 évet kellett volna írnom... mi lesz majd a 400as eur huf árnál? mekkora veszteség lesz???? Apo sem megy többet síelni.. :) mint főrészvényes majd megkapja a felszólítást toljon be egy kis pénzt, mert veszteségesek vagyunk...
A vártnak megfelelően esik..., pedig szerintem az, hogy nem rontottak az eredményvárokozáson, kifejezetten pozitív hír, így egyelőre van remény osztalékra jövőre is. (Mégis milyen gyj lenne az, amelyikre nem esne?)
Mtelekom