Nekem most az jön le hogy megjelentek az egymással versengő vevők, tehát próbálnak venni is és nem felhúzni az árat.
Szóval a nagy beöntés el fog maradni mert akkor a másik nagy vevő megveszi s képébe röhög, hogy nem sikerült senkit sem beijesztenie.
Persze ha összefognak akkor bármi lehetséges, de ha nagyon okoskodnának akkor talán még feltűnne újabb valaki aki szépen átveszi tőlük a pakkot.
A nagy leöntéses játék akkor működött mikor 1 nagy vevő volt itt - egyszereplő - s rengeteg eladó. Ez már a múltté.
Mint tavaly a Mol. Szépen megjött pár alap, kipucolta az eladókat s a piacon lévő egyetlen nagy szereplő már labdába sem tudott rúgni a szarrágó trükközéseivel -> osztibejelentésre is esés, milliószor eljátszva a 11700-12400-s kör meg hasonló mocsokságok.
de hetesen is szépen kivehető a ford fej váll, ráadásul egy ugynevezett alakzat az alakzatban formáció van, ami az álmos könyvek szerint elég erős jelzés
link
Mellesleg ha valaki ránéz erre az 5 éves grafikonra (osztalékkal korrigált) akkor elég durva füles csésze van benne amiből innen még 200 forint van felfelé.
Amilyen iramban ér a sáv tetejéhez elég nagy valószínűsége van, hogy átvigye.
Itt szerintem komoly intézményi vételek fognak jönni.
Ugye 15 forint idén az osztalék, jövőre 25ft utána meg ki tudja, a portfolió 50-et mond de legyen csak 35.
A régi szép időkben 10 éves állampapír + 1-2% volt az osztalékhozam. Akkoriban 6-7%-os hozamok voltak a 10 évesben szóval erre volt az átlag 1.5%.
Ha a 25 forintot nézzük és a 3.2%-os hozamot +1.5% felárat akkor 4.7%-os osztalékhozammal 532-es részvényár jön ki. 35 forintos osztalékhozamnál 744.
Utóbbi elég meredeken hangzik de 1-2 éven belül nem lehetetlen (persze ez annak a függvénye, hogy fog alakulni a 10 éves állampapír hozama).
Most gondolom sokan kérdik akkor miért nem veszik. Mert ilyen a tőzsde :)
Láttam már ilyet. emlékszem anno 2004-ben az Émász bejelentette, hogy nem fizet osztalékot mert kellett valami beruházásra (most ugye kellett a rengeteg lóvé a frekvenciákra). Leverték egész 9e-ig az árat és egy évig ott is tanyázott. Aztán újra elkezdett perkálni és 20e-ig meg se állt.
Szerintem most is lesz egy nagyobb menet 480-at tippelek elsőre majd utána szép lassan fog araszolni felfelé.
Legutóbb csati aljról (2015 jan), három hónap alatt ment a tetőre. Remélem veszik az adást. Bubu, ha meghosszabítod a csatit, az mennyire jön ki? kb. ötszáz valahány?
Mtelekom