Jó észrevétel. A gyj-ben is említik, hogy bár az eladósodottsági ráta kicsit nőtt ebben a negyedévben, az év második felében csökkenni fog. Valószínű ezért, mert kifutnak a rövid lejáratú kötelezettségek.
Jó reggelt,jó szurkolást minden Longosnak!Remélem a mai nap már nem az OTP-ről fog szólni.(Bár azért nem vagyok benne olyan biztos.Lehet, hogy a MOL-ról fog.)
:o)
Az eladósodottsági számokat vizsgálva kiszúrtam, hogy az elmúlt négy évben erősen csökkentek a kapcsolt vállalkozások felé fent álló pénzügyi kötelezettségek, míg a rövid távú pénzügyi kötelezettségek pedig a csúcson vannak.
Csak emlékeztetőül a számviteli törvény szerint; "Rövid lejáratú kötelezettség az egy üzleti évet meg nem haladó lejáratra kapott kölcsön, hitel, ideértve a hosszú lejáratú kötelezettségekből a mérleg fordulónapját követő egy üzleti éven belül esedékes törlesztéseket is (ez utóbbiak összegét a kiegészítő mellékletben részletezni kell). A rövid lejáratú kötelezettségek közé tartozik általában a vevőtől kapott előleg, az áruszállításból és szolgáltatás teljesítésből származó kötelezettség, a váltótartozás, a fizetendő osztalék, részesedés, kamatozó részvény utáni kamat, valamint az egyéb rövid lejáratú kötelezettség."
Ezek alapján úgy gondolom, hogy az osztalék szempontjából - akár a 25 Ft-nál magasabb osztalékot is ideértve - pozitív a kötelezettségi oldal ilyen irányú változása.
Igen, USA lasított, bár az olaj emelkedése maradt. Oti tegnapi, tegnapelőtti vételt eladtam, telcsit megtartottam. Hátha holnapnémi emelkedést hoz a relatívan pozitív eredmény...
Nem okozott csalódást negyedéves gyorsjelentésével a Magyar Telekom, a háttérben zajló folyamatok továbbra is pozitívak. A menedzsment meg is erősítette a korábban kitűzött éves eredmény, és osztalékcélt, hosszabb távon így továbbra is optimisták vagyunk a részvényre. Ezek alapján holnap pozitív piaci fogadtatásra számítunk.
Mtelekom