Egy ilyen részvény mozgása a kötvényekére emlékeztet. Osztalékfizetés előtt felmegy az árfolyama, osztalékvágás után lemegy. Valamennyire kiszámítható.
Sajan csak a felét adtam osztalékosztás előtt. Ez rossz döntésnek bizonyult. Valamit kompenzálva a bakiból ma vettem 440-en dupla annyit, mint amennyit eladtam, így 50%-kal többem van most, mint osztalélfizetés előtt. :-)
Aztán majd meglátjuk.
Én sem ezt vártam elsőre, hanem az osztirés töltését s azért szálltam vissza anno másodjára. Na ez hibás döntés volt.
Valami történt most kedden amiért el kezdték az egész Bét-t adni. Számomra ez volt a kulcsmomentum hogy fordult a piacunk.
Lehet a kinti para hogy Usa kamatemelés lesz, lehet a felmin elmaradása. Holnap este kiderül.
Még a végén igazad lesz a 416-os résbetöltéssel...:(
Jövő év februárban (vagy már év végén) pedig áttöri majd az 500-as szintet a az éves eredmény és a 30 Ft-os módosított 2016-os osztalék és 50 Ft-os 2017-es várható osztalék miatt, amit C. Mattheisen bejelentett :):)
halad...(még -23/24p résig)
amúgy rsi td és rés kb egybevághat, de nem is ez az érdekes sztem, hanem ami utána jön...azaz pl mi is volt ez a felmenetel...vminek a kezdete vagy csak korrekció...?
Mtelekom